Sytt alors!

Jag trodde att jag och symaskiner var kompisar. Kanske inte de allra bästa, men åtminstone artiga bekanta som småpratar lite trevligt när de möts. Men nu har jag mött en symaskin som fått mig att förstå att detta inte stämmer.

Den här var mer som ett bråkigt litet barn som verkligen INTE VILL. "Jag tänker inte vara som alla andra och fungera på samma sätt! Jag tänker göra lite som jag vill och sen när du tror att du förstått hur du ska knappa och trycka för att jag ska gå framåt och bakåt så ska jag se till att tråden tar slut och ha - ha - du vet inte hur man trär om mig!"

Ungefär så kändes det.

Sen så kanske inte ett overallsbyxben med bokstäver på är bästa sättet att rädda den här relationen heller.

Nu till slut har vi i alla fall nått någon form av överenskommelse. Alla bokstäver är påsydda så jag syr inte mer idag. Så ska vi se om symaskinen är lika tjurig någon annan dag.

(Det KAN ju vara så att jag inte är världsbäst på att sy. Men neej..)


Nuså, påsytt! Namnet i alla fall..


Nej, snart blir det hemmakväll och hemköp och myskväll. Jag får välja film, mohaha..





Men vad ÄR en jon?

Ungefär nu börjar jag önska att jag var lite mer aktiv på naturkunskapen under gymnasiet. Eller att jag gick natur. Det är så underbart med en föreläsning då man sitter som ett frågetecken för att man inte är helt hundra på de enklaste och uppenbarligen självklara begreppen.

Men äsch, ska kickstarta igång min hjärna och trycka in den här grundkunskapen, det ska ju bara gå! Har två veckors intensivkurs i neuro att se fram emot. Och som en liten morot då jag, trots att det här är himlans intressant, känner för att slänga ut böcker och dator genom fönstret så är det gott om roliga evenemang inplanerade. Joorå, det blir nog bra veckor det här ändå (:


Rastlööös

Sådärja, nu drar vi snart igång med termin två på logopedprogrammet. Gött att man trivs fortfarande, och att linköping verkligen var rätt val för mig, det är verkligen hemma nu!

Just nu sitter jag hem-hemma i bgd och njuter av det sista av jullovet.. eller nja, är så uttråkad så att jag håller på att dö. Är inte riktigt van vid att ta det såhär lugnt.. och då har jag ändå inte bara chillat den här veckan hemma. Hade en riktig myshelg, sen så har jag hängt lite i gbg och borås, och så har jag shoppat massor - fem nya söta t-shirts, tre baslinnen, två nya bh:ar, örhängen, och inte minst födelsedagspresenter till mig själv. De sista har ju i och för sig mamma köpt, hon börjar tycka att det är bra när jag är med och bestämmer vad jag ska få. Men även om jag drygt en månad får dricka lagligt i hela världen så är jag fortfarande som ett litet barn när det gäller presenter - jag vill bli överraskad! Så resten får hon allt klura ut själv.. (:

Några av mina fina inköp (:

Åh, jag har äntligen tagit mig samman och ringt min chef (men hej telefonskräck, gamle vän), så nu är sommarjobbet typ fixat! Skönt att ha ett ställe där man trivs och är välkommen tillbaka år efter år (:

Nu är frågan... ett helt dygn kvar i bgd, vad gör man? Hade ju varit trevlig om den ständigt återkommande lovfebern kunde ge med sig, så att fysisk aktivitet kunde få bli ett alternativ. Sydde ett linne igår, kanske ska slänga ihop några till..? Hinner jag draperera en klänning på en dag? Kan de på projekt runway kan la jag också, som är SÅ GRYM med nål och tråd.. Eller så kanske jag ska ta och baka något mer? Kan jag inte träna så kan jag la lika gärna bli lite tjockare istället (:

Tur att jag ska hem till Linköping imorrn och gå på fest, så jag får göra av med lite överskottsenergi..

RSS 2.0