Teneriffa i mars!

Nu är resan bokad! En vecka i värmen med familjen, på en av de vackraste Kanarieöarna! Gah vad jag längtar, ge mig sista veckan i mars nu nu nu! Så får jag få lite färg på mina vintervita kinder och använda alla nya fina kläder som jag inhandlat! Och bara njuta av en riktigt slapp semestervecka.



Värmen, här kommer jag!

/HM

Sommargarderoben fixad

Hemresan från Lund idag tog nästan fem timmar idag istället för tre. Himla snöoväder! Orsakar olyckor som stängde av E6:an. Blä.

Men nu är jag hemma, har hunnit varva ner, fast samtidigt upp för jag får panik över allt jag måste göra men att jag inte kan/orkar ta tag i det nu ikväll. Aja.

 

Shoppade en massa igår i alla fall. Oj vad mycket pengar det gick inne på Gina! Köpte bland annat den här skjortan, i både blommigt och ljust jeanstyg. Så snygga, och jag kommer att använda dem nästan varje dag hela våren och sommaren! Dessutom inhandlades shortsen ovan, två fina långärmade tröjor, en gosekjol att bara hafsa runt i.. och möjligen något mer. Nu är allt som fattas några till vita linnen, och min sommargarderob är helt färdig! (Och ja, jag inser att min garderob kommer att vara identisk med mångas den här säsongen. Men om jag ser snyggast ut i grejerna, då är det okej eller hur?)

/HM

Malmöshopping

Sitter och myser i Karins och Lollos lägenhet här i centrala Lund. Väntar på att få fika snart, och sen åka ner till Malmö och shoppa lite. Ska börja leta sommarkläder nu, och har mitt sikte inställt på några grejer på Gina faktiskt. Så, ge mig sommar nu, så att jag kan få använda dem!

Fast ja, sommaren kommer ju antagligen redan i mars för min del.. (:

/HM

Så onödigt

Dör lite smått. Inställda lektioner är bra när man KAN komma hem och INTE behöver vänta i skolan för att man ska bli hämtad och åka åt andra hållet. Seeeegt.

Men om några timmar, då är jag nere i Lund i alla fall. Hur jag ska fördriva tiden fram tills dess att jag åker, det vet jag inte, men väl i bilen lär jag stensomna. Ser fram emot det.

/HM

Loooouuund igen



Sötsyster trillade in för några timmar sedan, som en trevlig liten torsdagsöverraskning! Så imorgon bär det av ner till skåneland, och där blir det en riktig familjehelg. Mys!


/HM


Går på adrenalin

Var inställd på en lugn förmiddag, med sovmorgon, men klockan åtta ringer telefonen och väcker mig. Vikarier saknas på mammas förskola, vill jag hoppa in kanske? Mjo, det tackar man ju inte nej till! Så en halvtimme senare sitter jag på bussen för att arbeta i tre timmar. Riktigt kul blev det, även om min adrenalinnivå låg över det normala hela förmiddagen, haha! 

Sedan kom jag hem, och fortsatte vara effektiv. Jag och Emelie har kommit igång med att skriva på vår rapport och det känns som om det kan gå att få klart den i tid! Jag har visserligen apmycket att skriva om, men jag får la sortera och skriva så mycket jag hinner. Skönt att ha börjat i alla fall!

Nej, nu ska jag fortsätta vara produktiv och börja söka några sommarjobb. Det är hög tid nu!

/HM

Sofis modes BOOTCAMP

Idag hade lilla söta fröken Linda bjudit med mig på Sofis modes bootcamp på Stadium. Det blev lite "mingel", massa nyttigt snacks, en helt klart godkänd goodiebag (med bland annat träningsdvd:er, bra grej!), och lite uppträdanden. En mycket trevlig kväll!

   
Söta Linda och Sofi Fahrman

Och det bästa av allt idag är att jag har orkat hela dagen! Inte känt mig så farligt sjuk, och inte behövt ta någon tablett för att överleva. Yey! Men nu ska jag ändå ta och sova, för imorgon ska jag jobba projektarbete halva dagen och då vill jag ha huvudet med mig.. Godnatt!

/HM

Snurrigt

Håller på att bli galen på en massa saker just nu. Täppt näsa (är dock bara täppt på en sida i taget, de turas om), facebook som inte fungerar, allt skolarbete som jag borde men inte orkar göra, att jag fryser, att sportlovet är alldeles för långt bort och för snart på en och samma gång, att jag ens orkar sitta här och klaga när jag bara vill krypa ner under en filt och sova bort resten av kvällen framför något tv-program. Fast förtillfället är det facebook som stör mest. Varför kan det inte bara fungera?

Men sen finns det ju saker att se fram emot också. "Bootcamp med Sofis mode" imorgonkväll med Linda, till helgen blir det Lund och hälsa på systrami, och kom igen, det är trots allt snart lov. Då är projektarbetet över, och jag får gosa hela veckan med min älsk. What's not to look forward to? Dessutom kan det bli ännu en eller flera underbara saker som jag får göra i vår.. hoppas bara att de kan bli av!


I helgen får jag gosa med min favoritsyster!


/HM


Ny friss!

.. eller ja, ny och ny. Uppfräschad gammal kanske man ska säga, haha. Undrar bara varför jag aldrig blir nöjd när min frisör stajlar håret på mig? Ska jag kanske be henne låta bli nästa gång? Nåja, hon klipper helt okej i alla fall..

Spärrar upp de blå.

/HM


Inte grått hår än!

Fortfarande dunderförkyld, imorgon är det jag som bäddar ner mig under en tjock filt och tycker synd om mig själv! (Och så är planen att plugga klart så mycket som möjligt av det som  kommer, så att jag kan fokusera på projektarbetet sen.. får se hur det blir med det, som vanligt).

Ska klippa mig imorgon också, funderar på att snagga ena sidan. Eller, kanske page? Hmm.. nä, jag kör nog på att bli blondin nu, det är allt på tiden!

Haha, eller så är jag mitt vanliga tråkiga jag och så blir det bara topparna som får fräschas upp. Min frisör tycker alltid att jag ska tona håret litegranna, för att "få lite mer lyster", men nej tack säger jag. När jag får grått hår, om några år (gaaah, dåliga gener!), då ska jag börja färga håret. Men inte innan dess. Har en helt okej hårfärg nu!


Okej färg va? Förresten, på onsdag ska jag och Linda ut på bus! (:

/HM

Snörvel

Ny vecka, ny förkylning. Nya uppgifter att ta tag i. Yey.

Hade en myshelg hos min bästa i alla fall, även om mitt humör ställer till det för mig själv ibland. Nu är det nästan tre veckor kvar tills vi ses igen, och som alltid känns det som en himlans oändlighet. Det är värt det dock, värt att vänta på att träffa den man älskar. Jag förstår inte varför inte alla kan förstå det?

Det är förresten knäpptyst i skolan nu. Orkade inte åka hem innan kören, så nu sitter jag här och lyssnar på tystnaden och en och annan dörr som slår. Ska nog bege mig snart. Och sedan försöka sjunga lite mellan snörvlingarna...

/HM

Ett styck Hanna säger hej



"Hej!"  

/HM

I want to be an owl.

Fredagskväll i soffan. Har fortfarande en känsla av att jag håller på att bli sjuk, det smakar sådär äckligt i munnen.. Sällan ett bra tecken. Eller så kanske jag bara ska borsta tänderna så går det över, haha!

Sitter och lyssnar på Owl City på spotify. Tror att jag håller på att förälska mig lite smått i Adam Young faktiskt. Ljuvlig (är det mitt nya favoritord eller?) röst, och alla låtar som jag lyssnat på hittills har varit - ja, perfekta. Riktigt söt chillmusik. Och det gillar vi.












 


Är det bara jag som tycker att han är lik Timo litegranna?


/HM

White boys vs black boys

Huvudvärk. Sällan en bra grej. Har jag plockat upp mammas förkylning nu tro? Hua.

En dag kvar innan helg. Det blir en helg med potential, definitivt. Hur kan den ha annat när min pojk befinner sig i rätt del av landet? Fick ha honom här över natten, och nära var det att jag skippade skolan. Bara för att få ligga kvar i värmen under täcket resten av dagen och för alltid.

Nu ska jag krypa ner under täcket, ensam. Sover inte lika bra då, men sova behöver jag göra om huvudvärken ska gå över.

Eller se på Hair kanske, som går på tv nu. Kan knappt motstå. Så många bra låtar som kommit ur denna film, så stark historia, så starkt slut. Gråter varje gång. Se filmen så förstår ni.



Den här låten ur Hair är ljuvlig! Så underbart rolig och fin, haha! Ta en titt på den i alla fall, och avfärda den inte. Låten börjar runt 00.55. Vid 2.30 är det ett -i brist på bättre ord- ljuvligt solo. Titta på den!

/HM

Känner mig effektiv! Och glad!

Tänk att humöret kan svänga så fort! Igår vid den här tiden hade jag panik, idag är jag glad, lugn och lite kärlekskrank. Men det kommer övergå i lycka om några timmar då min prins kommer hit!

Så, ska vi anta att största orsaken till mitt goda humör faktiskt är matteprovet? Det kändes faktiskt riktigt bra! Visst, jag hade smått problem på någon uppgift, men tackgudskelov tog läraren inte med alla puckosvåra frågor som jag satt och hade panik över igår. Lagom nivå var det, och bra betyg kändes det som om det blev. Håller tummarna!

Sedan att jag istället för att befinna mig i skolan till 16.20 kom hem strax efter elva, det är välan också en bidragande orsak. Sjuk lärare, sjuk projektarbeteskompis, få uppgifter till sista lektionen tidigare, åka hem tidigare. Bra grej!

Hämta omklackade stövlar, boka klipptid, köpa fikabröd och fika med mamma, leta upp artikel från ettan som en lärare ville använda som exempel, sammanställa en tipspromenad.. ja, det är den nytta som jag hunnit med hittills. Förhoppningsvis ska jag köra ett till ryck och få gjort ännu mer!


Glad tjej!


/HM

 


På gränsen nu...

Denna lediga tisdagen har varken varit ledig eller avslappnande. Istället har jag varit nervös större delen av dagen, och just nu är jag på gränsen till panikattack. Eller rättare sagt - jag befinner mig i "lugnet före stormen". Känner mig helt lugn, men vet att så fort jag börjar kika i matteboken igen så kommer paniken svämma över. Jag vill bara ha provet överstökat nu! Även om jag är ganska säker på att MVG är helt orealistiskt på det här provet...
Har ändå fått pluggat lite projektarbete idag, ännu en stor orsak till min stressnivå för tillfället. Var nere och hade tipspromenad med våra egna små fyror, och de var riktigt duktiga. Något annat hade jag väl inte förväntat mig, men det är ändå lite så att jag har glömt hur duktig man var i fyran. För tusan, en av tjejerna håller på att läsa Twilight-serien (visserligen på svenska, men ändå!). Fast, jag läste Bilbo när jag var 10. Hmm.. tänk så snabbt man glömmer.

/HM

Paus där

Unnade mig en paus i mattepluggandet. Inte för att det går bra eller så, men hjärnan sa stopp. Så då hamnade jag här. Jahopp.

Känner inte riktigt för att tänka alls just nu. Krypa ner under täcket med något gott snacks (eller en söt pojkvän) och se på en romantisk film. Det vore grejer det. Det känns som om det var längesedan jag såg en riktigt bra film. Vad sugen jag blev på det nu!

Men kanske trots allt ska återgå till att inte fatta något, och få provet på onsdag överstökat först.

/HM

Nyttig söndag

Har faktiskt fått städat både rummet och badrummet idag. Puh, det är nackdelen med att ha eget badrum, man måste städa det hela tiden! Hur ska det gå när jag flyttar, haha!

Men matten.. blä. Jag längtar INTE till onsdag. Eller jo, för då är det här himla provet över. Men jag måste råplugga fram till dess, och jag orkar bara inte. Derivata och jag är inte kompisar för tillfället. Det är tur att jag har ett mattesnille till pojkvän, som jag kan ringa på tisdagkväll när jag får panik över att jag inte kan något. 

Och förresten, mitt mattesnille kommer hem i veckan. Längtar ihjäl mig! (:

/HM

 

Ny design!

Vad tycks? Ändrade headern och bakgrundsfärgen och texten där det står "Hanna". Kan inte komma på hur jag får bort mitt förbaskade namn, så det får la stå kvar, haha. Men kände att det var dags för en förändring här, lite enklare, men snyggt. Vilket jag ju hoppas att någon mer än jag tycker att det blev!

Nu ska jag ta och krypa till kojs och ta igen sömnen som jag missade natten till idag. Imorgon finns det inga ursäkter för att inte göra nytta. Dessvärre.


Vid havet idag.

/HM

En dag vid havet

Utgången igår blev riktigt lyckad! Gud vad kul jag hade! Men det där uttrycket, "Man ska gå när det är som roligast", det stämmer så inte. Att ta två-bussen hem, sista bussen, är alldeles för tidigt. Om jag inte skulle ha behövt gå upp idag hade jag fixat annan sovplats!

Men som sagt, upp vid nio var det som gällde, efter tre timmars sömn. (Kan ha råkat prata bort två timmars sömn med min älsk). Ut till Bua, för att se om det blir någon stuga eller inte. Inga beslut fattade än dock, men för mig kändes det positivt!

Sen gick vi ner till stranden, och gud vad vackert det var! Alla underbara gråskalor, is som omfamnade stenar och stranden. Jag hade kunnat stanna där halva dagen och bara fotat! Men här kommer några bilder som jag lyckades få i alla fall.

 

 

Sjukt vackert!

/HM

Bye now



All dressed up and nowhere somewhere to go.

/HM

Att frysa står på helgens planer

Ännu en lååång dag i skolan, men nu väntar helg med massa kul. (Eller ja, all tid som jag får över ska spenderas på matteplugg, men det är en parantes det.) Ikväll blir det utgång till Parken, fira Emelies födelsedag litegranna. Jag är sjukt seg, men en stund ska man väl orka med ändå!

Imorgon ska jag åka ut till havet och frysa arslet av mig ^^. Ser fram emot det!


Undrar hur fint det är nu med en massa snö? Ska vi gissa på ljuvligt?

/HM

Ge mig något sånt här?



Sommarvärme och en gigantisk sockerkick. Tack, ja tack.

/HM

(Förresten, mini-Hanna. 2004 på Mallorca! Ett tag sedan.)

Tunga ögonlock

Jag skojar inte när jag säger att jag hade svårt att hålla ögonen öppna idag i skolan. Tog mig igenom första lektionen, för då var vi aktiva. Andra lektionen var vi också tvungna att hänga med på. Tredje, efter en håltimma, var körd. Jag satt i en timme och en kvart och kände hur ögonlocken blev tyngre och tyngre, jag slumrade till, vaknade med ett ryck, försökte koncentrera mig. Började kladda lite i blocket för att hänga med på vad läraren sa, men icke. Somnade med pennan i hand. Crap. Så idag ska jag krypa i säng inte en sekund efter tio. Behöver åtta timmars sömn inatt, minst!

/HM

Tess of the d'Urbervilles

OBS SPOILERVARNING!

Djupt besviken är jag för tillfället. Har följt en serie i fyra delar på Svt, och idag gick sista delen. Den handlar om "Tess of the d'Urbervilles" eller Tess Durbeyfield. Fin miljö, utspelar sig under 1800-talet. Ung vacker kvinna stöter på svårighet efter svårighet, men åh, så blir hon kär! Hon gifter sig, men allting faller samman då hon avslöjar för sin nya man hur hennes oskuld blev tagen ifrån henne av en ond man då hon var i hans tjänst. Våldtäckten resulterade i ett barn som sedan dog (hon döpte barnet Sorrow, men det fick inte begravas i kristen jord). Hennes nya man, Angel, blir förkrossad. Och vad gör han? Jo, åker till Brasilien. Där får han gula febern, men när Tess, som lämnats hemma och har svårt att klara sig i sin fattigdom men ändå är för stolt för att be om hjälp, sänder honom ett brev tar han sig samman och reser hem. Han letar efter Tess och finner henne - var? Jo, i armarna på mannen, Alec, som våldtog henne för länge sedan. Alec är rik och har efter påträngningar och hånande mot Tess om att hennes man aldrig kommer hem fått henne att bli sin. Men när Tess ser Angel kommer all kärlek tillbaka, allt är förlåtet. Hon måste bli fri från Alec. Så vad gör hon? Sticker en brödkniv i Alecs hjärta. Hon och Angel flyr, upplever oändlig lycka över att äntligen vara tillsammans med den som de älskar. Här skulle historien ha kunnat sluta och jag hade varit nöjd. Men nej, inte det. Istället finner polisen Tess, som vid detta tillfället inser att hon och Angel bara kan vara tillsammans i döden. I avslutningsscenen förs Tess till sin avrättning medan hon drömmer om en oförstörd sommar då hon dansade i en vit klänning med Angel (falskt minne dock, de fick aldrig dansa tror jag). Utanför fängelset ser Angel hur den svarta flaggan höjs för att visa att Tess är avrättad. Tess fick honom att lova att gifta sig med hennes lillasyster, så lillasystern och Angel går tillsammans iväg hand i hand, gråtandes för deras Tess.

Oj, det här skulle verkligen inte bli en spoiler på hela historien, som förövrigt är skriven av Thomas Hardy 1891. Men även om jag tycker att det är en bra historia, så är den så sjukt deprimerande! Tess har ingen tur, och när hon väl ska få bli lycklig så kommer något i vägen. Ofta hennes samvete eller stolthet. Gah.

Anyway. Skulle gissa att det är en bra bok, om man är förberedd på att den är lite melodramatisk. Och serien är faktiskt bra den med. Om inte annat är både den manliga och kvinnliga, särskilt hon som spelar Tess faktiskt, huvudrollen sinnesjukt vackra.



/HM

Skolångesten kommer krypande..

Lediga tisdagar har gett superlånga onsdagar. Börjar 8.00 och slutar 16.20. Eller, med andra ord, går hemifrån vid sju och kommer hem tio timmar senare! Buu, säger vi på sådana dagar. Men samtidigt, skulle inte vilja flytta någon lektion till min tisdag. Den är helig..

Redan lite smått skoltrött, fast det går kanske över? Matteläraren påpekade att idag nog var den värsta dagen för alla stackars elever som vant sig vid att ha lov. Hoppas att det stämmer och att det blir bättre.

Och så måste jag fråga mig - är det normalt att med en månad kvar på projektarbetet att knappt veta vad tusan det går ut på? Varför man egentligen gör det man gör? Hur man ska presentera sina obefintliga resultat? Visst har vi arbetat, men tusan, det ledde ju till en praktiskt grej. And that's simply not good enough.

/HM


More days like this to come..

Första lediga tisdagen, och som jag trodde så har det mest blivit runthasande i mjukiskläder. Har dock fått gjort lite matte som jag låg efter i (har prov nästa vecka, buu), så det var skönt att komma ikapp lite. Har dessutom lagat till lunch till mig själv, och det ska jag försöka fortsätta med. Gott att laga sin egen mat! Och nyttigt, och billigt. Bra att börja redan nu! Idag blev det tortilla som jag mumsade i mig, och jag börjar få in rätta knycket för att vända den så den blev riktigt fin och god!

/HM

Trött.



Jag är ledig imorgon. Då ska jag komma igång med att plugga. Och städa.

Har faktiskt alla tisdagar lediga hela terminen. Undrar om jag kommer kunna skapa en tradition av att ta vara på alla mina lediga tisdagar nu. Hoppas det. Eller så blir det så att jag kommer råka få långhelg oftare. Hmm. Vi får se.

/HM

Firar 500!

Och så är sista terminen på Hulebäck igång. Kände bara under den här första dagen hur skoltröttheten kom smygande, men tusan, jag ska bita ihop och ta mig igenom det!

Upptäckte att mitt förra inlägg vad inlägg nummer 500. Hur länge har jag haft den här bloggen egentligen? Oh well, jag blir nog aldrig någon storbloggare i alla fall, hah. Men jag skriver för min skull, för att få uttrycka mig på något sätt, och för att kunna gå tillbaka och minnas. Mycket av det som hänt under mig under de senaste två åren (första inlägget är den 27:e december -07) finns bevarat här. Allt ifrån svek, till hopplöshet, till ny förälskelse, till kärlek, till gamla och nya kompisar, till min gymnasietid.. Allt finns att läsa. Eller ja, allt som jag har velat dela med mig av. Även om det kanske inte alltid är smart att vräka ut sina känslor inför världen, så är det ändå skönt att veta att någon läser. Någon ser. Någon kanske inte bryr sig, men bryr sig tillräckligt för att klicka sig in här och se vad jag har för mig.

Jag uppskattar det!

Upptäckte när jag läste tillbaka ett exempel på min osäkerhet som så gärna lyser igenom. Dessvärre stämmer allt det här fortfarande till viss del:

Själv har jag inte den blekaste om hur andra ser på mig. Som den snygga långa tjejen (yeah right, dream on) eller som den töntiga tjejen som försöker bara passa in. Jag vet inte. Jag vill gärna tro att jag utstrålar någon form av självsäkerhet, att när jag känner mig totalt uttittad så är det inte för att jag ser förjävlig ut och att folk tycker att jag är helt okej trevlig och rolig. Men som sagt. Jag vet ju inte.

Men jag har ändå växt lite på de här två åren. Jag är inte densamma längre. Jag är tryggare i mig själv och kan våga strunta i vad folk tycker. Inte om mitt utseende visserligen, där tycker jag fortfarande att bekräftelse är trevligt, men i andra saker. Tänker dock inte gå in närmare på dem. Min ensak, ni vet.



Här är första bilden som åkte upp på bloggen, förresten! Jag och älsk precis i början av vårt förhållande, sommaren -08. Var lycklig då, är nästan ännu lyckligare nu (om möjligt)! Nästa vecka får jag gosa med min sötsak igen. Längtar!

/HM


Karisma

Usch, jag var så trött igår, så att jag nästan hade tänkt att stanna hemma på kvällen. Men nej, kom fram till att det trots allt är mitt sista jullov och nu ska jag fasiken ut och parta! Så jag, Linda och hennes kompis Simon drog till Karisma, och fick en riktigt rolig kväll faktiskt! Det blir oftast bättre när man inte har några förväntningar innan heller, vilket jag inte orkat ha i och med att jag bestämde mig i sista minuten för att följa med.

Vi var där när de öppnade vid tio, men trillade inte därifrån förrän vid tre. Snackade, knasade runt, träffade annat härligt folk, och hade allmänt mys! Bra kväll.


Linda och jag (:


Som sagt.. vi snyggade oss..


Träffade Johans kompis Totte också!

/HM


En smaragdgrön dröm

Det perfekta smaragdgröna tyget blev inhandlat idag! Glad Hanna! Nu måste jag bara fixa foder och mönster, så kan min lilla mamma sätta igång och pyssla ihop den perfekta klänningen!

Måste tipsa om tygaffären i Kinna. Den heter Skroten, och där finns massor av fina tyger! Fick nästan lite beslutsångest, för det fanns så många ljuvliga färger, men så såg jag mitt tyg stråla mot mig. Och så blev jag kär. I alla fall, så är tygerna väldigt billiga. Mitt kostade bara 49 kr/metern! Men det är ändå väldigt bra kvalitet på tygerna. Så om ni ska sy er egen balklänning, men har svårt att hitta tyg, ta en sväng till Skroten. (:

/HM

Fireflies

Detta är min absoluta favoritlåt just nu. Så fort videon spelas på tv så är det helig stund för min del - jag sätter mig ner oavsett vad jag håller på med just då och bara njuter. Videon är jättesöt, titta på den! Och lägg märke till Brum, som kikar fram lite då och då. Nostalgi!

http://www.youtube.com/watch?v=Zr9EKJatJvA

Hade tänkt sätta in videon här, men av någon anledning är den officiella videons "bädda in"-adress inaktiverad. Buuu. Men lita på mig, har ni inte hört Owl City förut, så är det värt att klicka på länken ovan. Jag är upp över öronen förälskad i det här bandet och håller precis på att börja lyssna på resten av deras musik på Spotify. Ska dessutom ta reda på mer. Så det blir kanske fler rapporter om min nyfunna kärlek i framtiden!



/HM


Tröttisdag

Mår fortfarande urk, lite smått halvdöd i huvudet. Så idag blir ännu en lugn dag. Men det är trots allt en av de sista dagarna på mitt sista riktiga jullov (herregud, har inte tänkt så förrän jag skrev det här!) så jag måste ju få slappa lite. Innan sista terminen drar igång med allt plugg och alla förberedelser inför studenten!

Får se om jag kanske orkar ta mig samman imorgon. På dagen blir det nog ännu mer letande efter tyg till min balklänning, i Kinna. Men då måste man upp tidigt, de stänger ju ett. Hua. Kvällen ser ut att kunna bjuda på någon form av utgång, i någon stad, men vilken vet jag inte än. Har två alternativ, varav det ena känns mer lockande i och med att jag faktiskt är säker på att komma in på stället. Men som sagt, ska bli friskare först, annars blir det till att stanna hemma.

/HM

Mina fynd!

Kul att ha shoppat loss lite för en gångs skull. Här får ni se hur snygg man kan bli om man går loss på second hand-affärer! Och det behöver ju som sagt inte bli dyrt. Sammanlagt blev det inte mer än typ 800 kr spenderade idag. Och då var mindre än hälften av det på second hand.


Min snygga skepparkavaj. Perfekta vårjackan!


Myströja. Med axelvaddar, haha! Får se om de får stanna..


Skjorta. Och så jag som ser lagom sunkig ut! Alltid röda ögon dessutom..


Jeansjacka från Veromoda, som jag lär ha hela våren och sommarn!


Linne från KappAhl, vars skira material inte direkt döljer något från blixten..


Så, ett lite ovanligt inlägg för mig. Men när jag för en gångs skull shoppar måste man ju få visa? (: 

/HM


Kär i second hand!

Skulle en sväng till Borås idag med mamma för att kika på tyg och mönster till min balklänning. Åkte hemifrån vid tio.. och kom hem vid sex! Gah! Jag är helt slut i huvudet!

Hittade dock en massa saker, som jag egentligen inte skulle ha såklart, haha. Inget tyg, men ett mönster som såg ut nästan exakt som den balklänning som jag skissade upp att jag ville ha (man måste ju veta vad man letar efter). Så himla fin! Dock hittade vi inte rätta tyget, och mamma vill inte köpa mönstret innan vi gjort det. Attans. Keep on looking. Om någon springer på ett magiskt smaragdgrönt tyg, säg till!

Däremot trillade jag in på KappAhl, där jag hittade ett linne, Veromoda där jag hittade snygg jeansjacka, och sedan.. så trillade jag in på Emmaus.

Har inte varit på Emmaus i Borås förut, men herregud, sicken härlig affär! De hade en retrohörna, där jag plockade upp minst tio plagg som jag ville ha! Fast i slutänden blev det bara tre plagg (höll på att bli fyra, men jag kunde inte med. Ledsen dock att behöva skiljas från den fina tröjan. Goosig!). Det blev en blå skepparkavaj, en rutig skjorta med lite krås (?) och en rosa fiiin tröja. (Mina inköp på Emmaus, för tre saker, blev bara 365 kr. Fynd!) Second hand är bra! Dels kan man fynda riktigt ordentligt, dels är det miljövänligt. Återvinning! Billigt, bra, snyggt, trendigt - varför handlar inte alla second hand?

Ska visa alla grejer sen när jag orkar, men drog på mig lite feber av en heldag. Ska lägga mig på soffan nu och surpla soppa. Och se på tv. Bra grej.

/HM


Säkrar framtiden

Har fått nackspärr av att vara duktig. Men nu kan jag i alla fall stryka en punkt på min "att göra innan studenten"-lista. (Ja, jag har en sådan. Ganska lång dessutom). Så vad har jag gjort? Jag har ställt mig i bostadskö. Men i och med att jag inte vet vart jag hamnar efter studenten, så har jag ställt mig i några stycken tvärs över landet. Haha, så kan det gå. Men när jag blir sugen på att flytta så ska väl någon lägenhet finnas att få, kan man ju hoppas!

/HM

Trettondagen

Ledig dag idag, för alla uppenbarligen! Så vi sitter här hemma och myser hela familjen. Syster åker hem till Lund imorgonbitti, så ikväll blir det festmåltid - med revbensspjäll, brieost och en massa annat mums. Bra grej!

     
Favoritmaten!

Igår blev det musikquiz på Sejdeln, och mot min vilja fick jag vara i ett eget lag! Eller ja.. jag var snarare en del i de andra tre lagen också, vilket innebar att jag försökte hjälpa till, men tog svar från dem som jag hade kunnat komma på. Så inte så mycket fusk som man skulle ha kunnat tro annars! Hela tolv rätt blev det till slut, av tjugofem frågor, vilket är riktigt bra! Apsvåra frågor oftast, men igår var de på snäppet mer överkomlig nivå.

Men åh vad jag längtar efter min pojk! France, give him back to me! Han är ju på skidsemester, men envisas med att skicka små gulliga sms så att jag saknar honom ännu mer! Behöver dig nu! <3

Ska försöka göra nytta nu. Säger det om och om igen, men lovet börjar närma sig sitt slut, och nu är det dags att komma igång!

/HM


Nyårsbilder


Min tjusiga klänning


Min tjusiga syster


Lite lagom party hos Dennis..


..innan det blev lite lagom party på Rio Rio.

Fler bilder finns att finna på facebook. Tänkte bara sammanfatta kvällen så smått här också!

/HM

Takin' it easy..

Det nya året har startat riktigt lugnt för min del. Eller rättare sagt, jag har inte gjort något vettigt utanför huset sedan nyårsdagen! Men var så sinnessjukt trött när jag kom hem efter nyår (det blev en ganska utmattande natt som i det stora hela var kul även om slutet av natten s ö g.), så jag har inte orkat ta mig samman.

Så, vad har jag gjort de två senaste dagarna istället då? Jo, bäddat ner mig med Breaking Dawn! Sista boken i twilight-serien, där historien äntligen får sin upplösning. Dessvärre hade någon redan avslöjat en ganska viktig detalj ur boken för mig, men den var ju bra ändå! Lagom läskig, romantisk och allt det där som behövs för en bra bok. Blev dock lite besviken på slutet. Eller ja, besviken är väl fel ord.. det blev snarare en "jaha, var det allt"-känsla. Förlåt om jag sabbar slutet nu, för någon!

Anywoo.. ska ta mig samman idag och hitta vägen till duschen. Få gjort lite nytta kanske? Eller umgås. Hmm.. kanske allt det där. Får se! (:

/HM

RSS 2.0