Sista dagen på 00-talet!

31 december 2009, om några timmar byter vi decennium. Ingen stor grej egentligen, men ändå ger det en funderare. Vad har jag gjort på de här tio åren som gått? Vad kommer de nästa tio åren bjuda på? Kommer jag kunna se tillbaka på 10-talet och vara nöjd med mina beslut?

Igår hade jag för första gången på länge ordentlig tjejmyskväll. Med övernattning. Här hemma. Mys! Fick visa några goa tjejer min hembygd för första gången, vi såg på film och käkade massa gott, och tjötade om allt möjligt. Tänk att man glömmer av hur mysigt det är att ha tjejkväll! Och nu har vi varit hos två av fyra töser, så snart ska det väl bli till att upptäcka två nya fina ställen!

Vi snackade i alla fall om det här med om var man tror att man är om tio år. Kom fram till att det inte är omöjligt att några av oss är gifta, har barn, karriär, villa, vovve, volvo. Man vet aldrig! Det känns som den största skillnaden mellan de år som gått och de som kommer. 00-talet har varit präglat av skola, av att växa upp, lära sig om livet och bli vuxen. 10-talet kan bjuda på nästan vad som helst. Och det är lite läskigt. Men förhoppningsvis blir det 10 bra år!

/HM

Fullspäckat schema fram till det nya året!

Myser på här i mellandagarna och försöker göra så mycket som jag bara orkar. Spenderade en stund av annandagen hos släkten, innan det bar iväg till pojken min. En stund på stan blev det dagen därpå, hittade ett par jeans som jag inte riktigt kan avgöra om jag ska behålla eller inte. På kvällen blev det pepparkaksbak hos en av Johans kompisar, och dessa fina husen pysslade vi ihop:



Grabbarna gjorde en pentagon, och töserna något som skulle ha blivit en borg. Fast till slut blev det mer åt kyrkhållet (en borgerlig kyrka, mohahah). Gott med pepparkaksdeg i mängder i alla fall!

Igår blev det hemfärd och bortfärd. Hela vägen bort till Borås! Där bjöds det på fest med massa kära gamla vänner, så det blev riktigt lyckat! En miss var väl dock att sova på mitt tunna liggunderlag - har ont i hela kroppen idag!

Även de närmaste dagarna bjuder på mys i goda vänners lag, och mys med pojkvännen innan han beger sig hoppas jag också på. Shopping står även med på listan över vad som väntar! Bra slut på året ser det ut att bli (:

/HM

Juldagen med familjemys!

Idag blev det ännu en dag med familjemys. Vi har spelat spel, snaskat ännu mer godis, och nu ser vi på film, tredje "Sagan om ringen" - filmen. Lite otäck ibland! Men med massor av reklam.. Urk.

God fortsättning på er!

/HM

GOD JUL!



Hoppas att tomten kommer med många fina klappar och att julafton blir mysig. Glädjs åt den vita julen och att få fira med dem ni älskar.

Från mig till er alla:

En riktigt god jul!

/HM

Typisk bra snöig dag

Har nästan insett tjusningen med snö. Tog en promenad med min bästa idag, och njöt av det härliga vädret. Fick en del snöbollar i skallen (bättre än isflak dock, kan jag tala om). Men det är fint ändå! Gäller bara att man har tillräckligt med kläder på sig, och trevligt sällskap. Som helst ska vara lite smådåliga på att sikta med snöbollar! Annars försvinner lite av myskänslan. Och det vill vi ju inte!


Vi <3

Nu är det dessutom dan före doppardan, så snart bjuds det på tjocka revbensspjäll här hemma. En jultradition som jag fått till stånd på senare år, duktigt av mig tycker jag! Och imorgon är det ju julafton. Med klappar, och Karl-Bertil, och julemys med familjen. Längtar!

/HM


Julstämning!

Börjar känna av att julafton närmar sig. Satt för en stund sedan och gjorde mandelmassebollar i choklad, mumma! Det är ett julgodis som vi har varje år, så när jag satt och rullade och doppade dem, och lyssnade på julmusik, så kände jag hur julstämningen kom krypande!



Dessutom har jag börjat förstå att jag har lov också. Satt uppe till tre inatt och spelade Geni 2000 (som TP ungefär) med några kompisar. Jag vann, maha. (Tur i och för sig, men shhh, det behöver ingen veta.) Men idag är jag trötter, har bara pysslat med småsaker hela dagen. Nu är alla julklappar klappade och klara i alla fall!

Och snart kommer pojken min hit! Mys.

/HM

Myssöndag!

Började dagen med en gudstjänst i min favvokyrka - Hagakyrkan. Vi var en väldigt decimerad skara som sjöng idag, men det lät välan ändå helt okej. Hoppas jag!

Sedan så har en förlorad dotter återvänt till götet, så jag snodde åt mig en liten fika. Riktigt trevligt faktiskt! Eller ja, något annat hade jag väl inte väntat mig heller, haha! Är så glad att en bunt så trevliga töser började i kören förra året, det gav mig ju nya härliga kompisar!

Hemma har granen klätts, rummet har städats och pyntats lite till (med en egen gran!) och snart ska jag kanske göra lite mer julgodis om jag orkar. Julen närmar sig, och idag är det fjärde advent!



Den söta lilla granen som står och lyser på mitt rum!

/HM


Slappar med ostbågar..

Jag känner mig lite splittrad till att ha lov. På ett sätt är det jätteskönt, inget som man måste göra egentligen. Men på ett sätt måste man göra en massa saker, hela tiden. Det är en press på att vara social. Och jag orkar bara inte. Eller jo.. det är ju trevligt, men jag orkar inte ta tag i att hitta på något kul. Så idag blir ännu en slappardag, med ostbågar och tv-soffan. Sen ska jag bättra mig!

/HM

Gratis Bio

Gillar egentligen inte gratissidor, men hey, vet ni vad? På GratisBio behöver man faktiskt inte göra så himla mycket för att tjäna ihop tillräckligt med poäng för att få en biobiljett, eller andra presentkort. Bra grej. Och om inte annat något att sitta och roa sig med när man har tråkigt en stund. Klicka bara på den här länken för att bli medlem: http://gratisbio.se/?RecruiterID=115198 

Kram på er!

/HM

Sommarstuga vid havet

Idag blev det en tur till kusten. Svinkallt var det, men mysigt! Men vi åkte ju inte dit bara för att, och knappast för att bada. Nej, det ligger en söt liten stuga till salu bredvid min morbrors stuga, och vi funderar på att försöka köpa den! Så idag blev det en sväng till Bua, utanför Varberg, för att kika på stugan. Riktigt gullig var den faktiskt! Inte så stor, men med potential. Och typ 100, 200 meter till havet. Helt okej!



Fin utsikt från stugans trädgård..


Söta lilla stugan! (Den är aningen större än vad den ser ut att vara)



.. och den här vyn strax bakom ett krön! Havet, yey!

/HM

Skrikande av lycka!

Har precis hoppat upp och ner en massa, och glädjetjutit! Hoppas att ingen gick förbi utanför, haha, lär ha sett ganska lustigt ut!

Tidigare idag mailade jag några lärare angående betyg i de kurser som avslutas den här terminen. Missade ju betygssamtalen i och med att jag var sjuk nästan hela veckan. Kollade mailen nu, och alla hade svarat. Gah. Nervöst. Tre besked på en gång. Okej, besked nummer ett - JA! Besked nummer två - Yes! Besked nummer tre - Woooohooooo!!

Guuud vad skönt! Jag visste att jag låg på gränsen i två av ämnena, och kunde inte annat göra än att hålla tummarna att det vägde åt rätt håll - och det gjorde det! Nöjd Hanna, verkligen!

(Sen är jag väl egentligen lite besviken över att jag sabbade mitt 20,0 redan i ettan, men det betyder inte att jag struntar i att göra mitt bästa nu!)

Förresten, classmates! Ta en titt på mailen på groupwise, så får ni höra från en inte så glad klassföreståndare. Then again, I don't blame him...

/H *MVG* M

Jullov!



Mycket fin musik blev det på julavslutningen idag. Lite otäckt att det här var min sista riktiga skolavslutning faktiskt, men ändå. Strunt samma! Mer än tre veckors (är det så mycket?) ledighet väntar nu! Gaaah, skönt! Har dock ingen aning om vad som ska hända på lovet.. eller jo, pojken min kommer ju hem en vecka, ska i alla fall spendera så mycket tid som han orkar med mig med honom! Men vad ska jag göra sen, efter nyår? Och vad händer på nyår?! Syster är ju hemma även hon över jul, så det lär väl kunna bli en del systertid (:

Det känns som om jag måste lära mig att slappna av nu. Ta dagen som den kommer. Njuta av att vara ledig!

I och för sig måste jag antagligen plugga lite lite till de närmaste dagarna, så att jag inte ska känna hur de sakerna som jag måste göra över lovet hänger över mig. Men vi får se hur det blir med det. Slappa är det som gäller nu.

/HM

Kolabak!

Åh vad jag är dålig, har inte lyckats ta mig till skolan mer än i måndags den här veckan! Hade ju planer på att gå på sista svenskalektionen idag, enda lektionen på hela dagen.. men när jag fick reda på att den var frivillig.. hur sugen var jag då på att åka till skolan månntro? Inte jättesugen..

Så, istället blev det bak här hemma! Det finns två sorters julgodis som jag MÅSTE ha varje jul, annars blir jag en tjurig liten unge. En av dessa är kola, och den gjorde vi idag. Så nu finns det två burkar kola gömda någonstans i huset (om jag visste var skulle de ta slut långt innan julafton), och magen är även den full med kola. Mumma!



Är sugen på att göra pepparkakshus också.. 2006 blev det en hel liten by, orkar man göra om den bedriften i år?

Apropå julafton - en vecka kvar idag! Läskigt! Julstämningen är nästan överdrivet närvarande i år, men ändå känner jag inte riktigt av den. Får se om det sjunker in imorgon på skolavslutningen..

/HM

Spexfoton -07/08

Apropå att vårt spexfoto inte fick komma med i år, så kom jag att tänka på året då skolkatalogen var helt upp och ner. En hel klass saknades, namn var huller om buller, och några spexfoton lämnades utanför. Så, för att hedra gamla minnen, så får de dyka upp här istället!

 

Söta systers klass



Coola Ellen



Spexiga cheerleaders.

Så får vi hoppas att vårt försvunna spexfoto dyker upp till slut också.

/HM


Tv-nörd i kvadrat

Som min pojk så fint har påpekat så är jag en riktig tv-nörd, och jag ser på alla "dåliga" tv-serier som går. Nu i veckan går de sista avsnitten av Biggest Loser och Bonde söker fru. Måste säga att vi här snackar riktigt inspirerande program! I båda ändras människors liv till det bättre. Jag älskar att se sådana program! Även om det är smått patetiskt att sitta och se sådana dagarna i ända (det blir ju så, i alla fall när man är sjuk), så är det mysigt! Lite feel good-känsla.

/HM

I'm dreaming of a white christmas

Mår så mycket bättre idag! Tänk att man ska bli så tacksam för en sån sak som att kunna andas genom näsan, och inte hosta sönder lungorna, haha! Så imorgon får det nog allt bli skola för min del, sista dagen ju. Måste lämna igen några böcker, och diskutera betyg med några lärare. Läskigt, för jag vet inte alls vad jag får. Men jag hoppas ju..

Det håller så smått på att bli riktigt vitt ute, men än är det inget rejält lager snö vi snackar om. Men drömmen om en vit jul lever kvar! Varför det är så viktigt vet jag inte, är ju nästan avvänjd och jag tycker ju egentligen knappt om snö. Men det bidrar ändå till att skapa lite extra mys och ljus såhär i mörkret.

/HM

Är playboy verkligen fööör sexigt för en skolkatalog?

Äntligen trillade skolkatalogen ner i brevlådan, alldeles lagom sådär innan jul. Kan dock inte påstå att jag var jätteentusiastisk i år, särskilt när jag fick reda på att vårt spexfoto inte ens kom med!



Okej, Playboyklassen kanske är liiite provocerande. Men var vi nakna? Nej! Allt vi hade var lättklädda tjejer och killar som ser lite smått sexiga/knasiga ut. Men har suttit och kikat i katalogen nu, och vad har jag hittat? Jo, en NAKEN kille, killar utklädda till tjejer och andra tjejer som ser porriga ut! Var det för att vi ser ut som något som kopplas till porr som vi inte fick vara med? För jag såg bilder i katalogen som var kopplade till andra kända "sexsymboler", och även bilder där folk hade ölhattar (?) på sig. Är inte det värre?

Så tycker jag att vi valde fel tema? Kanske det. Men borde vi ha fått vara med, eller fått en ärlig chans att ta ett nytt foto? JA!

/HM


En bra film botar den värsta förkylningen

Jag hatar att vara sjuk! Det känns som om jag har snor i hela hjärnan. Snuvig som bara den, ont i halsen, ont i huvudet. Men jag måste säga att jag mår bättre idag än igår. Kanske mår jag till och med så bra imorgon att jag kan överväga att gå till skolan på torsdag? Vågar man hoppas?

Men ett bra botemedel mot sjukdom är en bra film. Bridget Jones dagbok blir kvällens val. Ska se om jag hittar något gott att snaska på. Och kanske ett par trosor som går upp till midjan, så är jag good to go. Ska nog få min dos av pinsamhet ikväll.


Får se om det blir en god smoothie kanske?

Godnatt!

/HM

My buddy Magnus and I



Karin och jag smet fram efter sista konserten igår och tog en bild med Magnus. Kände att det var det minsta man kunde begära, och att jag i alla fall ville ha utbytt några ord med honom. För ja, även om det ju är hans konserter, och han gör mängder av dem, så tycker jag inte att det är för mycket begärt att säga hej till kören. Vilket han inte gjorde.

Nåja, han är ju åtminstone en charmerande och duktig artist. Och det var kul att få köra bakom honom. Även om min röst egentligen inte höll så bra som den borde ha gjort. Men jag tog mig igenom det!

/HM

Update:

Som Karin påpekade nu, så gav ju vårt lilla snack med Magnus en väldigt stor och fin komplimang - Vi körade på Lennons Happy X-mas (war is over), fast på svenska då den heter "Låt julen förkunna". Han sa att det var den bästa versionen, att vi gav den bästa körsången på den låten, hittills. Yey! Så ja, han är ju trevlig ändå killen, fast samtidigt vet man inte om han säger det till alla. (Men jag tyckte att vi ägde den låten, så det kan ju ha varit sant!)

Snörvel

Jag önskar att jag kunde säga att min förkylning på ett magiskt sätt försvunnit sedan igår. Dessvärre har den snarare blivit värre. Idrotta nu på morgonen är uteslutet... Hoppas bara att jag i alla fall ska kunna ta några vettiga toner till ikväll! För som jag låter nu är nog mimning att föredra...

/HM

Lucia

Tredje advent och Lucia har nästan gått obemärkt förbi. Så blir det lätt när man tillbringar nästan hela dagen i en buss. Lite adventsfika med nybakade pepparkakor blev det i alla fall. Och ett Luciatåg fick jag ju i fredags på skolan. De var faktiskt ganska bra i år.



/HM


Underbar helg med min underbaring



Har haft den bästa helgen på länge! Har knappt gjort något mer än bara myst jag och han, men det är fullt tillräckligt för att göra en helg helt perfekt. Känner mig alldeles nykär igen! Skönt att man fortfarande känner så efter ett och ett halvt år (: Och nu är det dessutom bara typ en vecka innan det är jul och han kommer hem igen! Glad och nöjd Hanna...

...om det inte var för att jag var sjuk! Gaah, nej! Sitter och snörvlar och mår skit, och jag har inte tid! Jag MÅSTE vara frisk imorgon. Efter imorgon är det skitsamma, men imorgon måste jag vara frisk. Sista diskussionen i filosofin (gah) och konserterna med Magnus Carlsson ju! Det går ju inte för sig att jag står och snörvlar och hostar och kraxar på konserten. Attans! Men jag ska försöka, så får vi hoppas att jag inte förstör hela grejen.

/HM


Längtar efter nästa fas

Svenskauppgift - check. Religionsuppgift - check. Pluggat lite till på psykologiprovet - check.

Ganska stolt själv faktiskt.

Men åh vad jag längtar till en tid då mitt liv inte kretsar kring skolarbetet. Vilken läxa som måste göras, vilken prov eller redovisning som jag behöver förbereda mig mer för, vilket arbete som måste lämnas in imorgon. Jag börjar känna mig redo att ta en paus från skolan snart. Se världen lite. Jobba kanske. Ha tråkigt. Ha kul. Leva lite i ovisshet utan att ha skolan som säkerhet längre (eller vänta, den delen ser jag ju inte fram emot!). Bli vuxen på riktigt. Flytta hemifrån. Inreda en lägenhet. Skaffa en bra utbildning. Skaffa ett bra jobb. Skaffa ett hus. Skaffa familj.



Vill göra som syrran och ta studenten! Längtar!

Jag är helt enkelt sugen på att gå vidare till nästa fas i livet. Vuxenfasen. En del grejer där, typ hus, familj, lär dröja många många år, men andra kan komma snabbare. Och jag vill faktiskt ha dem snart. Inte just nu. Men snart...

/HM


Nästan, nästan..

Bara en dag kvar innan myshelg uppe i Linköping. Jag har hört rykten om både julbak och pubbesök.. hm, får se vad som stämmer!

Har nästan koll på allt som jag ska ha koll på. Har nästan börjat packa för imorgon. Nästan gjort klart religionen. Nästan pluggat tillräckligt för psykologiprovet imorgon. Nästan gjort klart svenskan.. eller faktiskt, tror att den är klar, har bara inte skrivit ut det! Kan nästan alla sånger som jag skulle ha lärt mig tills idag. Och är nästan nöjd med hur jag ska ta mig in till stan utan att varken komma försent eller behöva betala. (Inget tjuvåkande här inte, bara smarta byten!)

Har nästan kommit på vad jag ska köpa till alla i julklapp. Ska bara börja inhandla grejerna också. Dit kommer vi nästa vecka, det står ju för tusan inte ens med på att-göra-listan den här veckan. Nästa vecka blir riktigt lugn och skön och slapp. Och julig. Får vi la hoppas!

/HM


Hör här nu:

Jag ska berätta om en väldigt farlig sak. En sak som kan förstöra, skapa bråk, ledsamheter, en massa onödiga problem..

Det låter nästan som om jag snackar om idiotiska män som startar krig, men det är inte boven i detta fallet. Boven här heter:

HORMONER

Jag har mer och mer börjat lägga märke till förändringar i humöret runt en särskild tidpunkt på månaden. Livsfarligt! Jag kan ligga och gråta mig till sömns för något som jag inbillat mig, jag kan starta bråk för att jag känner för det. Gah! Livsfarligt.

Jag har insett att jag runt denna tid måste tänka ett steg längre innan jag handlar. Vad gör jag, och vad gör hormonerna? Oftast är jag inte elak eller deprimerad, men nu blir jag lätt det. Skulle inte ens klarat att skriva det här om jag inte tillfälligt befann mig på en topp.

Undrar hur många kvinnor som lider av det här egentligen. Det är inget som jag skäms för, men jag skäms för vem jag blir. För mig är förändringen lindrig, men tänk att styras helt av sin PMS. Fy fan, rent ut sagt.

/HM

Segiskväll

Luciafirande i kyrkan här hemma idag. Men jag orkar inte gå. Får se om det blir någon titt på Lucia alls det här året. Mina planer för helgen är vääldigt suddiga.. Obefintliga än så länge, även om alternativen finns. Får la se hur det blir med det. Orkar bara inte vara den som tjatar.

/HM

Konserten med Magnus Carlsson!

Ännu en sjuk dag. Mår dock bättre, och imorgon har jag bara en lektion så då ska jag nog ta och släpa mig till skolan. Har ju för tusan diskussion då, jag kan ju inte ta och missa alla viktiga grejer bara för att jag vaccinerat mig!

Dessutom bjuder morgondagen på en körövning, sista innan konserten. Vad är det för konsert jag tjatar om hela tiden då? Jo, det är Magnus Carlssons (Barbados-, Alcazar- etc Magnus!) julkonsert! Den hålls i Hagakyrkan, så min kör, Hagakyrkans ungdomskör, fick äran att vara med. Vi ska köra på tre (?) låtar, samt sjunga två egna. Egentligen skulle det bara bli en konsert 19.00, men den såldes ut så fort att det blir en extra 21.30. Jag kommer att vara helt död efteråt! Men gud vad kul det ska bli! En upplevelse som man inte får varje dag direkt!



Då ska jag vara frisk, det lovar jag. Annars får jag la proppa mig full med tabletter och mima, det ska la funka det med, haha! Längtar!

/HM

Brandmän igen!

Ännu en kväll av drama precis utanför köksfönstret! De pysslar med samma sak som igår.. frågan är om de håller på att lära upp nya små brandpojkar och flickor? Kan det vara så? Vavava?

Jag vill bli frisk och få ett liv så att inte det mest spännande som händer på hela kvällen är när brandkåren anländer..

/HM


Attans..

Så bra gick det med att inte skjuta upp psykologiprovet. Gick upp imorse, på väg in i duschen, ser mig själv i spegeln - oj vad jag ser hemsk ut! Tar tempen, den står på 38. Mamma konstaterar att hon spikar fast mig om jag försöker gå till skolan. Okej, inte det alltså. Går och lägger mig igen, sover till halv ett.

Mår fortfarande skit. Jag vet att det bara är reaktion på vaccinet, men jag hade ju hoppats på att slippa den. Men nu har jag feber, är astrött (jag skulle nog kunna sova ganska många timmar till om jag gick och la mig nu), och jag kommer antagligen inte må mycket bättre imorgon. Förhoppningsvis blir torsdagen ljusare - eller ja, det måste den bli! Sista övningen då innan Magnus Carlsson-konserten nästa vecka!

/HM

Längtar efter sol



Samtidigt som jag längtar efter julen längtar jag efter solen. Solsemester. Mm... Hur skönt vore det inte att ligga och steka i solen, bada i poolen lite, upptäcka en ny stad, ett nytt land.. Jag vill! Bilden är förresten från Mallorcasemestern 2004. Riktigt härlig var den om jag inte minns fel! Och jag ser ju nästan brun ut! Nästan.. faktiskt. För att vara jag. Men just nu går jag runt här som den blekfis som jag innerst inne alltid kommer att vara. Men snälla, ge mig sol? Hur mycket ska jag behöva tjata om det här innan någon tröttnar och skickar iväg mig på en välbehövlig resa? (:

/HM


Heta brandmän tvärs över gatan..

..mumma, ger något bättre att kolla på än de vanliga gamla tv-programmen! Hehe!

Skämt och sido, det är faktiskt för tillfället ett tiotal brandmän precis utanför vårt hus (det brinner inte, don't worry!). Vi bor ju mitt emot ett gammalt övergivet dagis, och på regelbunden basis så dyker brandmännen upp och har övningar där. Idag verkar de öva på att få ut folk ur huset, för de hade en del dockor och så.. som jag först trodde var en riktig människa, smärre chock där!

Nåja, bra att någon använder huset - men jag skulle föredra att det revs! Även om det innebär att mams och jag inte får se några fler spännande räddningsuppdrag. Det är det värt för att slippa se ett övergivet hus tvärs över gatan varje dag.

/HM

Vaccination

Nu har det äntligen blivit av! Om två veckor är det bye bye oro för att bli sjuk i svininfluensan. Så förhoppningsvis kan jag hålla mig frisk så länge...

Sprutan gjorde faktiskt ont förresten. Tror inte att hon stack på helt rätt ställe. Nåja, ingen feber (än, ta i trä, peppar peppar!) i alla fall. Lite ont i armen gör det dock, men det är inget som jag lär dö av. 
 

Mums, ugnspannkaka nu!

/HM


Jag ser ljuset i tunneln!

Måndag igen. Ibland känns det som om livet består av en ändlös ström av etapper, som alltid börjar på måndagar (eller hey, är det det som kallas veckor?). Haha, ni kanske förstår vad jag menar - det känns segt att hur kul en helg än har varit så blir det alltid måndag igen. Vad glada vi är för det.

Nej, men jag är faktiskt positiv idag. Konstigt nog, haha! Kan det bero på att Hanna börjar vädra slutet på terminen kanske? Med bara en vecka till av plugg? Kan så vara! Jag LÄNGTAR efter jullovet som bara den nu. Så att jag har en del prov, redovisningar och diskussioner kvar, vad gör väl det? Det är ju inte så att de avgör mina betyg (hrm, eller visserligen jo, men äh). Så en vecka till. Sedan en slapp vecka. Och sedan JUL.



Blir det en vit jul i år måntro?


/HM


Att skjuta upp saker

Imorgon blir det äntligen vaccinering. Verkligen på tiden, det är ett jäkla under att jag inte har blivit sjuk alla redan! Sen hade jag la fått skylla mig själv lite, i och med att jag faktiskt har väntat på min sega skola.. Men imorgon blir det av alltså. Och vi håller tummarna för inga reaktioner, för jag vill faktiskt få gjort psykologiprovet på tisdag. Jag HATAR att skjuta upp saker! Så nej, ingen feber ska det bli inte. Så det så.

Apropå skjuta upp saker - det är dags att börja handla julklappar! Det är ändå andra adven idag! En av fyra är visserligen avklarad, och jag och systrami är stolta över att ha hittat den perfekta julklappen till mams. Men de andra tre! Syster går att lösa ganska lätt, bara att köpa något som jag vill ha. Pappa blir det väl samarbete på. Men pojken min! Svårt! Man vill ju ordna den absolut perfekta presenten... Men vad är det då? Gah! Okej, har två veckor på mig att klura ut det..



/HM


Pluggsöndag

Åh, så seg fortfarande. Men jag har insett att jag bara har en vecka kvar av att behöva plugga ordentligt, veckan därefter är det bara en sak kvar. Så jag ska baskemig ta mig samman och få klart så mycket som möjligt i dag! Det är väldigt optimistiskt att tänka så, men bara jag får klart något av alla smågrejer som jag har den här veckan så är mycket vunnet!

/HM

Harrys!

Upptäckte på väg till glöggmyset att det uppenbarligen skulle bli utgång också. Varför får jag aldrig reda på sådant i förväg? Nåja, efter att ha glöggat och bowlat lite drog vi till Harrys. Jag har insett att det är en bra grej att ha kompisar som känner vakten, så att man slipper visa leg. Då märks det inte så mycket att en liten 18-åring smiter in på 20-årsgräns! "Mitt lilla smuggelgods" kallade Lisa mig, haha!

Första utgången i Borås faktiskt, och riktigt kul blev det om jag får säga det själv. Särskilt när jag egentligen inte var beredd på utgång. Men de hade ett ordenligt dansgolv och ganska bra musik, bra stämning, och roliga lekar (men jag ställde inte upp, haha! Parlekar ju!). Det kan absolut tänkas bli fler utgångar i Borås framöver! 

/HM 


Fem år går snabbt!



Dessa två härliga töserna ska jag träffa ikväll. Håller på och rotar igenom en massa bilder, och hittade den här från när vi, plus Lollo, var och såg på Gothia Cup för 2004. Det är ett tag sedan! Det är väl bara jag som är mig lite lik dessutom, fast minus turkos ögonskugga såklart, haha! Men man får ha det när man är... 13? Mini-Hanna ju!

Det är en bra grej med att min dator för tillfället inte har internet (när ska jag ta tag i att fixa det?). Jag får rota igenom alla gamla bilder och minnen. En hel del härliga minnen har det blivit under året, och tills jag fixat internet så får ni stå ut med att ta del av dem!

/HM

Lördagsplaner

Seg lördag idag. Klockan slog precis tre och jag hasar runt i morgonrock och tofflor ännu. Men äh, det behövs sådana dagar med!

Ikväll blir det en tripp till Borås, för att glöggmysa med mina kära vänner - som jag har försummat på sistone! Skämmes på mig. Ikväll är det allt skärpning som gäller, och även hädanefter. Det går ju inte för sig att inte umgås ordentligt. Tur att det kommer ett ganska långt jullov om bara två veckor..

Vilket påminner mig - NYÅR! Vad händer då? Ingen fest hemma hos systrarna M i år igen dessvärre, huset är upptaget, men om någon har någon annan idé så vore det kul att bli delgiven denna! (:



Var får jag nyårsskåla i år? (nyår för två år sedan i Rävlanda (: Jag ser lite knas ut!)

/HM

Hoppsan.

Woops, my bad. Låten heter ju "Single ladies". Och här kommer versionen från Glee!



/HM

You should have put a ring on it!



Sitter och kikar på Glee - underbaraste avsnittet någonsin! Fotbollslaget lärde sig dansa till Beyonces låt "Put a ring on it". Underbart! Man måste se det för att förstå precis hur underbart. Men här bjuder jag i alla fall på en annan underbar tolkning av dansen av Navid Modiri och hans vänner. Se och NJUT!

/HM

Underbart är alldeles för kort.

En hel dag av gos. Inte tillräckligt på långa vägar, men det var det som jag fick nöja mig med för tillfället. Men jag vill alltid ha mer tid. Bara lite mer tid. Det gör så ont att se honom gå igen.

/HM

<3

Ikväll äntligen. Jag har bakat en kladdkaka, ska tända ljus och göra mysigt. Men shhh, det är en överraskning! Det är viktigt att vara omtänksam mot den man älskar ibland. Särskilt när de kan behöva det.

Snart, snart, snart!

/HM

Español por favor

Varför är det så sjukt tråkigt att träna? Varför kan man inte bara ta sig samman och börja tycka att det är kul igen? Så onödigt. Kanske ska behöva någon som hejar på mig, peppar mig, som de gör i Biggest Loser. Skulle behöva det. Och börja tycka att det är kul att träna. Jag kommer ihåg en tid, för väldigt länge sedan, då det var kul. Oftast i alla fall.

Jag har åtminstone några punkter mindre som jag måste klara av idag. Men jag har en knasig religionsdiskussion imorgon, som jag borde ha förberett mig på. Men jag orkar inte. Bläää för religion.

Imorgon ska jag även snacka spanska en stund! Språkcafé med spanskagruppen blir det. Vi läser steg två. Det kan bli ganska, hrm, intressant, haha!




Barcelona förra året. Si, si, hablo español muy bien. Eller något sådant.. 

/HM 


En "göra-sin-att-göra-lista" -dag

Jag är lite smått stressad. Så himla mycket som jag ska hinna med idag, och det är svårt att komma igång. Tänkte börja med att få undan allt praktiskt, så ser vi hur mycket tid som återstår till plugget sen..

Min plan för veckan ändrades helt igår. Det är inte upp till mig att prata om varför. Omständigheter som förändras såhär är hemska, jag har själv varit med om det. De ändrade omständigheterna för min älskling hem, men det är för fel orsaker. Kanske får jag krama på honom lite ändå.. om han orkar.

Får tänka på den här bilden när jag stressar runt..

Nej, ta itu med listan! Här ska strykas bort så många saker som möjligt! Nu kör vi!

/HM


RSS 2.0