Hejdå tonåren

Sista dagen som tonåring idag. Det känns väldigt snett.. aldrig mer tonåring, nu kommer jag vara tjugo-någonting de närmaste åren. Och sen ännu mer. Åh gud, nu slog ålderskrisen till. Jag kommer aldrig mer vara tonåring. Den delen av mitt liv är slut nu.

Inte för att jag har varit den bästa tonåringen någonsin, men jag har ändå varit det en stor del av mitt liv. Det har varit en del av min identitet de senaste sju åren. En identitet som inneburit mycket osäkerhet, nya kärlekar, brustna hjärtan, nya vänner, förlorade vänner. Ny kunskap i mängder (varav den mesta kanske inte sitter kvar..), högstadiet, gymnasiet, studenten, första smaken av arbetslivet. Gud vad mycket som har hänt på de här åren!

Imorgon börjar en ny tid. En tid av högskoleutbildning, vuxenliv, familjebildning, arbetsliv. Inte för att jag inte redan har börjat med det, men ändå. Nu känns det ännu närmare.

Tänk att det är tjugo år sedan jag föddes. Det är helt sjukt. Var tar tiden vägen?


Lilla 15-åriga jag på prao.

Långhelg

Maha, vi får trots allt ett litet "sportlov" i skolan. Egentligen har vi inga lov alls, men nu så har föreläsningar fallit bort så att vi är lediga sex dagar i rad. Lyx! Sen att man måste plugga ändå.. men man kan ju göra annat med sin tid också!

Imorgon och fredag blir det jobb. Alltid skönt att dra in lite pengar, nu när jag inte har tagit något lån eller bidrag eller så..

Fredag och lördag bjuder på fest! Först variant mysigare och mindre, och sen variant stor maskerad! Jag vill ha helg nu nu nu.

Och på måndag fyller jag 20. Inga planer än för den dagen faktiskt. Det kanske dyker upp något..

Älskar att klä ut mig! Helgens utklädnad blir kanske inte fullt lika kreativ som denna.. tror att det är svårt att toppa kanin i hatt.. (:

Come give me love

Aah. Huvudvärk :(

Intensiv dag i skolan idag. Smått intensiv diskussion. Så kan det gå.

Och så vill jag ha mat.

Och så vill jag ha helg. För helgen som kommer lär bli grym. Den ska bli grym. Så jag längtar.


Den här snygga tjejen kommer hem..


..och den här läckra pojken. Bra grej!


Nu e 're klippt

 

Se sådärja, så var man nyklippt. Skönt att bli lite ompysslad! Testade ett nytt ställe idag, och de hade massage i hårtvättstolarna. Aah. Skönt. Och så blev jag nog ganska nöjd också. Så det är ju bra (: Skönt att få bort allt det slitna - jag kommer inte ens ihåg när jag klippte mig senast, så lite slitet har det ju hunnit bli!

Men åh, vad ska man önska sig när man fyller 20? Jag kommer bara på småsaker. Antar att det är ett gott tecken att man är nöjd, men ändå.. det här är ju chansen att få sånt man inte kan med att unna sig! Gah, svårt!

Vad tusan vill jag ha?


Jag tror att..



Jag känner för att vara fin idag. Kanske att man borde vara det en stund?

Perfect jeans

Sådär, nu har man haft sitt första seminarium på universitetet. Jag överlevde. Det var till och med lite smått kul. Och så fick jag se hur off jag hade varit i mina översättningar av de knasiga dialekterna. Mycket var rätt, men några saker var mest bara "eh, va?". Så kan det gå (:



Jag måste få slänga in en liten kärleksförklaring till mina jeans. De bästa jag har haft! Man får snygg rumpa, slipper oroa sig för att byxorna ska åka ner, och de håller in på alla de rätta ställena. Tror att de har tagit slut på Gina alla redan, annars hade jag nog nästan velat ha ett par till.. bara för att. ♥

Dialektmysterier

Visste ni att det finns många svenska dialekter som är nästan helt obegripliga? Jag kom fram till det precis nu. För imorgon har vi vårt första seminarium, och inför det ska vi lyssna på och försöka översätta några meningar från olika svenska dialekter. Näst intill omöjligt ju! De översättningar som jag har fått ihop är inte ens vettiga.. blir spännande imorgon att få reda på vad de sa egentligen.

Om ni är lite smått intresserade av dialekter så tycker jag att ni kan klicka här för att lyssna lite. Det är faktiskt lite kul att försöka klura ut det! Älvdalen, Burträsk, Överkalix.. jag skulle inte klara mig en dag.

(Och det finns facit. Vi har bara inte tillåtelse att kika där förrän imorgon.)

Half Baked

Sitter nyduschad och myser i min morgonrock. Har hunnit smaska i mig både kladdkaka och lite Ben & Jerrys halfbaked sen jag kom hem - bra grej. Dyr grej, men ibland måste man unna sig. Har även hunnit somna när jag pluggade. Det kanske inte är så bra att plugga i sängen, egentligen...

Sitter och klurar lite för mig själv, på allt möjligt. En av de sakerna jag klurar på är om det kan finnas någon kvar där ute som inte har Spotify. För i sånna fall, så tycker jag att ni ska klicka på här och bli det.

(Och är det fint att jag först nu kom på hur man gör för att det ska stå "här" där man klickar på länken och inte själva länken? Nåja, jag är alltid den sista som får reda på saker..)



Fel, fel, fel..

Tja.

14 februari idag. Och det har varit en helt bedrövlig dag, eller som jag uttryckte det - en riktigt grå dag. Allt har bara varit fel med den här dagen. Ja, förutom att vakna upp i min älsklings famn imorse då. Men därefter har det bara gått utför.

Skulle åka hem idag, med ett tåg som gick 9.06. När bussen går var tionde minut till tågstationen kan man tro att tjugo minuter är god marginal tills tåget ska gå. Men icke. Bussen jag skulle ta var tio minuter sen, och även jag hann ändå så fick ju jag och Johan stå och frysa i onödan. Så buu på det.

Sen skulle jag byta i Katrineholm. Hade oroat mig för att inte hinna byta, om första tåget blev sent. Hade ju bara tio minuter. Men woops, andra tåget blev visst sent. En timme sent. Så jag tillbringade en timme på en iskall station i Katrineholm. Inte orkade jag gå ut och leta efter lunch heller, för man vet ju aldrig om tåget kommer tidigare...

..och på tåget orkade jag inte gå till bistron och köpa något heller. Satt innerst och var bara för seg för att röra mig.

Framme i Götet samtidigt som föreläsningen började. Så det var bara att ta första bästa spårvagn dit och smyga in med svansen mellan benen. I pausen sen tog jag en 10 kronors ostfralla - yey, lunch!

Sen var jag ändå på ganska gott humör, tills jag kom till korsvägen. Då kom en man fram och ville att jag skulle köpa faktum, och visst tänkte jag, visst kan jag göra det. Men uppenbarligen gick jag väldigt snabbt med på att betala 80 kr istället för 50, och jag inser snart därefter att han nog inte var en riktig säljare. Snacka om att känna sig blåst. Och illa till mods. Så himla tråkigt, när faktum ändå är en bra grej annars!

Kom hem svimfärdig av hunger, fick i mig lite havregrynsgröt, kladdkaka och senare spenatsoppa. Så nu är det lite bättre. Men jag tycker fortfarande att den här dagen har varit slöseri med tid.

Så hejdå.

Okänd

Jag är så trött att jag inte har vett nog att gå och lägga mig. Känner mig inte helt kry, men det är ju ändå lördag... bra logik där eller? Istället för att sova sitter jag och googlar mitt efternamn (kom igen, vem har inte gjort det?). Hittar inte så mycket spännande, och inte så många saker som handlar om mig. Har helt enkelt för många släktingar som dyker upp aningen oftare på nätet.

Hanna Müllerström och Anna Olausson gick skrivarkurs på andra våning på biblioteket, tog paus och tittade på Veronicas illustrationer. -Det ser så levande ut, menade Anna Olausson.

Denna fina bilden hittade jag i alla fall. Från ett vernissage, som man råkade trilla in på när man tog en paus från skrivarkursen som man gick på en gång i tiden. Och då är det självklart att man hamnar i tidningen. Bilden är från 2007.. är det bara jag som tycker att jag inte har förändrats alls sen dess?

Men jag vet att jag har varit med i fler artiklar än så! Undrar om de har blivit borttagna vid det här laget.. antagligen. Nåja, inget att sörja över. Jag har säkert en liten hög någonstans, där de ligger begravna.

Och ett litet "woohoo" om melodifestivalen. Swingfly gick vidare till final. Och Swingfly har med sig den ack så snygge Christoffer Hiding från Idol 2007. Och låten är faktiskt riktigt medryckande. Den kan jag tänka mig att skicka ut i Europa!

Februari

Jees, det är februari alla redan. Vad hände med januari? Vad hände med 2010?

Nåja, februari betyder att denna lilla tösabiten snart är 20. Lämnar tonåren bakom mig och går in i vuxenlivet. För det har jag ju inte redan gjort.. jag måste vara den sämsta tonåringen någonsin! Jag fixar inte ens att vara uppe längre än elva.. och då är jag helt död. Och jag väljer nästan alltid en myskväll i soffan framför utgång. Även om jag älskar att klä upp mig, dra på ett par klackar och dansa lite... Nåja, alla är olika.

Borde man flippa lite sista månaden? Gå ut flera dagar i veckan, dricka sig redigt full och vara uppe hela natten? Borde man vara lite oansvarig, dryg, och omöjlig?

Nä, jag är ganska nöjd med min tonårstid.

Nu längtar jag efter framtiden. Längtar efter att komma på vad jag ska göra med mitt liv. Jag gillar struktur, planer, men det går inte att planera just nu. Det är för många komponenter som ska tas med i beräkningen.

Så kanske borde jag försöka lite mer med att vara ungdom. Vara lite social i alla fall. Det ska jag försöka med. Plinga om du är sugen på att hjälpa mig med det!


RSS 2.0