Linköpingsbo

Åh, förresten, på väg hem från sthlm svängde vi in i Linköping och tillbringade några timmar där. Och så hämtade vi nycklarna till min lägenhet! Så nu har jag besökt min korridor och mitt rum, som faktiskt var riktigt fint. Åh, nöjd tjej. Den är möblerad, så jag behöver inte släpa upp alla prylarna jag har på en gång. Men ska bli så kul att få sätta sin egen prägel på't! Så om några helger går flyttlasset...

Lite lustig korridor får jag dock säga.. blev inte riktigt klok på om det var en jättelång korridor med två kök eller två normala som bara råkade sitta ihop på mitten. Nåja, det får jag väl reda på tids nog. Den förra hyresgästen sa att det var en jättehärlig korridor som jag ska flytta in i, så det känns ju bra!


Min utsikt!

Sthlm

Precis hemkommen från Stockholm, är helt slut! Har hunnit med massor.. Ätit middag några gånger om med släkt och vänner, gått på AIK-Kalmar (2-1, jättebra match!), varit på Millesgården på Lidingö och hälsat på Poseidon, varit på fotografiska och sett ett gäng fantastiska utställningar.. hm, vad mer? Jo, resans tema har varit fantastisk utsikt. Precis överallt där vi har varit har utsikten varit breathtaking. Underbart!



Liu Bolin, "the invisible man", hade en utställning. Så himla cool! Han har camouflerat in sig i omgivningen!




Något som vi dock har undvikit är Stockholms centrum. Kändes inte riktigt säkert efter vad som hände i Norge. Vill inte ens veta vilka galningar som blivit inspirerade av vad djävulen gjorde.

Jag finner inte ens ord för det som hänt. Sådan sorg. Vi tände ljus och gick förbi Norska kyrkan där många hade varit och lämnat blommor före oss och människor kom och gick hela tiden.

Men jag kan inte ens föreställa mig hur det kändes att vara på den ön. Jag tänker på alla som var där, alla som kände någon som var där. Och hoppas att kärleken och medkänslan kan övervinna hatet och vansinnet.

Flamman

Hjälp, nu är det snabba puckar som gäller. Igår fick jag min lägenhet och idag trillade hyresavtalet ner i brevlådan. Det går för fort det här! Jag är inte beredd alls på att flytta hemifrån ju. Gah, lite panik.

Men blev ändå rätt nöjd med lägenheten - eller ja, korridorsrummet. Hyfsat centralt, 2875 kr/månad (10 månaders hyra), 19,6 kvadrat stor. Och på tredje våningen, så ingen som bor över mig. Visserligen inte i det området som jag ville ha (och den lägenheten gick till någon annan med lägre poäng än mig..ja' ä' int' bitter..), men Flamman, som området heter, blir nog bra ändå. Om inte annat bor jag på krypavstånd från en av studentpubarna.. (: Och hälsouniversitet ligger inte alltför långt bort!



Nej, nu ska jag packa inför Stockholmsresan. Och sen så blir det till att sätta sig på bussen och åka och festa lite. Tur att det är en lång bilresa som väntar imorgon, så att jag kan sova då..


Hej, jag heter Hanna och jag ska bli logoped.

Jag har semester och det är SÅ SKÖNT! Men mitt liv går trots semester på högvarv nu känns det som.. jo, för gissa vem som kom in på logoped? Moi! Så nu måste jag fixa en massa saker, lägenhet är prio ett just nu. Imorgon får vi se om jag kanske har lyckats få ett fint rum (korridor dessvärre, men det får jag leva med, ett tag). Och sen blir jag linköpingsbo i fyra år! Känns lite läskigt, känner ju inte så många där, men fick schemat till nollningen idag och det känns super! Två veckors nolle-p blir det, intensivt men man lär ju hinna skaffa nya vänner då.. (:

Har spenderat helgen i Lund (och runt i skåne, och en sväng i Köpenhamn) med familjen, hemma och mellanlandar hemma två dagar nu innan det blir stockholm. Vi fick faktiskt med oss systeryster hem, så imorgon blir det torsdagkväll i Borås. Orup spelar, åh vad jag hoppas att han kör på gamla godingar!



Tänk, jag ska börja på universitetet. På riktigt. Gud så läskigt. Men hjälp vad spännande!





Snart så!

Kör på ännu en sån där dubbeljobbande vecka. Börjar dagen med mina fina äldre, och traskar sen iväg och städar en förskola. Idag gick det utmärkt att göra så, för vi hade en oförskämt lugn dag på jobbet. Allt gick precis som det skulle och alla var så himla glada. Och då blir jag glad också.

En stor motivation den här veckan är att det är min sista innan.. trumvirvel tack.. semester! Jag får ha semester i år! WOHO! Två hela veckor ska jag inte jobba alls, det har jag bestämt. Dessutom är jag knappt hemma dessa veckor, så ingen kan ringa in mig ändå.. Först blir det Lund och syster, sen hem en snabbis, sen Estocolmo för att hänga med släkten.

Gud, ge mig fredag eftermiddag. Nu.






Sunshine on a rainy day

Var ledig helgen som gick, så jag hann med både en liten barrunda, promenad i botaniska och minigolf. Och så hann jag vila nästan hela lördagen. Det behövdes.


Mys i Borås



Lianhäng i Botaniska


Minigolf.. jag förlorade med det var inte med mycket!

Nu är jag ledig onsdag och torsdag. Får se om man ska kunna hitta på något kul.. inga direkta planer. Men imorgon så ska jag bege mig till borås sjukhus strax innan tre. Har fått min tid för audiogram (hörseltest)! Yey! Så efter imorgon behöver jag bara komma in på logoped också.

Regnet har äntligen kommit också. Så nu kanske vädret kan ta och stabilisera sig? Hatar när det bara är tryckt och fuktig värme. Jag mår inte bra och inte någon på jobbet heller. Och jag vill inte att mina små tanter ska må dåligt ♥

RSS 2.0