Blasé

Magen är för tillfället sprängfylld med friterad kyckling. Mitt hår är uppsatt så som jag tänker ha det på balen (man måste ju testa). Det är söndageftermiddag och snart drar jag och mina kära föräldrar ut på promenad. Akta er, vi har stavar!

Min helg har varit.. helt händelselös om jag ska vara ärlig. Jag har inte orkat ta tag i att hitta på något, utan har skrotat runt utan att få något vettigt gjort. Också ett bra sätt att slösa bort en helg. Ehm. Kanske inte. Men är bara så himla trött. På allt.

Var i alla fall på möte i fredags och pratade om hur jag ska jobba i sommar. Ser ut att kunna bli en hel del, och det ser jag fram emot. Men lite ledighet blir det också från det att jag tar studenten tills arbetet drar igång, ska se om man lyckas semestra lite då kanske? Fast, får nog bli inom landets gränser.. vet inte om resurserna räcker till för annat. Nåja, vi får se.

Innan dess ska jag i alla fall sluta känns mig såhär.. blasé.

/HM

Trött tjej

Ledig tisdag idag as always. Idag har jag dock inte varit fullt så ledig, då förmiddagen har gått åt till att hålla reda på ett helt gäng med busungar. Vikarierade på en förskola, om ni inte gissat det. Mycket trevligt. Men nu är jag lite trött och segar mig med att komma igång med pluggandet..

För plugga måste jag göra. En hel del religion ska läsas in, då vi har både skrivning och diskussion nu i veckan. Gah. Skönt det ska bli med helg sen. En helt oplanerad helg väntar, får se om man orkar hitta på något eller bara myser runt i mjukisbyxor hela helgen. Hm. Det senare låter nästan mer lockande. Får se vad som händer!



/HM

I put some new shoes on and suddenly everything's right

Idag har jag varit i stan hela halva dagen med mina käraste föräldrar. Kan glatt meddela att bal- och studentgrejerna snart är helt fixade! Har nu köpt två par ursnygga (görhöga) skor, ett par i vitt och ett par i ljust guld/champagne. Till de senare, som hör till balklänningen, ska jag ha en guldig väska och möjligen lite gulddetaljer i håret. Tror att det kommer att bli hur snyggt som helst! Så nu fattas det bara att balklänningen ska bli i färdigt skick också (:

Men ja.. glad som jag är för skorna så oroar jag mig. De är HÖGA. Jag har noll träning i att gå i klackar. Visst, de är väldigt stabila, såklart, men mina stackars trampdynor kommer att förbanna mig efter en kväll.. Men, men.. bara till att öva ordentligt innan dess antar jag!




Lovely

/HM

Glad att vara hemma och inte påväg bort..

Uhu, tänk att aska kan ställa till med så mycket problem! Är glad att jag inte ska ut och resa inom en alltför snar framtid. Har ju redan tagit två utlandssemestrar i år. Skämmes på mig för att jag flyger så mycket! Dessa resor gör ju mig till miljöbov.. men jag kan inte hjälpa det. Jag älskar att resa.

I alla fall. Tycker synd om dem som skulle ut på äventyr nu. Aldrig kul när ens planer kapas vid fotknölarna. Men ännu värre tycker jag det är för dem som är ute i världen i skrivande stund. Jobbigt att knappt, om överhuvudtaget, kunna ta sig hem!

Nej, Spanien och Storbritannien räcker gott för min del än så länge. Innan studenten ska jag ingenstans.





/HM

Ivägskickat

Sådär, nu har en anmälan till höstens kurser gått iväg. Gah, läskigt. Även om jag nog inte tänker gå någon av dem nu till hösten, så kände jag att det nog var bra att få iväg en anmälan utifall att. Jag kanske inte alls får något jobb till hösten, utan får stå där helt vilsen? Nej, det är alltid bäst att ha valmöjligheter. Även om jag hatar att behöva välja.

Nåja, vi får se om jag blir jättesugen på att faktiskt läsa något av det som jag anmält mig till. Lite turism, allmän språkvetenskap, litteraturvetenskap, franska och latin blev det. 14 kurser allt som allt. Om jag inte läser dem nu till hösten så blir det definitivt några av dem till våren!

(Undrar om man inte kan pyssla ihop ett eget program med lite turism, språkvetenskap och franska? Och kanske lite latin och spanska också? Vad blir man utbildad till då månntro?)


Det gäller att våga hoppa och lita på att allt blir bra, va?

/HM

Framtidsångest

Traskade runt på stan idag i strålande sol och bara njöt. ÄLSKAR att det är så härligt vårväder nu!

Har dock en riktigt trött dag idag. Har segat mig igenom dagens lektioner. Usch. Skönt att vi har två lediga dagar den här veckan. Behöver verkligen ta det lugnt.

Något mer som jag behöver göra är att pyssla ihop något vettigt beslut om min framtid. Innan torsdag ska ansökan till höstens program eller kurser in, och jag funderar faktiskt på att söka några kurser. Det skadar ju inte, och det finns en hel del som jag är nyfiken på att läsa. Kanske bäst att testa på det innan jag hoppar på ett program?

Gah, min framtid kommer allt närmare och jag vet inte vad jag ska göra av den. Att veta att jag kan välja i princip vad som helst och komma in på det gör inte saken lättare. Kommer jag kunna välja en "lågstatus" utbildning för att jag tycker att den är intressant, eller måste jag ta en "högstatus" på grund av mina betyg? Det är faktiskt inte alltid en bra grej att ha höga betyg. Det öppnar en mängd dörrar, javisst, men det sätter sådan otrolig press.

Nej, imorgon blir det framtidsplanering! Och förhoppningsvis en del solande också.


Vårsolen sken som bara den i London.

/HM

Saknar min älsk

Usch usch usch. Söndagkväll har en viss förmåga att komma med ångest. Eller saknad. Eller både och. Saknar min Johan som åkte hem idag. Har fått ha honom här i nästan två veckor, blivit bortskämd med jättemycket gos. Hur ska jag kunna somna inatt alldeles ensam?

Just det ja, jag och Johan var ju i London nu på lovet. Så himla mysigt! Ville aldrig åka därifrån. London är en väldigt stor stad, finns sjukt mycket att se och göra. Allt hanns inte med, så det får bli någon mer resa dit i framtiden!



Älskar dig! Och grattis på födelsedagen pojken min ♥

/HM

Trädgårdspyssel och vårsol

Idag är en sån där dag då alla i hela grannskapet ska ut och börja pyssla i trädgården - plocka fram utemöbler, dammsuga bilen, snickra ihop grejer, rensa i trädgården.. Själv valde jag det senare alternativet och plockade fram en kratta och började kratta mossa. Fast det blev tråkigt riktigt snabbt, riktigt sisyfosarbete!

Ett styck idrottsinlämning ska in imorgon, och vad jag än gör så blir den bara kass. Vet inte vad jag ska skriva! "Mjo, jag har tränat för att det är bra att träna"? Äh, får slänga ihop något. Synd bara att jag typ måste få MVG på det här arbetet om jag ska ha minsta chans att få det högsta betyget i kursen. Vilket jag inte ens vet om jag kan få nu heller egentligen. Hmm. Får hoppas på det bästa.

Nej, egentligen borde man bädda ner sig i en solstol nu och njuta av vårsolen. Längtar tills det att det blir ännu varmare. Så att man kan ligga såhär:



Solig kram på er!

/HM

RSS 2.0