Gott nytt!

Ja, kära vänner, god jul lite i efterskott och gott nytt lite i förskott. Har egentligen varken tid eller ork att sitta här och berätta om allt som jag har för mig nu i mellandagarna, känns som om jag flänger fram och tillbaka mest hela tiden bara. Vilket ju visserligen är det jag gör.

Julen blev riktigt bra i år. Firade med familjen bara, som vanligt, och fick några julklappar som värmde upp själen ordentligt. Ska sluta tjata om solsemester nu, för fick faktiskt det i julklapp! Så nu ska vi förhoppningsvis smita iväg till värmen i mars, om allting klaffar med...

..kursen som jag har kommit in på! Ingen större överraskning egentligen, vore snarare konstigt om jag inte kommit in! Men nu blir det i alla fall allmän språkvetenskap till våren för min del. Ser fram emot det, även om det innebär två timmars föreläsning fyra dagar i veckan = pytteliten chans att hinna jobba. För såklart ligger föreläsningarna mitt på dagen. Men fredagar, då ska la jobbet hinnas med kanske! Man kan ju alltid hoppas...

Ska snart iväg till babylove. Vi ska dra ner till Skåne över nyår, Helsingborg närmare bestämt. Hälsa på en av Johans kompisar (som förövrigt kallas Skåne), och bara ha en härligt lugn och mysig nyår. Det blir nog bra.

Nej, hög tid att packa färdigt nu! Så till alla er som orkat ta er igenom min vägg av text säger jag:

Ett riktigt Gott Nytt År! Vi får ta och se till att 2011 blir ett sjudundrandes bra år, ses då!



Sandra och min Johan.. som inte var min då, för den här bilden är från den nyårsfesten där vi träffades första gången! Då var han bara den där supersnygga killen som kände lite folk som jag kände.. nyår 2007/2008 måste det vara i alla fall!


Härligt collage från nyår 2008/2009 som firades hemma hos oss (:


En liten klänningsbild från förra nyår, som påbörjades hos Dennis och avslutades på Rio rio. Annorlunda nyår, minst sagt!

Aooch!

Klagade på tandvärk igår.. och idag är tanden utdragen! Det måste nog vara så att jag har en av världens bästa tandläkare, för hon kikade på den och frågade om jag ville ta ut den nu på en gång, fastän de egentligen inte riktigt hade tid. Så de bedövade mig och drog ut den! Väldigt obehagligt, och en liten (okej, gigantisk) tand som hade en "krok" i ena roten. Så lite krångligare blev det än de hade tänkt sig. Men nu är den ute och jag är glad över att ha det gjort. Hatar att behöva noja alltför länge inför något, då stressar jag bara upp mig. Så det var bra att det gick så snabbt!

Tur att man inte har tandläkarskräck i alla fall!

Tandvärk..

Jag är inte på topp idag. But then again, när är jag någonsin det? Idag är jag i vilket fall som helst risig på flera sätt - dels snuvig som bara den, dels tandvärk. Aj! Ringde idag och fick tid imorgon, så att de kan se vad tusan som gör så ont! Tanden tänker jag plocka bort så snart de har tid, tyvärr hade de ingen så lång tid imorgon. Men eftersom det är tanden från helvetet som vi pratar om här, en visdomstand som sitter snett och skaver in i kinden, och som aldrig går att få ren, så är jag tacksam för att få bort den någon gång, snart.



Och förresten, helt plötsligt är det den 20:e december. Har gått och haft julstämning hela december, men nu kommer julafton och överraskar ändå. Hur konstigt är inte det? Det är ju bara en dag som vi (min familj åtminstone) firar, och så går vi ändå och bygger upp så mycket förväntningar innan. Men det känns som om det blir en bra jul ändå.

Nu är det hög tid att slå in julklappar. Kanske att jag kidnappar lite av julgodiset som jag och min hemkomna syster gjorde igår.. chokladdoppade marsipanbollar och ännu en liknande sammansättning, men fylld med nougat. Mums!

Klädångest

Jag drömde en mardröm inatt. Ni vet en sån där mardröm som aldrig verkar vilja ta slut, som tvärtom bara stegras. Den var av varianten "nej, jag hinner inte med det jag ska göra och det kommer bara närmare". Fast det handlade om kläder. Jag hade sådan klädångest att jag lika gärna hade kunnat vara den galna flickvännen från youtube-klippet. (Jag kan helt relatera till att hon flippar ur, jag känner ofta så själv.. även om jag inte visar det fullt lika mycket som hon gjorde).

I vilket fall som helst så rotade jag igenom hela min garderob utan att hitta något som var bra. Allt var bara fult och jag passade inte i något, och jag ville bara därifrån men jag var ju tvungen att hitta något som var snyggt. Gah, hemskt.

Så idag, när helgfebern har satt in och jag är täppt som bara den i näsan och inte orkar göra något särskilt, så tänker jag ha lite modevisning, med bara mig själv som publik. Jag tänker slänga på mig några snygga sommaroutfits, mina vita snyggskor, och bara njuta av att känna mig lite snygg mitt i allt det fula och trötta. Visst låter det som en bra plan? Hoppas att det fungerar också..


10 dagar kvar!

Okej, det blir ingen The Ark för min del.. inte på Trädgårn i alla fall! Nej, för jag åker ner till Skåneland istället, och partar loss i Malmö! Så den 19:e mars blir det, biljetterna är bokade och jag längtar som bara den..

Jobbade idag, på småbarnsavdelning. Det var bra. Är än så länge obokad imorgon, så det blir en väntan på samtal imorgonbitti. Men är åtminstone redan bokad torsdag och fredag, så här klagas det inte.

Och så har jag köpt klart alla julklappar. Alla fyra. Byter bara med familjen och pojken i år, det blir lugnast så tycker jag nog. Så jag tror att jag ska rimma på alla klapparna. Har redan ett grymt rim till pojkens klapp, jättestolt. Så tre till ska jag nog lyckas klura ut!



Snart är det klappdags!

Lucia

Den 13:e december blev det idag. Inget luciatåg för mig dock, det blev det igår istället. Pappas kör blev "utkörda" ur Domkyrkan, nåja, åtminstone från att ha sitt luciatåg idag. Så de fick ha det den 12:e istället. Och de var bättre än någonsin. Två helt otroliga solister, en grymt klockren präst (de borde ha honom alltid). Och kören sjöng så fint så fint.


Röstrum i Domkyrkan

Men nu sitter jag och har ont i magen. Och mår lite illa. Typiskt dumt. Hoppas att det går över till imorgon, orkar inte må såhär!

Sthlm i mitt hjärta

Vad bra att jag vaknade upp denna lördagmorgon alldeles strålande glad och pigg och redo att ta mig ann alla världens utmaningar. Eller inte. Sitter fortfarande i morgonrock och myser. Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan min morgonrock ♥

Nåja, har i alla fall fått gjort något halvnyttigt - laddat upp bilder från kameran till datorn och fb. Hög tid. Så nu finns mitt och Lindas sthlmsäventyr för allmän beskådning på fb, och även Jessicas 20-årsfest. Bättre sent än aldrig! Och det blir ju lite mer speciellt när man nästan glömt bort det, och så kommer det upp nya bilder.. eller? Nåja, nu finns de där!

Bjuder på några finingar från Sthlm:


Vi hittade (jag såg och var tvungen att gå in!) chokladfabriken, café och shop..


..varför köpte jag bara en kaka? Himmelriket ju!


Efter tio fick vi för oss att en promenad från sveavägen till kungsholmen var bästa grejen.


Vi hamnade på Viper room..


Söndagmorgon blev det afternoon tea på Classic tea room. Gott!

Blablabla

Sitter och är så urbota uttråkad. På en fredagskväll. Gah.

Men jag har faktiskt varit sjuk till idag, eller ja, igår. Och idag har jag faktiskt jobbat över 8h. Så jag har rätt att vara trött. Jätterätt. Jättetrött. Jättetråkig. Ni fattar grejen?

Idolfinal. Minnah vs Jay. Tråkig vinnarlåt. Tråkig Jay. Grym Minnah. Jay lär vinna.

Jag känner för att göra mest ingenting nu. Häromnatten drömde jag att jag bodde inne i en klädaffär. Tror att det var Gina Tricot. I vilket fall som helst så fick jag välja vad jag ville, när jag ville. Det var en fin dröm. Mycket beslutsångest dock. Jag är jätteshoppingsugen. Och det ska gudarna veta att jag har pengar nu, efter några månaders jobb. Men jag vill ju spara.. för framtiden. Nu är det visst jag som är tråkig.

Äh. Over and out.


One nörd coming up!

Det ser ut som om det blir en något mer organiserad vår än vad hösten har varit. Den här veckan, idag faktiskt, kom antagningsbeskedet för vårens kurser. Och ja, tro det eller ej, men jag kom in. Så om jag inte hinner ändra mig, så är det jag som läser Allmän språkvetenskap nu i vår. En riktigt intressant kurs, låter det som!

Fyra delkurser ingår: Språket, individen och samhället; Språkets struktur och funktion, Fonetik, fonologi och grafonomi och Semantik. Det låter kanske inte så kul, men jag tycker verkligen att det är intressanta grejer det här! Förhoppningsvis är kurserna minst lika roliga som de låter. Ser nog mest fram emot.. hmm.. jag vet faktiskt inte. De olika delkurserna låter roliga allihopa, på olika sätt. I vilket fall som helst så ser jag fram emot det!

Men jag har insett att jag behöver stärka min kunskap lite först.. jag är sämst på svenk grammatik. Har aldrig riktigt lärt mig satsdelar, ordklasser, och sådant. Min akilleshäl skulle man kunna säga! Men det tänker jag skylla på lärarna.. en del. Aja, lite förplugg får det väl bli!

Tänk att man ska komma på att man saknat skolan, trots allt. Det är ju ändå där jag glänser, även om jag får många komplimanger för det jobb jag gör nu också. Men nu när det är en så rolig kurs som väntar, då längtar jag!


Glad tjej som precis fått sina superfina slutbetyg!

Hejdå

Jag vet var jag kommer befinna mig den 18:e mars nästa år. Längst framme vid scenen på Trädgårn, med tårar i ögonen och alldeles hes i rösten av att ha sjungit med i alla de låtar som är så förbaskat bra och som varit med en så länge.

Jag tänker anta att de flesta är med på vad jag pratar om? Inte? The Ark såklart. Och att de nästa år, lagom till 20-årsjubileumet lägger ner. Och jag tänker vara där, på minst en konsert, och skråla med i varenda låt. För även om de inte alltid har varit mina absoluta favoriter, så har jag älskat deras musik intensivt.

Så lite sorgligt är det. Men det var nog dags. Det kändes inte som om de hade mer att komma med nu. Så bättre att man får minnas dem med glädje än som gamla föredettingar som inte vet när man ska sluta. Bra jobbat grabbar! Ni kommer att vara saknade av många.



Ge mig julgodis. Nu.



Om inte den här bilden får en att längta efter julen, då vet jag inte vad som ska göra det. Det var många år sedan som jag längtade så efter julen, och var så uppfylld av julkänsla. En stor anledning till det är nog snön, men vi ska inte glömma att jag i år tillbringar mina dagar med förskolebarn. Luften är verkligen fylld av förväntan där..

Och åh, det bästa är ju alla julsånger som man får sjunga. På en mer barnvänlig nivå (eller överhuvudtaget tror jag förresten, när jag tänker efter) är den här låten min favorit:

En liten gris av marsipan jag fått av mor.
Jag undrar just, jag undrar just när den blir stor.
Den blir nog stor till nästa jul, min gris av marsipan.
Om jag den göder riktigt bra blir den nog störst i stan!


A trip down memory lane

Har roat mig en stund med att kolla igenom en massa gamla foton. Facebook är väldigt bra att ha för en liten nostalgitripp. Ska lägga in några bilder på min digitala fotoram (som jag fick förra julen, gah), och hittade en hel del fina och tokiga bilder som ska få vara med.

Hittade även bilden nedan. Den föreställer mig och Carro i Barcelona, jag antar att alla som någonsin brytt sig om fotboll ser var..? Tänk vad häftigt det är ändå, att ha sett en hemmamatch på camp nou, det är något som många bara drömmer om! Jag och Carro delar många minnen från den där resan, och även den som vi gjorde senare samma sommar. Hela 9b1 kommer nog alltid att bära med sig minnena från Barcelona.



Vad jag tänkte komma fram till var i alla fall hur härligt det är att man delar så många minnen med de människor man träffat genom åren. Även om många av de människorna försvinner ut ur livet igen så finns minnena alltid kvar ♥

Ännu en morgonrocksdag

Jag förstår inte riktigt hur det kan komma MER snö nu, men det har det gjort i alla fall. Så nu är det vitt på träden också, och så djup snö att man nästan vill gå ut och slänga sig i den. Ja, om det inte var så att man är sjuk då, förstås. Skulle ha jobbat idag, men kände att det inte skulle gå. Den här helgen har jag inte ens orkat klä på mig, att idag dessutom vara uppmärksam var för mycket. Så det blev till att gå upp halv sju, ringa det där ångestsamtalet (men jag är faktiskt sjuk, jag får sjukanmäla mig då, men åh vad dålig jag känner mig), och sen gå och lägga mig igen. Sov sen till elva.. och tänker nog inte klä på mig idag heller. Sitter och tröstäter ostbågar som mamsen köpte till mig, och snart ska jag nog krypa ner under filten i soffan och halvsova lite till.

Och så ska jag komma på en enda sak som jag önskar mig i julklapp. Det går fortfarande inget bra! Hjälp?


Chokladfrossa

Mamma har tillbringat dagen på jul på Liseberg. När hon kom hem öppnade hon dörren sjungandes.. bärandes på en 2000g tarragona. 2 kg choklad. Det är så inte okej. Och så hade hon köpt med sig sockervadd på burk till mig. Maha, hon vet vad jag gillar! Visserligen inte vanlig, utan jordgubbssmak, men det var helt klart godkänt och helt klart uppätet på nolltid ändå. Får se om det blir mer snask på söndag, då familjen M har planer på att gå på jul på Liseberg och se Jul-Lotta. En viss Peter Johansson ska vara med.. mumma! Kanske inte behöver några sötsaker då?

Ändå skönt att vi har så mycket snask i huset nu. Skönt men farligt. För jag behövde verkligen tröstäta idag. Har haft en stundtals hemsk dag på jobbet, är dunderförkyld och locket för öronen är numera permanent, och så saknar jag min baby också. Tur att han avgudar min bakdel och inte har så mycket emot att den blir större. För det kommer den bli nu...


En ängel i december

Nu är det helt plötsligt decembermånad. Och än bättre - det känns att julen börjar närma sig! Måste vara all snön som ger den där härliga förväntansfulla känslan i magen, vi är inte direkt bortskämda med tidig vinter.. Förhoppningsvis betyder det snö på julafton, och tidig vår!

Men allt är inte frid och fröjd i Hanna-land. Nej, känner hur en förkylning ligger och laddar, för att snart bryta ut med full kraft. Just nu ligger den och puttrar, och nöjer sig med lite snuva och svullna örongångar (vilket ger sånt lock för öronen att när jag tryckutjämnar så håller jag på att svimma/trilla ihop i en hög hälften av gångerna då balansen sätts ur funktion.. kul.). Så ikväll är det jag som går och lägger mig nu på en gång, klockan nio. Då får jag förhoppningsvis sova som jag behöver, ända till halv sju. Yehey.


http://1.bp.blogspot.com/_b_2P1pzZjBE/R0s_pwmkXiI/AAAAAAAABOc/6XNVD-W2Qp4/s400/adventskalender%2520email.jpg


Köpte en liten decemberpresent till mig själv idag förresten. Fick ingen julklappskalender i år (*suck* gud vad det är synd om mig), så idag när jag väntade på bussen hem från jobbet köpte jag en ängel. Väldigt enkel, jättesöt, som ska få hänga någonstans i mitt rum. Fint. Har dock fortfarande inte kommit på en enda sak som jag vill ha i julklapp. Typiskt dumt. Men det enda jag vill ha är mina nära och kära, och ja, gärna en solsemester. Det första kommer jag ju få ha över jul, och det andra kan jag bara glömma att någon ger mig i julklapp.. Attans. Får fortsätta klura.

RSS 2.0