Mm, tåååårta

Nu är jag nääästan frisk, tillräckligt frisk för att gå ut och parta arslet av mig imorrn i alla fall. Har dessutom städat hela rummet idag, *klappar mig själv på ryggen*. Det behövdes - nog för att jag vill ha husdjur, men dammråttor är inte så gosiga faktiskt.

Håller lite smått på att laga den mat som kan lagas till imorrn också.. gah, jag kommer äta så mycket gott att jag knappt kommer kunna stå på benen sen! En av höjdpunkterna med födelsedagar är ju faktiskt, förutom uppmärksamheten, all god mat! Och tårtor! Gah, imorrn ska jag bjuda på den absolut godaste tårtan jag vet - kolatårta. Den har en digestivebotten, så lägger man på kolasås (gjord av kokad kondenserad mjölk), grädde och bananer. Jag dreglar bara jag tänker på den...


Btw, såhär snygg är jag idag.


/HM

Laddar så smått

Okej, ingen skola idag, ingen imorrn.. men jag är ju näästan frisk, så baskemig, på lördag blir det fest! Eller ja, utgång. Enligt vanliga manéer så nojjar jag för allt; mat, dricka, bussresa, kostnader... om vi kommer ha kul på Haket eller inte. Men baskemig, jag tror och hoppas att det kommer bli en görbra kväll! Fan, jag fyller ju ändå 18!


Paarty blir'e!

/HM

Det här gjorde min dag!

Gör som Beyonce och put a ring on it


http://www.365saker.se/

Man borde verkligen bjuda mer på sig själv!

/HM

Mysdag <3

Idag har babe varit här hela dagen. Eller ja, han kom ju hit igår, egentligen, för att hålla den stackars lilla sjuklingen sällskap. Det gillar vi, även om jag blir en tjurig jävel när jag är sjuk. Hela dagen, förutom en liten promis som halvt tog kål på mig, har vi legat på soffan och sett på en massa tv och bara gosat. Om jag vore frisk, och lite gladare, skulle jag tycka att det var det mest perfekta sättet att spendera en dag på.

Har jag nämnt hur mycket jag älskar min Johan?

/HM

Magsjuk..

Baah. Nu har jag varit sjuk i snart en vecka - hur kul är det på en skala? En dag fick jag inte behålla något jag åt i magen (trevligt, jag vet), eller tja, det var ju i och för sig inte så mycket i och med att jag mådde så illa att jag inte kunde få i mig något. Och jo, det var den dagen som vi hade släktkalas med massa kakor och tårta och gott.. bra tajming där Hanna.

Idag har jag faktiskt fått i mig både frukost och fika - hurra för mig! Ska snart ge mig på lunchen, är nästan lite hungrig under allt illamående. Mat är bra. Eller ja, förutom när den (i sin beskärda del kombinerad med hormoner) gör att jag inte längre kommer i några av mina kläder! Fy fan, det här är inte kul längre! Och vad är det för jävla bullshit att all vikt ska lägga sig på rumpan också?! Näe, det är fortfarande inte okej det hära.

Och jag måste vara frisk ordentligt till på lördag. Så är det bara!

/HM

Kalajs

Ska snart iväg på ett 20-årskalas för en liten bgd-are, trevligt trevligt! Men jag har ju som sagt, eller ja, jag är ju sjuk, så jag orkar nog inte vara där så länge. Plus att jag bad babe komma hit och hålla mig sällskap ikväll, så det kanske är bra om jag är hemma när han kommer hit. Vi ska se på melodifestivalen, råskratta lite åt de dåliga låtarna, mysa en massa.. kvällen blir nog helt okej faktiskt.

/HM

Viktnojja.

De senaste dagarna har jag mått så otroligt dåligt.. småfeber, huvudvärk, illamående.. blä, jag vill bara ta och bli frisk nu! Men för att lägga sten på börda så ställde jag mig på vågen idag.. yey. Eller inte. Mitt väldigt positiva jag räknade ut att "Hmm, det senaste året har jag alltså gått upp typ 8 kilo.. varav sex-sju av dem det senaste halvåret!". Shit. Det är inte okej. Fine att en del av vikten var oundviklig, men det är inte okej! Jag är inte tjock, men när man ändå går upp så mycket på en så kort tid, då blir man lite smått deppig. Och det är INTE okej.

Och jag kommer fortsätta med mina onyttiga vanor en tid framöver också.. först jul, och sen är hela februari ett enda långt utdraget födelsedagsfirande och tårtätande. Verkligen det perfekta sättet att bibehålla en hälsosam vikt - eh, not. Näe, vet ni vad, när februari är över så är siktet inställt på beach -09. Och i år ska jag fanimej delta i denna med en killerbody!

/HM

Grey's Anatomy

Snart börjar Grey's Anatomy igen - yey! Jag vet, jag är en tv-nörd... men det är min sorts avslappning! Man behöver inte riktigt tänka, får se en massa snygga människor, man slipper fundera över sitt eget trista liv en stund. Och ikväll behöver jag bara släppa allt. Och se på lite snygga läkare som räddar liv. Mumma.

/HM

Baaah.


Paus tack

Jag vill bara trycka på en stor pausknapp och få tid att andas ut. Få tid att ligga kvar och gosa i sängen hela dagen, få tid att göra alla mina läxor, få tid att slappna av, se på tv, göra nytta, vara onyttig.. Det vore inte fel att ha ordentligt med tid, eller åtminstone lära sig att utnyttja den ordentligt!

Idag har jag lite feber, vilke gör att hjärnan går på halvfart.. sådär lagom bra när jag måste göra klart en genetikredovisning och plugga på franskaprovet! Så jag tog en paus (faktiskt) och städade lite. Ska fortsätta med det snart, men behövde en paus från städandet också, haha. Näe, men med gäster imorrn för systramis födelsedagsmiddag, så kanske det är bra om rummet ser representabelt ut!

Nej, nytta nu..

/HM

Positiva damen.

Bloggen är seg. Jag är seg. Allt är seeegt.


Orka tisdagar.

/HM

Gastronomiska höjder

Sitter i skolan nu, lunch om två minuter.. om jag bara lyckas dra med mig mina segisar. Apropå segt; har precis haft historia, och jag orkar bara inte med det! Gastronomi på medeltiden ska jag skriva om, och visst, det är väl kul.. men hur tusan kommer man igång?

Näe, nu vill jag ha mat - kycklinggryta! Mumma får vi la hoppas (håller tummarna för ingen kokos..).

C ya!

/HM

One birthdayparty coming up!

En mer eller mindre nyttig grej gjord idag i alla fall; jag har uppmanat folk att följa med mig ut på min 18-årsdag! Jomen serni, utgång blir det, och om jag inte hinner ändra mig så blir det Haket i gbg. De har temakväll, electropop.. det låter ju hur kul som helst! Fast ja, de spelar vanlig musik också. Så det blir nog bra!

Facebook är bra till sådana hära saker, det är bara att slänga iväg en inbjudan, och så får man lite överblick på om någon har lust att haka på (till Haket, haha.. gud vad jag är trött). Men såklart, alla har ju inte facebook... så om jag glömt någon eller om någon, vem som helst, får lust att följa med så är det bara att göra det! The more the merrier, som man välan säger. Jag ser i alla fall fram emot min födelsedag!

Nu ska liten Hanna nana, godnatti!

/HM

Allmän ångest, alltså som vanligt då.

Blä, min telefonskräck sitter fortfarande i! Hur hemskt är det inte, att ibland blir jag så nervös av att ringa folk att jag överväger om jag ska spy eller bara helt enkelt svimma? För tillfället försöker jag få tag på en kvinna som jag kan ha som referens till mitt cv (hon är jättegullig och hon vet vem jag är, så om hon bara vill så vore det jättebra!). Jag måste verkligen se till att skicka iväg några jobbansökningar a.s.a.p., annars kan det bli lite körigt. Men eftersom att jag tror starkt på att jag kan få ett av de jobben jag tänker söka nu, så vore det väldans bra om det beskedet trillade in snabbt.. så har jag sommaren ordnad! Håll tummarna för mig!

Och så var lovet slut också. Blä. Jag orkar inte skola, jag orkar inte kör, jag orkar inte teori och körlektioner. Jag orkar inte med det mesta just nu faktiskt.

Men jag har mycket att se fram emot också: en himla massa födelsedagar, min 18-årsdag inräknad, mys med babe.. och säkert en massa annat mys också! Igår var till exempel görmys, vi gjorde lövbiff med pommes och ungsstekta rotfrukter, och sen såg vi på film med massa godis till. Mumma!


Gårdagens kläder - man måste ju ha en romantisk klänning på sig på alla hjärtans dag!


Luggilugg


Jag brukar tröttna på fina miner...

/HM





Alla hjärtans dag!

Jag gillar den här dagen.. tja, nu i alla fall. Tidigare har det välan vart sådär med det, haha. Oh well, snart ska jag iväg till babe, så ska vi laga lite middag och hyra film. Plus att jag har en gullig liten överraskning till honom!

Till alla där ute som betyder något för mig (jag tänker anta att ni vet vilka ni är):

Jag älskar er!


/HM

Halvvägs

Halva lovet har gått, hur gick det till? Det känns knappt ens som om jag har lov ju..

Nåja, resten av veckan bjuder på lite party, lite läxor och en massa mys! Alla hjärtans på lördag ju, så underbart att ha någon att fira den med <3

Nu blir det lite träning.. jag har inte gett upp att komma i form igen än!

/HM

Lugg!



/HM

Sommarjobbssearch

Sitter här och försöker hitta ett sommarjobb... baske mig, det är inte det lättaste! Det känns som om det bara är att slänga ut ansökningar till allt man får söka till, vare sig man vill ha det eller ej.. har redan sökt till Liseberg och även om chansen att jag får det jobbet är minimal (typ obefintlig) så måste man ju försöka! Frågan är bara - OM jag får liseberg, HUR ska jag ta mig dit och hem? Nåja, senare problem... Men jag måste se till att skaffa mig ett jobb denna sommarn, hur ska jag annars ta mig ut på arbetsmarknaden någonsin?



Skulle inte ha tackat nej till att arbeta på Jamjam igen (praoade där i åttan).. eller ja, om de inte vore så förbaskat otrevliga och nonchalanta med att ge mig ett omdöme.. fick aldrig något! Sedan fick jag ett muntligt löfte om extrajobb också, men trots påtryckningar från mig (hallå, ville ju ha det där förbaskade omdömet!) så såg jag aldrig skymten av något jobb eller intyg. Fy fan säger jag bara, så gör man inte!

/HM

Seg i hela kroppen

Jag har varit så otroligt trött hela helgen. Det kanske är normalt inom sorgearbete, jag vet inte riktigt.. hela familjen är i alla fall inslutna i en halvseg trötthetsdimma.

Annars har helgen varit bra. Fredagen bjöd på 20-års- och avskedsfest för Ellen, som ska jorden runt snart.. spännande! Igår blev det melodifestival ute i bushen, med trevligt sällskap och massa gott att snaska på. Och hela helgen har jag fått ha min sötnos med mig, härligt! Men som sagt, jag har varit lite för trött för att orka vara så social överhuvudtaget...


Snart ska jag ut och köra bil med paps för första gången.. nervös! Jag har ärvt mitt humör från denne, och risken är stor att någon av oss eller båda blir sura snabbt. Men det är bara att ta det lugnt, right?

/HM

Nu får du vila, lilla morfar

Igår dog min morfar. Han har legat på sjukhus i över två veckor, och igår orkade kroppen inte mer. Så han dog.

Egentligen blev jag inte så chockad. Eller, det är klart att jag blev, men jag visste ju ändå att han kanske inte skulle överleva, och jag hade ju sagt hejdå. Och han hade känt igen mig, och sagt hej, och ögonen hade gnistrat. Det betyder otroligt mycket för mig nu. Att jag fick säga hejdå ordentligt.

Igår grät jag så otroligt mycket. Men sorg är på många sätt själviskt, och jag grät inte bara för att jag kommer sakna honom, utan för hur jobbigt allt kommer att bli nu. Jag oroade mig för mamma. Om hon skulle klara det här. Men hon har visat sig vara starkare än jag trott, jag med för den delen, och idag känns det hyfsat.. okej. Om man kan säga så.

Men jag kommer att sakna honom. Han var ju ändå min söta lilla morfar! ♥


Morfar i julas.

/HM

Ska man veta hur stort lufttrycket ska vara i ett däck?

Kom ihåg-grej till nästa teorilektion: Läs på INNAN! Hah, jag satt där som ett fån och kunde ingenting medan alla andra rabblade däckens bredd i mm som ett jäkla rinnande vatten. Så, dags att börja läsa snart kanske.

Jag orkar inte vara stressad, men jag borde vara det. Egentligen. Det börjar bli dags att ta tag i allt skolarbete till slutet av veckan, ta tag i att läsa, ta tag i att köra, ta tag i att ha fritid, ta tag i att vara social, ta tag i att vara osocial (vänta, den punkten kan jag pricka av), ta tag i att försöka följa mitt nyårslöfte: Vara lyckligare!

Ja, som sagt. Jag ska ta tag i det, när jag nu orkar. Natti!

/HM

Jobbig dag idag.

Idag var första gången som jag var på ett sjukhus (födsel ej inräknad). Lite konstigt måste jag säga, jag som haft nästan alla möjliga och omöjliga sjukdomar, och som dessutom är sjuk nästan hela tiden, har ändå lyckats slippa bli inlagd. High five för det!

Men en nära släkting till mig ligger inne nu, osäkert om han kommer komma därifrån överhuvudtaget. Det är svårt att se någon man älskar så svag och hjälplös. Men han sa hej, och jag skymtade en glimt i ögat. Då blev jag glad.

Idag har även varit tröttaste dagen på länge -litteraturens dag. Missuppfatta mig rätt, jag älskar litteratur, författare, allt sånt.. men inte om jag måste. Höll på att somna under precis varje grej som vi pysslade med där man bara skulle lyssna, och mina stackars ögonlock har aldrig känts så tunga, och nacken aldrig så.. ostabil. Nej, trötter är man idag.

Snart ska jag iväg på teorilektion, på körskolan. Den stora frågan är: kommer jag lyckas hålla mig vaken? Gah, jag tänker sitta där med vattenflaska och bafusin och hoppas att ingen märker om jag stensomnar. För det är faktiskt en rätt stor risk idag!

/HM

Ge mig nya batterier och skön sommarreggae

Söndagskväll, och jisses vad trött jag är! Men för en gångs skull är det inte pluggtrött, för den här veckan kommer att bli relativt lugn med sånt. Bara ett spanskaprov på fredag, en engelskaredovisning och så ska idrottsplaneringen in på torsdag också. Men tja, det ska nog inte bli så farligt.

Har tillbringat hela helgen borta i Partille, med sötnosen min. I fredags blev det middag ute på Chez Amis (visste ni att jag nästan är 20, mohaha?) och igår blev det släktkalas. Johans släkt är lite sådär lagom icke påträngande nyfikna, en trevlig omväxling från min kära lilla släkt (läs farbror från sthlm)!

Men jag funderar på om jag borde ta tag i att göra någon nytta.. kanske bestämma mig för ind-val? Franska steg 5 och matte c är det som jag vill ha, men om jag inte kan få det då? Blä, vad jobbigt det blev...



Och så är jag så sjukt sugen på att åka p å solsemester.. gah, ge mig värme! Det här är Sicilien för några år sedan (åttan tror jag, jag missade kärleksmiddagen p.g.a. denna resan).. så liten man var då! Jag svassade runt där i min kortkorta kjol medan mams och paps oroligt märkte hur mycket uppmärksamhet jag drog till mig, haha. Det gjorde inte jag.

/HM

RSS 2.0