Glass i solen

Sådärja, den här veckan kör vi visst på sommarvärme. Ganska okej med mig, förutom att jag bränner mig och får värmeutslag om vartannat. Men annars så!

Idag tog jag och Karin en glass i solen. Mysigt. Varmt som skam dock. Men ändå mysigt.



Har varit en fin helg och fin midsommar också. Ganska lugn då jag var sjuk större delen av helgen. Men det var bra ändå. Alldeles lagom mycket saker att göra, och träffa fina vänner.

Nu hoppas jag att det fina vädret håller i sig till helgen. Då är jag ledig och då blir det till att hitta på något. Väldigt sugen på grillkväll... något ska det allt bli! (:

Tidig midsommar

Midsommarfirande uppe hos Karin När vi anlände var de i full gång med att pyssla ihop en midsommarstång (en lampa är stommen) Väldans tjusig blev den, tycker jag (;

Vad tycks om den här fina midsommarstången? Eller ja, midsommarlampan snarare... den konstruerades för några år sedan då midsommar firades uppe vid Ballasjön. Vet faktiskt fortfarande inte vad årets firande bjuder på för något, men det gör inte så mycket. Något blir det säkert. (:

Om inte annat har jag firat midsommar riktigt ordentligt på jobbet idag. Dansade runt en midsommarstång med alla barnen, fikade.. och så fick jag en blomma! Gud så glad jag blev! Trodde nästan att det var en miss, men nej, den var till mig. Har ju varit där en del, och barnen ser mig som en extrafröken.. men ändå. Kul överraskning!

Och ikväll kommer systrami hem också. Så trots två dagars jobb till nu, så blir det nog en bra helg det här (:

WIIHOOO

Trött, snuvig och hostig tjej idag. Ska se om ögonenlocken inte kan få falla ihop en liten stund innan kvällspasset drar igång. Kan ju vara trevligt att vara vaken på jobbet...

Men åh, måste bara säga vilken glad överraskning jag fick idag! Den 1 juni gjorde jag min sista tenta i kursen allmän språkvetenskap.. och sen dess har jag gått och väntat dag ut och dag in på resultatet. Inget sådant har kommit, däremot ett förslag om att anmäla mig till omtenta. Nej, tänkte jag, inte en chans att jag fått underkänt när det här var den tentan som jag var mest säker på att den var godkänd. Men ju längre tid det gick desto mer förlorade jag hoppet.. till idag då. För då kom resultat äntligen. Så jag fick ett fint litet VG på kursen. Nöjd och glad tjej!

Har fått höra att det kanske skulle vara bra för mig att misslyckas någon gång. Men jag vill inte! Måste man inte misslyckas så låter jag gärna bli det, tack.


Manic Monday

Är hemma och mellanlandar. Jobbar på två ställen den här veckan, dels drar jobbet på äldreboendet igång nu, plus att jag har ett städjobb på några timmar om dagen. Det blir lite pyssel med att få ihop det, men det får det vara värt. Det enda dumma är att jag har en förkylning som ligger och gror. Den får inte komma igång ordentligt..

Är dessutom lite trött efter helgen. Lördagkväll drog jag först in till göteborg och förfestade lite, innan jag blev meddragen på cykelracetfesten. Nåja, så kan det gå! Kul som bara den var det också, dansade non-stop. Glad tjej.


Hanna drog med mig till festen, bra initiativ!

Söndagen var mitt huvud dessvärre inte så glad på. Men mamma och jag hade pratat om att åka till Åhaga och shoppa, så jag tog mig samman (fast mamma fick köra. Inga risker här inte). Nelly.com har ju kläder där, och mycket av det är inte min stil, även om jag skulle önska att det var det. Men hur ofta svassar jag runt i en kortkort liten klänning med skyhöga klackar? Nåja, en blå långklänning för 100 kronor fick följa med hem. Värt ändå.

Nej, hög tid att svida om till nya jobbkläder. Nu kör vi kvällspasset!

Jees.

Det känns som om jag andas arbete nu. Gick idag från en heldag i barngrupp vidare till ett städjobb. Hörde jag trött? Imorgon ska jag flänga igen, mellan städjobb och lite mer introduktion inför äldreomsorgen. Men, imorgon har jag i alla fall något att se fram emot efter jobben.. lite trädgårdmys med kubb. Om vädret tillåter.

Nu? Nana.

Work ohoj

Har tillbringat dagen på mitt gamla sommarjobb. Ska vara där i år också, men börjar egentligen på riktigt nästa vecka. Idag hade jag en dag för att gå bredvid och friska upp minnet. Fast, började mer eller mindre jobba på en gång (: rutinerna verkar sitta i, och det är i stort sett samma vårdtagare som förra året. Alltid en lika skön känsla när de kommer ihåg en och blir glad att se en! Har saknat dem (:

Det ska nog bli en bra jobbsommar det här. Fast, ska bara jobba fyra veckor, ville ha lite ledigt för att... ja, vara ledig. Och även om min anledning att vilja vara ledig har förändrats något, så ska det fortfarande bli skönt. Och i värsta fall kan jag säkert hoppa in om någon blir sjuk. Det ska nog inte gå någon nöd på mig i sommar inte (:

Hej

Jees, har känt mig som en liten tant idag. Gick inte upp förrän vid ett (inte särskilt tantlikt att sova länge, snarare tantlikt att inte orka gå upp ur sängen..). Sen satte jag mig i solen, men när den försvann bakom ett moln gick jag in och hämtade kakor och en filt. Så där satt jag, i en solstol med en filt över benen och mumsade i mig syltkakor. Sämre kan man ha det när gårdagen blev sen. Men jag kände mig som en liten tant.

Var ute med mina fina tjejer igår. Först satt vi och hade det mys på Victoria och sen drog vi till Trädgårn och dansade. Kul, och längesen vi sågs. Men vi var ju inte fulltaliga igår. Så, Linda, här kommer en bild bara till dig:


Vi saknar dig tjejen ♥

Nostalgi

Haha men gud! Kom på att jag fortfarande har en bilddagbok som ligger och häckar, och den är ju smockfylld med fina gamla bilder. Bilder från högstadiet och alla man hängde med då, bilder från gymnasiet (halva i alla fall). Åh, nostalgitripp! Nu började jag ju sakna alla de dära människorna också.. synd och konstigt att man ska behöva tappa kontakten med folk sådär.

Ge mig värmen tillbaka
Avslutningen i nian 2007

Idag åker våran Dennis till Spanien, där han ska studera ett år :O Vi kommer att sakna dig Dennis! <3 och ja, jag bjuder på den här bilden.
Haha, den här bilden säger väl en del om de hemmafester som varit under åren..

Alla.
Åh, fina spanjorerna! Längesen man var i Barcelona och hälsade på nu..



Idag fick vi regn, minsann Men, vi var förberedda på detta, och satte på oss våra uurtjusiga regnkappor :D "WE ALL LIVE IN A YELLOW PLASTIC BAG, YELLOW PLASTICBAG, YELLOW PLASTIC BAG" (tänk er melodin till yellow submarine med beatles ^^)
Festivaloskulden togs på Peace&Love 2007

Mys i m&ouml;rker.  (det roliga &auml;r, att det var s&aring; m&ouml;rkt som det ser ut xD)
Mycket tid är spenderar ute i Eskilsbyskogarna. Valborg tror jag bestämt att detta är, 2008 kanske?

Har så himla många mer bilder och fina minnen, men allt orkar jag inte dra med här. Och många minnen är bara mina, delade med dem som var där och hjälpte till att skapa dem. Tänk vad mycket man har hunnit med, egentligen. Mycket knas, men mycket fint. Vi får se vilka nya minnen jag skapar nu i sommar, och med vilka.. (:



Sommarprojekt



Blev på lite bättre humör när jag fick den här stora skålen med mumsiga jordgubbar igår. Har lite att pyssla med idag, ska bara få tummen ur och få gjort det. Får försöka följa magkänslan och göra det som känns roligast. Har en del sommarprojekt som jag har tänkt att underhålla mig med nu i sommar:
  • Rensa garderoben
  • Rensa bland alla gamla grejer
  • Packa för flytt
  • Fixa lägenhet
  • Fixa ett audiogram
  • Sy om/sy in/laga kläder (mest kjolar faktiskt..)
  • Göra en målning!
Rensningen känns som ett projekt som får pågå hela sommaren. Har en väldans massa grejer, helt sjukt vad mycket kläder jag har också. Och ändå har jag inget att ha på mig.. :O

Lägenhetsfixandet bygger på att jag faktiskt kommer in på programmet, så det kräver ett antagningsbesked - alltså får jag vänta till mitten av juli med den punkten.

Audiogrammet kan bli en otäck följetong. En remiss har/ska ha gått iväg till hörselcentralen nu, så nu blir det några veckors väntan på besked om jag hinner göra där eller inte. Annars blir det till att leta andra vårdcentraler eller privata ställen. För gjort ska det bli!

Sy är jag i full gång med. Har snart en ny fin prickig kjol, men ska även sy in en svart och en vit kjol, sen så är det jag som strosar runt i mina fina ny-gamla kjolar (:

Och jag är så himla sugen på att måla! Är faktiskt lite smått duktig (om man nu får säga så..), åtminstone om jag har en bild att utgå från. Då blir det fint minsann. Har redan knåpat ihop ett självporträtt i blyerts, men det tog en dag och jag vill ha ett lite mer långsiktigt projekt. Sugen som bara den på en oljemålning, men det känns för omständigt.. nåja, något ska det bli att hänga på väggen i alla fall! 

Sen så blir det några veckors jobb i sommar också, såklart. Men jag sa att jag inte ville jobba hela sommaren eftersom jag inte vet var jag tar vägen till hösten. Dessutom vill jag ha lite ledigt. Om man bortser från julen så har jag inte varit ordentligt ledig sen veckan efter studenten! Så lite fnattande fram och tillbaka över landet blir det då, förhoppningsvis är det fina vädret tillbaka då! (:

Make me happy

Idag är mitt humör som vädret - mörkt. Känner inte för att göra någonting, men känner för att ta tag i mig själv och hitta på någonting. Vad som helst. Gå ut och röra på de lurviga, äta en gigantisk bit kladdkaka, shoppa loss med alla pengar som jag hoppas har trillat in på kontot nu - halleluja, här kommer skatteåterbäringen. Jag måste bara hitta någon som vill göra de här sakerna med mig...

En nyttig sak ska göras idag i alla fall. Ska snart till farbror doktorn och få en remiss till öron-näsa-hals. Tänk att det ska vara så himla omständigt att få gjort ett audiogram (hörselundersökning)! Måste ha den gjord om jag ska få börja läsa logoped. Så kom igen, jobba lite extra snabbt i sommar.. för min skull? Annars vete tusan vad jag ska hitta på..


Inte riktigt glad tjej idag...

God förmiddag!

Eller god morgon kanske.. vaknade för en timme sedan av att telefonen ringde. En försäljare som har ringt vid samma tid tre dagar nu, och som aldrig vill ge sig (jag har försökt övertala henne om att hon verkligen inte behöver ringa upp igen). Om den hon söker aldrig är hemma vid den här tiden, är det inte då dags att ringa en annan tid..?

Och så kliar det överallt. Har fått årets första omgång med myggbett. Och jag är smått allergisk mot dessa, samtidigt som myggorna föredrar mitt blod framför alla andras. Wihoo...

Men idag blev det inget jobb, och inga måsten heller. Idag tänkte jag påbörja mitt "sommarlov". Man kan ju alltid låtsas, right? (: Så nu fattas bara lite soool!




Lundahelg

Det har varit världens längsta helg. Flytthelg för systrami närmare bestämt. I torsdags fyllde vi en släpkärra med hennes grejer och körde ner till Lund. Hennes nya lägenhet är fantastiskt fin, en fräsch tvåa som jag är sinnesjukt avundsjuk på. MEN.. den ligger på fjärde våningen. Utan hiss. Med snurrtrappa med hål på sidorna. Upp och ner, upp och ner.. att jag överlevde är rent ut sagt otroligt (:


Glatt flyttgäng (:

Hann även (med energi som jag inte visste att jag hade) med en sväng på nation. Men trött var jag. Hua. Trevligt sällskap i alla fall!

Och IKEA blev det också. Lyckades sätta i de två sista skruvarna på en möbel fel. Och de var näst intill omöjliga att få ut igen. Gah. Helt sjukt vad mycket tid man har spenderat med att skruva ihop IKEA-möbler den här helgen. Mycket tid inomhus, när det har varit närmare trettio grader utomhus. Men fint blev det. Och jag bränner mig ändå bara i solen, så ser det inte som någon större förlust!

Mycket tid ute blev det igår och idag i alla fall. Så kvavt är det dock! Gick på jobbet och svettades idag. Ganska nöjd med att bo i källaren när det är såhär varmt! Fast lite flyttsugen är ju jag också nu..

Gudars skymning...

...vad jag är trött! Det känns som om den här dagen har varit en vecka lång, ungefär. Upp tidigt och tentaplugga in i det sista, åka och skriva sen tenta (hjälp vad svår den var! Men godkänd blev den förhoppningsvis..), och sen när man är färdigskriven och helt slut i huvudet så blev det till att åka ut på hisingen och tillbringa två och en halv timme i en studio och vara alert och se glad ut. Inte somna, inte gäspa (när kameran rullar i alla fall). Sen så var ju jag väldigt sällan i fokus. Det blir ju inte gärna så när man sitter i publiken.. nåja, kul med Doobidoo i år igen, bra artister också!

Jag vill bara slockna nu. Men tidigt i morgonbitti går bilen + släpet till Lund, så då är det bra om jag är vaken och färdigpackad. Så jag tror att jag ska gå och ha lite klädångest nu. Ciao.


Hej fina tjej. Snart kommer vi!

RSS 2.0