Nolle-P, nu kör vi!

Gud, och så var vi igång! Gårdagen var inte så farligt intensiv, ändå var jag helt slut när den var över! Vi började med upprop, sedan fick vi massor av information om allt möjligt. Sedan var det dags för första föreläsningen. Två ganska unga grabbar kom in och snackade om frekvensen hos stenar och en massa annat knas, och sen gav de oss ett "inträdesprov". Då föll poletten ner - fuskföreläsning. Nåja, jag var i gott sällskap i alla fall, inte bara jag som blev blåst (:

På kvällen var det välkomssittning, hur man ska komma ihåg alla regler och sånger och do's and don't's, det vete tusan. Men gud vad kul det var! Bäst var ju nästan Oralspex, logopedernas festeri. Så himla duktiga! Däremot var Övertalet, fadderiet, väldans respektingivande. Dem vill jag inte möta mitt i natten om vi säger så. Svartklädda med masker, sjukt seriösa. Hjälp..



Förresten, såhär snygg ska jag vara i två veckor nu. Får inte gå utan dessa, min skylt och hätta, en sekund - ja, förutsatt att någon kan se mig. Annars får man ett straff. Och eftersom jag inte klär i varken mustasch eller glasögon så tror jag är att jag leker rödluva nu i två veckor. (:

Dags att peppa!

Sitter och myser för mig själv på mitt korridorsrum. Har precis sett på film, Valentine's day, görmysig, fast den får ju en förstås att sakna att ha någon att mysa tillsammans med. Ska alldeles snart knyta mig, för imorgonkväll börjar två intensiva veckor - nolle-p. Då kommer jag inte att ha tid att vara så seg som jag är nu. Nej, nu är det minsann dags att pigga på sig!


Får ta och peppdansa imorgon så att jag blir pigg och glad och pepp!

Solen skiner i Linköping

Men hjälp, nu har jag flyttat hemifrån. På riktigt. Sitter hemma i Linköping och skriver nu. Jees.

Vet inte vad som har hänt med vädret, men det är sjukt fint och varmt! Jag cyklade runt hela stan igår och fick även för mig att det var en bra idé att cykla ut till IKEA. Det var nedförsbacke på vägen dit, men hem, med cykeln fullastad med grejer eftersom jag även fick för mig att det var en bra idé att handla mat därute, var bara pest och pina. Strålande sol, lätt uppförsbacke hela vägen, så förbaskat varmt att jag var en liten svettfläck när jag kom hem.

Idag är det minst lika varmt, så jag nöjer mig nog med att cykla till stan. Ska svänga förbi systemet kanske och ladda upp lite, och se om man kan hitta typ "mamelucker" att ha under kjolen. Behöver ju inte visa underkläderna varje gång man är ute och cyklar.

Nej, nu ska jag dra mig ut i det fina vädret. Ciao.

Flyttångest jajamensan.

Idag är min sista dag som bollebygdare, på ett bra tag. Imorgon ska jag upp okristligt tidigt och ta bussen upp till Linköping. Snart börjar ett nytt äventyr..

Man kan tycka att jag borde mysa här hemma idag, men icke. Ska klippa mig och sen bär det iväg till stan för att hämta tentor, fika och senare ikväll se the ark på liseberg. Så det blir nog en bra dag ändå. Men jag har flyttångest som bara den.

Igår hade vi i alla fall avskedsmiddag med familjen, på La Familia. Jättemysigt ställe, prisvärt och god mat. Tänk att man inte hängt där mer.. Nu kommer det inte bli sådana här familjemiddagar på ett tag.. åh, märks det att jag vill stanna här? Inte behöva bli vuxen sådär helt plötsligt..

16 år idag!!
Kan få vara såhär liten igen va?

Rapunzel

Nu börjar jag kunna andas igen. Ska man våga hoppas att den här förkylningen ger med sig helt lagom till skolstarten? Håller alla tummar jag har...

Idag ska jag i alla fall på ansiktsbehandling i en timme.. fick det i födelsedagspresent, men det är ju det här med att få tummen ur och boka det också som kan ställa till det. Har inte varit på något sådant förut så vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Förhoppningsvis en himlans massa ompyssling.. och om hon kan vifta med ett magiskt trollspö och göra min hy bra igen så klagar inte jag!


Åh, apropå göra bra igen.. måste till frisören. Och jag har ett erkännande att göra; tycker att det kan vara ganska jobbigt att klippa sig. Man måste sitta och kallprata i en timme, och sen brukade jag alltid gå förbannad från min frisör för att hon stylat mig som en tant. Behöver jag säga att jag äntligen har tagit mod till mig och bytt.. Jag är 20, inte det dubbla, då kanske man vill se ut som en tjugoåring också..

Men måste som sagt klippa mig. Fick visserligen höra för några veckor sedan från mina fina tjejer att jag hade sagohår. "Långt, vackert och inte slitet alls!". Fast det där med slitet är inte sant, borstar jag inte mitt hår en dag så har en dreads redan påbörjat sig själv nästa. Men ändå, en väldigt fin komplimang som verkligen värmde! (:


Vända täppt till pepp

Herre min gud, jag svimmar i pappersnäsdukar. Hatar att vara förkyld! Hälften av tiden hör jag inget för locken för mina öron är för starka, andra hälften kan jag inte andas för att näsan är igentäppt och rinner. Buhu, gör mig frisk! Nu har jag en vecka på mig att sluta snora och börja peppa för universitet och nolle-p! Fick precis ett samtal från en av faddrarna, så himla skönt att de ringer runt sådär, nu blev jag mycket lugnare!

Har varit uppe i Linköping i helgen och inrett mitt lilla korridorsrum. Eller lilla och lilla, känns som om jag har tryckt in massor med grejer och det är fortfarande utrymme över. Men det blev nog ganska fint ändå. Tog inga bilder men kommer la sen. De tavlor som jag hängt upp har jag själv gjort, det blir lite mer personligt så. Det blev görfint (:

I've been having some strange dreams lately I was going through the park when I saw the singer in The Ark and he said to me: I would like to have a son with you, a brown-eyed little boy with red curly hair! Hallelujah
Den här fick följa med i flyttlasset (:

Hej igen

Vad hände med den här sommaren? Det känns som om den har varit jättelång, och ändå som om jag inte har fått gjort något. Hmm, lurigt det där.. Men, det är ju bara mitten på augusti, ska vi våga hoppas på en sensommarvärmebölja? Trots att det är 10 grader varje morgon och har börjat lukta höst. Sådär lagom kul när barnen på jobbet tror att det är snö på g snart..

De senaste veckorna har inte varit särskilt roliga. Mormor blev sämre och gick bort, vi vakade hos henne i nio dagar och trodde verkligen att varje dag skulle vara den sista. Då blir verkligen allt annat helt oviktigt. Men hon hade ett starkt hjärta, min mormor, så hon överraskade oss allihopa med att leva längre än vad någon trodde var möjligt. Så efter nio dagar var det nästan bara skönt när hon fick somna in. Skönt att hon inte behövde lida mer, och skönt att hon får träffa morfar nu igen. Saknar dem båda två

Imorgon kör vi upp alla grejerna till Linköping, och så flyttar jag upp mig själv på riktigt nästa vecka. Jag är så nervös! Nervös för att bo ensam (även fast det är i korridor), nervös för att börja plugga, och just nu är jag väldans nervös för hur alla mina prylar ska få plats i pappas bil! Vem visste att jag hade så himla mycket prylar och kläder? Och vi tar inte ens med några möbler nu.. nä, det bara måste gå in!

Nej, tillbaka till packningen nu. Let's get this show on the road.

RSS 2.0