Måndagstrött

Ännu en måndag överstökad. Imorgon är det tisdag. Då ska jag vara duktig och kryssa av en massa saker på min att-göra-lista. Men nu känner jag mig lite fåordig, så jag ska göra mig i ordning för sängen istället.

/HM


Första advent

Och så kör vi i år igen. Första advent idag, med allt vad det innebär. Tända första ljuset, fika, julmarknad, adventsgudstjänst.. En massa mys som jag idag var för trött för att uppskatta! Nåja, det kommer tre advent till innan jul, då ska jag välan ändå lyckas mysa till det ordentligt!

Nu myser jag istället framför "Mitt stora feta grekiska bröllop"! Det duger en vanlig söndagskväll!

/HM

Klänningsfrossa!

Har varit på jakt efter den lilla svarta halva dagen. Kikat igenom en hel del affärer, Gina, Veromoda, KappAhl - nothing. Men så tog jag för ovanlighetens skull en sväng förbi MQ (lite för snobbig affär för min smak egentligen..), och där hittade jag fyra klänningar som satt som en smäck! I de tidigare affärerna hade jag inte hittat en enda som passade!

Armband från 79:-

Så nu är den svarta klänningen i mitten min. Och en till klänning som mamma tyckte att jag skulle fundera på, men som jag inte klarade att lämna butiken utan. Den var ljuvlig! Definitivt den perfekta nyårsklänningen, och kanske till och med den perfekta studentklänningen.. Jag är kär. Men jag tänker inte visa den här riktigt än.

/HM


1,5 år med dig <3


"Jag tror att lycka kanske känns nästan såhär. Men jag är inte säker, för jag har aldrig upplevt det innan."

Så skrev jag den 30 maj 2008. Tiden är en sån där konstig sak. Ibland går den jättelångsamt och ibland alldeles för snabbt. Nu har det gått ett och ett halvt år sedan den där dagen i maj då någon för första gången kallade dig för min pojkvän. Jag kommer ihåg hur lycklig jag blev då. Och fortfarande blir jag lika lycklig varje gång du håller mig i din famn.

Jag älskar dig.

Och jag önskar att du vore här nu så att jag fick vara sådär lycklig.



Bild från den 28 maj 2008. Då jag blev din och du blev min ♥

/HM

Mini-Madonna



Ikväll kör jag på en helt annorlunda stil, bara för att jag känner för det. Känner mig helt galen och lite knasigt snyggful, och jag lär sticka ut som fasen, men hey - ibland bara måste man få vara galen. Och lite à la Madonna och spetsinspirerad. Med röda läppar och naglar. Okej, nu kör vi!



Haha, det enda som fattas är väl spetshandskar?

/HM

Långa dagar

Igår var helt galet. Först ta hand om tioåringar halva dagen (det gick dock över förväntan!), och sedan in och se på New Moon. Det blev en riktigt lång dag, men en riktigt bra trots allt. Och idag har jag bara slappat hela dagen. Man behöver sådana dagar också!

Nu ska jag nana, och ta mig igenom ännu en lång dag imorgon - men det blir ju trots allt utgång på kvällen att se fram emot! Träffa massor med nya trevliga människor och dansa sig igenom natten. Yey!
 
/HM

Tidiga julklappar!

Mamma är för söt! Hon håller på att handla julklappar för fullt, men nu när Lollo har flyttat så måste hon prova de saker som hon köper på någon annan - mig! Så hittills har jag provat två klänningar, och det var väl tur att hon inte bara la dem under granen oprovade. Den första var inget för mig, men den andra.. jag kan inte bestämma mig! Jag tycker att den ser lite barnslig ut. I alla fall med kjolen sådär, hade den gått hela vägen ner så hade de varit ursnygg! Fast samtidigt, med min stora rumpstump, så kanske jag måste ha den här modellen? Jag kanske inte kan ha en klänning som smiter åt för mycket?

Hjälp? Hitta nytt eller behålla?

Okej, min dator är inte samarbetsvillig. Den vägrar lägga upp bilder för tillfället. Attans. Jag försöker om en stund.
/HM

Nervös för imorgon!

Jag tror att jag började skriva något här på bloggen tidigare idag, men sedan satte dagen igång och jag glömde bort det. Att glömma bort verkar för övrigt ha varit temat för dagen. Tänk var mycket lättare vårt projektarbete hade gått om alla inblandade kunde komma ihåg saker som de lovat! Nu säger jag inte att alla är hemska, tvärtom, vi har hjälp av en hel del generösa, snälla, kunniga och engagerade människor, och jag är jättetacksam! Men vissa delar av kedjan verkar fungera sämre.. eller helt glömma bort att vi har pratat och till och med setts och bestämt en grej tidigare. Sånt gör mig purken. Det blir mer krångel för oss, och det behöver vi inte!

Åh, jag är nervöööös. Vi var nere och hälsade på klassen idag, och jag insåg en sak - vi ska imorgon handskas med 16 stycken tioåringar! 16! De är säkert jättegulliga hela bunten, det verkade som det, och de var nyfikna och så, men det är jag som är problemet! Jag har inte grundkunskapen för att handskas med barn. Vad har jag gett mig in på?

/HM

Ledig mitt i veckan - det gillar vi!

Jag har insett att jag kanske inte behöver (läs kommer orka) gå till skolan på tre dagar nu. Visserligen inte sagt att det betyder pluggfria dagar, men ändå. Imorgon blir det galet med förberedelser inför onsdag, dagen med stort D för vårt projektarbete, då vi ska vara så otroligt duktiga och proffsiga att det inte är sant. Men ärligt talat, torsdag - det enda som jag ska göra i skolan är att ta närvaro på religionen! Så ovärt, och jag tänker så sjukanmäla mig. Det ligger inte i min karaktär att göra så, men någon gång måste väl bli den första som man skolkar.. eller ja, inser hur ONÖDIGT det är att spendera över en timme på tåget för att säga "Hej, jag är här" till sin religionslärare. Där går min gräns.

Kanske att jag tar mig iväg om sprutan ska tas den dagen. Med min vanliga tur så blir det säkert så.

/HM

Stress

Ännu en dag, en ännu tröttare Hanna. Råkade prata bort en stund med min babe istället för att somna igårkväll. Sju timmars sömn är alldeles för lite för lilla mig. Aja. Ska väl kanske lyckas piggna till av idrotten som börjar snart? Hua, usch, dåligt samvete över att jag inte har tränat den här veckan heller.

Men det är faktiskt en stressreaktion hos mig, tror jag, att bli sjuk och inte orka träna. Jag har ju haft feber, har det fortfarande till viss del, och jag är dessutom grymt stressad över en massa saker. Usch! Jag vill bara krypa ner under täcket med en varm pojk bredvid mig och sova tills den här terminen är över!

/HM

Skjuta upp.. lite till...

Jag lyckas inte ta mig samman idag. Plugga är helt ute ur bilden. Aja. Jag inser att jag kommer få ångra att jag inte gjorde allt som jag skulle ikväll, men orkar man inte, så orkar man inte. Dessutom har jag faktiskt i alla fall en stund imorrn på mig att göra klart det. Och vad är det för plugg som jag snackar om? Jo, förberedelserna för vår hembygdsdag (med projektarbetet) på onsdag. Jag är stressad. Höga förväntningar från alla håll. Tänk om det inte blir bra?!

Ska ta mig samman när det behövs. Har förövrigt tillbringat halva kvällen med att försöka hitta någon som vill se New Moon med mig! Men nej, för lite pengar eller redan sett den satte stopp hos de som jag visste ville gå. Men så kom jag på att jag minsann känner andra trevliga människor, personer som jag mer än gärna umgås mer med. Så någon dag i veckan kilar jag, Amanda och Jessica och ser på sexiga vampyrer. Can't wait!

/HM

Spirited Away

Hemma från Lund igen, och jisses vad jag är trött! Man ska egentligen inte resa när man är krasslig, det gör faktiskt bara saken värre! Som tur är var systrami lite småsjuker hon med, så vi har haft en riktigt lugn helg. Myskväll på fredagen, en tur till Malmö igår och på kvällen gick vi på restaurang. Sen hyrde vi en film och satt och satt och käkade chips. Spirited Away såg vi - sjukt bra tecknad japansk film! Det är helt otroligt att man kan göra en tecknad film så otäck, men så magisk. Det är verkligen dagens filmtips - se den om du gillar lite udda kvalitetsfilmer!






Sötaste filmen på länge. Se den så förstår ni den knasiga bilden ovan! Så himla välgjord är den. Och vet ni vad jag gillar med japanska filmer (jag vet inte om det gäller alla, har bara sett två, den här och Det levande slottet, så okej, vad jag gillar med den som gjort de här filmerna) är att ingen av de onda karaktärerna är helt igenom onda. De har sidor som gör att man får medlidande med dem. Det är fint, tycker jag.

/HM


Härliga minnen

Jag vet inte om det är ett tecken på att man har överkonsumerat teknik om man helst vill sitta vid datorn och se på tv samtidigt. Just nu kan jag inte göra det, när internet inte fungerar i källaren, och det gör mig galen! Så om någon teknisk människa har lust att hjälpa mig med att få igång internet, så är ni välkomna!

Har fortfarande inte bestämt mig angående skolgång imorgon. Måste ju hålla talet någon gång, men tror att det kommer bli riktigt uselt om jag gör det imorgon. Samtidigt så har jag det då gjort, och slipper en tjurig lärare. Gaah, jag kan inte bestämma mig! Kanske är det lika bra att proppa sig full med ipren och åka dit. Eller?

Det blir en del gamla bilder här på bloggen för tillfället. Sitter ju inte vid min dator, så alla bilder här är gamla, i vissa fall flera år! Men jag tycker att det är mysigt att se tillbaka på alla gamla minnen. Så här bjuder jag på några fler fina bilder;



Lilla jag när jag konfirmerades!



Systrarna M och fina farfar och Monica!



Ett bevis på hur snygg jag var i högstadiet - innan frankrike i åttan! Haha, usch!

/HM

Men KOM IGEN!

Jag orkar inte vara sjuk, och jag har verkligen inte tid. Men nu blev jag det ändå, så då var det bara till att stanna hemma idag. Som tur var är idag en sådan dag då jag inte missade något viktigt.. men imorgon måste jag gå. Fastän jag har feber. Attans att jag flyttade mitt nationella tal till imorgon för att jag ville ha det gjort! Om jag blir sämre så finns det ju inte en chans att jag orkar ta mig dit och genomföra det.. Attans.

Imorgon ska det dessutom bli Lund, är tanken. Ner och mysa med systrami. Jag SKA orka det. Jag måste!


Minisystrar! Lite lika kanske?

/HM


Jag känner för att...



...klä upp mig



...gosa med min snygging.

Och sova.

Så det ska jag ta och göra nu. Godnatt!

/HM

Laddar med choklad

Mitt hälsa och min tendens att bli sjuk då och då kämpar just nu en blodig strid. Jag håller tummarna för hälsan.

Imorgon blir det nationellt prov i svenska B. En text om relationer och starka band ska produceras, och den ska bli så bra att den som läser den kommer att trilla av stolen. Det enda som krävs är ett ämne som är intressant, och att huvudet mitt håller ihop. Sen har jag alla andra förutsättningar - ett rikt språk, provet ska genomföras på dator, och jag har laddat med choklad och vindruvor. Go Hanna!

Sitter för övrigt och kikar på Biggest Loser nu. Då ska vi snacka dåligt samvete över att man inte tränar. Inte för att jag är tjock eller så, men det känns inte som om steget att tappa greppet om sin vikt helt ligger så långt borta. Men det är svårt att inte bli sugen på att lägga till några trivselkilon när man ser det här; 
 

Från en marknad i Barcelona

/HM


Aja..

Så himla lång dag och allt jag har gjort har blivit halvdant. Aja, det blir välan så ibland, antar jag.

Jag tror att jag håller på att bli sjuk, och det har jag absolut inte tid med! Inte på åtminstone två veckor. Så jag får allt ta och förtränga huvudvärken och låtsas som om det regnar. Vilket det visserligen gör också. Vilket inte underlättar för mig när jag försöker hålla mig frisk. Aja.

Imorgon ska jag beställa en studentmössa. Luften börjar bli tung av förväntan. Eller ja, lite i alla fall. Alla treor börjar vädra slutet på gymnasietiden. Men jag får mest bara ångest, även om den väl är blandad med lite lättnad. Men framtiden får lösa sig när den kommer. Nu är jag här och ska ta mig igenom en dag i taget!

/HM 


Vill inte sova själv..

Hua. Nu börjar det närma sig sovdags, och jag är nästan lite orolig. Det gick så bra att somna igårkväll, så ikväll måste det nästan komma en massa otäcka ljud! Jag lovar, jag kommer dö av skräck.

Det är vid sådana här tillfällen som man ska ha sin pojkvän tillgänglig. Men det är svårt att bara ringa hit honom över en natt sådär, när han nu envisas med att bo så förfärligt långt bort. Och nu sa det ju poff så var alla mina helger uppbokade i november (och en del i december med. hua), så jag kan inte åka dit. Och han kan inte komma hit. Då kan det bli så att man inte får snufsa in sig i sin pojkes nacke på flera veckor! Jag kommer att förgås av saknad! Det gäller att ta sig igenom på långsamtal.. vi råkade prata bort två timmar idag. Det tycker jag var bra det. Men jag vill hellre snufsa i hans nacke.


Sånna vill jag ha massor av, varje dag helst!

/HM


Jag vill vara där...



.. och jag vill ha sol och värme. Drömmer mig bort.

/HM


Vuxenpoäng... nej, pensionärspoäng!

Yes, Hanna har varit duktig i helgen och förtjänat massvis med vuxenpoäng. För det första, så har jag äntligen flyttat ner i källaren! Yey me! Sov där första natten inatt, och det var välan lite småläskigt men inte så farligt som jag hade trott. Förhoppningsvis vänjer jag mig snart.

En dum grej med att flytta ner var att internet inte lyckades följa med! Attans! Så nu sitter jag i mitt "gamla" rum för att kunna plugga ordentligt.

Igår var jag även på kultur- och framtidsmässan. Försökte få lite rätsida på min framtid, och några nya förslag poppade faktiskt upp. Men det är ett tag kvar till nästa år, så jag hinner säkert ändra mig flera gånger om...

Och ja, idag fick jag pensionärspoäng på följande mening: Jag tog bilen till gudstjänsten idag!
Åh vad stolt jag blir över mig själv. Allvarligt talat. Jag känner mig riktigt trygg bakom ratten nu!

Så nu återstår bara att plugga arslet av mig idag, så att resten av veckan kan få bli lugn. Det lär den inte bli, i och för sig, men hoppas kan man ju alltid göra..

/HM

Lång dag

Det här har varit en lång dag. Ni vet en sådan som man hinner göra massor utan att få något gjort. Hua, sådana dagar är inte bra.

Imorgon blir det i alla fall kort dag i skolan. Sen ska jag hem och ta tag i projekt "flytta ner i källaren". Det känns läskigt, men nu är målet nog trots allt att vara nere innan slutet på helgen. Gah!

Så det blir en flytt-helg som väntar alltså. Tillsammans med framtidsmässan och en gudstjänst och lite plugg såklart. Det blir nog tillräckligt för att hålla mig sysselsatt!

/HM

ImprovEverywhere

Jag skulle plugga, men fastnade framför youtube. Den gruppen som gör dessa klippen är något av roligaste och bästa jag har sett någonsin! KOLLA!



/HM


"Mönsterelev"

Gormorgon! Ledig dag idag - härligt! Dessvärre fick jag ingen sovmorgon, då jag var tvungen att vara på ett möte för projektarbetet klockan tio. Det rullar på som bara den nu med arbetet, och snart är dagen här då vi måste ha gjort klart en massa grejer och leverera. Läraren som vi samarbetar med, som jag träffade idag, verkar jätteimponerad. Nu gäller det bara att vi lever upp till hennes förväntningar...

Jag har, efter mötet på min gamla skola, insett att alla lärare som jag har haft någonsin verkar komma ihåg mig! Visst var jag en riktig liten mönsterelev genom hela grundskolan (jag lärde mig ordet mönsterelev i ettan eller tvåan!), och visst låg jag lite över normal nivå. Men att alla lärare kommer ihåg mig vid namn, för att jag var så "duktig och mysig", eller vad det var de sa, det är ju nästan lite imponerande. Synd att jag inte kan göra samma intryck på jämnåriga bara..

Är det en gåva jag har, att charma lärare? Det har ju hängt i även till gymnasiet, om än inte fullt lika kraftigt som tidigare. En gammal engelskalärare sa i ettan vid vårt betygssamtal: "Har du några fler syskon?(hon hade även haft min storasyster)Nähä, då får jag väl vänta tills du får barn då!"

Detta handlar inte om att fjäska, det har jag aldrig gjort. Jag tror att tricket är att behandla lärare som människor. Det har jag alltid gjort och jag har hittills inte stött på en lärare som inte har gillat mig!

/HM

Trollunge!

Jag kom nyss på att jag måste duscha innan ett möte som jag har imorgon. Varför måste man se fräsch ut hela tiden? Kan inte jag bara få gå runt såhär? ;



Bild från när jag var troll i en teater som vi skrev med skrivargruppen. Jag har varit med i en hel del teatrar genom mina år, det ni!

/HM


Moving on

Jag har insett att det finns tusen saker som är roligare att göra än att plugga. Så idag valde jag att påbörja ett projekt som ska bli kul, men som är lite småläskigt - jag ska flytta ner i källaren! Louise rum står ju tomt, och det är bra mycket större än mitt är nu. Dessutom måste jag lära mig att bo hyfsat själv om jag en dag ska klara att flytta hemifrån. Så idag började jag äntligen plocka ner lite grejer, och flytta om de möbler som ska vara kvar i rummet och så. Om jag bara tar mig i kragen så kan jag vara helt nerflyttad till slutet av helgen!

/HM

Framtiden är skrämmande

Skrev precis en lista (skulle inte klara mig utan listor just nu!) på en del av de saker som jag måste få gjort innan studenten nästa år. Det är ganska många och skrämmande saker ju! Bara att fixa allt inför studenten och balen är lite småstressande.. men tanken på vad som händer efter det är värre! Jag kommer att sväva i ett tomrum, där jag måste fatta beslut om min framtid. Valmöjligheterna är så många! Jag förstår verkligen vad Sartre sa om att den fria viljan dömer oss till att leva i ångest. Nu vet jag ju visserligen inte om vi ens har en fri vilja, men ångesten är lika närvarande oavsett!

Känner mig helt vilsen och ensam. Det gör nog den här söta lilla statyn i Borås också.

 

/HM


Planer?

Jag behöver verkligen ta mig igenom de närmaste två veckorna. Tempot på dem måste snabbas upp! Så att jag kan lägga allt jobbigt bakom mig och komma fram till tiden då allt det roliga ska börja. Åh, så himla mycket är inplanerat, men det som är roligt dröjer ännu.

Kanske borde man boka in något mer kul än framtidsmässa och gudstjänst i helgen? Några idéer?

/HM

Jag vill sova fram till jul...

 

/HM


Pretty Women!

Sitter och kikar på en av de klassiska Julia Roberts-filmerna. Just nu håller hon på att shoppa loss ordentligt. Hur härligt vore inte det att få spendera precis hur mycket man ville på kläder. Eller andra roliga prylar. Eller en resa! Åh, jag är så himla resesugen! Ge mig en solsemester snarast!

Snart börjar det bli dags att kika på balklänning också - där ska vi snacka om sug efter en riktigt perfekt klänning. Jag vet redan vilken färg jag vill ha, och ungefär vilken modell. Så nu måste jag bara hitta rätt tyg och rätt mönster, så att min mams kan sno ihop den perfekta klänningen. Det är bra att ha en mamma som kan sy.

Något åt det här hållet tror jag att det blir.

Jag vill ha studenten nu! Fast samtidigt är jag livrädd för det, och vad som kommer efteråt. Till helgen blir det framtidsmässa - får se om man får några bra idéer då!

/HM

En dag i taget

Ännu en dag snart avklarad, eller ja, skoldelen av den i alla fall. Jag klarar inte av att fokusera längre än en dag just nu, då varje dag den här veckan och nästa för med sig en himlans massa jobbigheter.

Idag hette boven filosofiprov. Jag har inte den blekaste om vad jag skrev, men jag babblade på om en massa strunt som inte betydde något. Särskilt snurriga blev svaren när jag inte ens förstod den snurriga frågan.

Men nu ska jag fokusera om. Imorgon är det psykologiredovisning, som jag inte är förberedd på. Äsch, strunt samma. Den tar vi imorgon. Däremot tänkte jag kanske börja fokusera på svenskatalet som ska hållas nästa vecka. Det måste bli så himla bra, så att det inte är sant. Då är det bra att faktiskt börja i tid...

Nej, nu ska jag fördriva en timme eller så i skolan med att vara effektiv. Förhoppningsvis. Så, kom igen Hanna, kom igen!

/HM

Fars dag!

Yes, idag är det pappsens dag, så jag sjöng lite för honom och gav honom en flaska starkglögg (inköpt med viss hjälp från mams). Han blev glad! Haha, han är så söt, min lilla pappa!

Jag och paps i Barcelona! Buttra med kameran i hand, haha! Jag har hört att när jag var liten så var vi så lika att folk skrattade åt oss!

/HM


Hemma är inte alltid bäst

.. inte när man måste vara alldeles ensam i alla fall!

Kom hem från Danmark för en stund sedan. Det var en riktigt mysig resa, även om jag insåg att min danska inte är vad den borde vara (jag förstod vääldigt lite). Men det var ganska trevligt ändå, och jag fick ju trots allt en hel helg med min älskling och hans härliga familj. Det kan ju aldrig vara fel!


Danmark är platt. De bodde några hundra meter från havet, och på andra sidan såg man Tyskland!

 

Fest i världens mysigaste lokal!



Problemet är att nu saknar jag honom som bara den! När jag satte mig på tåget hem idag så gjorde det ont. Jag ville bara stanna kvar i hans famn! Där är jag trygg och lycklig. Nu kommer det dröja alldeles för länge innan jag får vara så lycklig igen!

/HM

Going away

Ännu en dag avklarad, och helgen ska bli lugn. Det enda som står på schemat (förutom plugga på filosofiprovet från helvete) är Danmark. Nästa vecka är en annan vecka!

Nu börjar det bli dags att springa till tåget. Hoppas att alla får en riktigt härlig helg!

/HM

Danmarksresa

Nu är jag lite lugnare. Dessutom är jag klar med psykologiarbetet, yey! Det ska in imorgon, så även om det inte blev så bra så är det skönt att det är klart!

Imorgon blir det Danmark som gäller. Sju timmars bilresa ner till Johans släkt. Lite smått trött kommer jag vara när vi kommer fram. Men det är värt det för en hel helg med min älsk, och för att få resa lite. Visserligen är det solsemester som jag längtar efter, men hey, Danmark och lite övning i danska är väl aldrig fel?

/HM

Vägen till en dotters hjärta går via magen

Åh, jag har haft en sån riktigt usel dag idag. Ni vet, en sådan när man bara vill ställa sig och skrika och gråta för att allt känns förjävligt. Visst hjälper det inte saken att lilla Hanna är ett PMS-monster för tillfället, men jag tycker inte att lite respekt är för mycket begärt. Jag vill också få betyda något, slippa känna mig värdelös. Det är inte för mycket begärt!

Annars började dagen helt okej. Jag hade sovmorgon och kunde ta det riktigt lugnt hela morgonen här hemma. Sånt är skönt. Men skolan och alla där kan slänga sig i väggen.

Men när jag kom hem hade mamma köpt revbensspjäll! Det gjorde min dag! Jag var hungrig och tjurig och trött, men när jag fick min favoriträtt så kändes allt lite lättare. Hon är bäst, min mamma. Dessutom har hon köpt choklad, och vindruvor. Så ja, som sagt, hon är bäst!

/HM

Imorgon är en annan dag.

Skämmes på mig. Ingen träning idag heller. Jag ska nog sluta försöka lura mig själv och acceptera att jag inte orkar.

Det känns som om jag har tillfällig kontroll över mitt liv, men det kan vara en illusion. Min lista över saker att göra har knappast krympt, snarare har allt det jobbiga kommit närmare. Ändå är jag ganska lugn.

Nu ska jag bädda in mig under en filt, leta reda på något att snaska på och se på en bra serie.

/HM

Djupfryst

Hua, idag är det riktigt ruggigt väder! Det är inte okej att det blåser isvindar, när det redan är knappt två grader ute. Hua!

Det hjälper knappt ens att ha tjocktröja, mössa, vantar och hela köret. Till och med i skolan fryser man arslet av sig. Sen är jag visserligen ganska frusen av mig, men jag tycker inte att det är för mycket begärt med några grader varmare. Faktiskt.

Nej, allt med vintern är inte bra.

/HM

Träningsvärk

Buhu. Jag har knappt kunnat röra på mig hela dagen, för jag har så ont i kroppen efter idrotten igår. Vi hade styrkeintervall.. och ni vet hur man brukar få ont på något ställe ibland efter träning? Well, jag har ont i hela kroppen! Det är för tusan inte klokt! Jag kan inte gå fortare än myrsteg, och varje gång jag ska upp eller ner från en stol så grimaserar jag av smärta.

Jag har dock ändå blivit starkare den här terminen. Det är bara synd att min lärare inte verkar se det! Hon kritiserar för att jag inte är lika stark som de andra, som från början redan var mycket starkare än mig. Sånt gillar jag inte!

Men jag ska försöka ta tag i mig. Om jag orkar blir det träning imorrn. Jag ska verkligen försöka. Jag måste.

(Hur många gånger har jag försökt köra det här pepptalket på mig själv? Det har fortfarande inte fungerat..)

/HM

Krångel!

Ååååh. Gaaah. Vad trött jag blir. Varför kan inget bara vara enkelt? Vad är det för fel på enkla svar? Varför måste en liten undran dra igång världens krångelprocess? Och sen när jag alla redan sitter i en jobbig sits dessutom. Nej, nu är Hanna grinig. Kanske struntar jag i det här helt och hållet.. Synd bara att det är något mycket viktigt som krånglet gäller - mig!

Jag blir så trött. Och för att göra saken bättre ska jag ta och plugga lite på ett arbete som kommer att bli jätteknasigt. Bäst för pappa att han kommer hem snart, så att jag kan få i mig lite goda raggmunkar!

/HM

Av juleljus som glimmar vill jag ha mer!

Det är lite konstigt, men så fort ett lov är över så börjar man längta efter nästa. Sen kanske det inte är så konstigt att man längtar efter jul, visserligen.. det måste ju vara en av de mysigaste tiderna på året!

Själva julafton är kanske inte jättemycket att hurra för, det är en mysig dag, varken mer eller mindre. Men tiden som leder fram till jul, det är fantastisk! När man börjar sjunga julsånger med kören, man börjar klura på vad som är den perfekta julklappen till that special someone. När man får tända en massa ljus, när ljus tänds i hela stan, när det kanske till och med kommer lite snö, när man får börja julpynta.



Eller vet ni vad. Jag tar tillbaka att tiden innan är det bästa. Det allra bästa med julen, det som gör att jag blir som ett litet barn igen, det är när man kommer upp på julaftonsmorgon och ser alla klapparna under granen. Det är magiskt, för mig, varje år! Det låter kanske materialistiskt, att det bästa är presenterna, men det är inte så jag menar. Det är förväntan som är det bästa. Åh, jag vill ha jul nu!

Lite synd är det dock att den tar slut så fort. Efter julafton så är det; jahopp. Var det inget mer. Och så får man vänta ett år på nästa jul. För då kör vi samma sak om igen. Och förväntan börjar ju redan i november..

/HM

Nu krävs disciplin

Hua. Usch. Jag vill inte.

Imorgon blir det skola igen. Då måste man fokusera igen. Tänka igen. Fy satan. Jag orkar inte.

Det har varit så otrooligt skönt att ha lov! Det här måste ha varit ett av de bästa loven någonsin. Usch vad jag inte tycker om att det tar slut. Sedan inser jag att jag kommer att behöva plugga arslet av mig nu i veckan, eftersom jag inte har gjort något vettigt i veckan som gått. Och proven, inlämningarna, redovisningarna och allt vad det heter, håller på att torna upp sig. Men jag ska ta mig igenom två månader till, och sen är det jul!

Jag har förresten dessutom insett att jag inte har en enda oplanerad helg i hela november, kanske inte ens hela vägen fram till jul om jag får som jag vill. Det är skönt på sätt och vis, men ändå lite stressande. Alla dessa helgplaner gör att jag verkligen måste vara disciplinerad med skolarbetet under veckodagarna! Gaah!

/HM

Härlig halloween!

AIK slog IFK med 2-1 och kammade därmed hem SM-guldet. En väldigt glad pappa har jag nog nu, men en pojkvän som nog inte alls är på bra humör. Och förlusten innebär för mig att jag inte får något mys ikväll. Attans.

Men halloweenfesten igår blev kul! Lite smått galen, och det kändes ibland som om jag traskat in i en skräckfilm då hälften var utklädda till zombies, men ändå. Och kvällen blev alldeles lagom lång för en trött liten Hanna. Istället för trädgårn så blev det en donk och buss hem. Det passade mig alldeles utmärkt. Här kommer ett härligt urval av bilder (som jag kidnappat från facebook, var annars?) från igårkväll:

Zombies..

Visst ser de sjukt läskiga ut?

Bunnypuss.

Min älskling var ett litet emo igår.

Sötsandra var en kissemiss!

Berget var en skjutglad livvakt.

Det är så himla kul med maskerad. Man borde ha lite fler sådana!

/HM

RSS 2.0