Paddling

Härlig utsikt från vår ö.

Min Johan


PUSS!

Hade världens mysigaste dag igår med min Johan! Vi paddlade ut till en lite klippig ö, där vi låg och solade och badade hela dagen. Det var strålande sol, säkert 30 grader, så jag fick till och med lite färg, yey! Vattnet var dock lite kallt, och jag med min himla nojja för djupa vatten vågade inte simma så mycket runt klipporna, haha. Fast det finns dock ändå inget som jag älskar mer än en heldag med den jag älskar mest. ♥

/HM

Men nej!

Det svenska U21-landslaget får inte spela någon final. England tar och sätter den där sista straffen som Sverige missar. Attans. Men ja, så kan det väl gå.

/HM

Ljusblåa dagar seglar förbi

Herregud, vad hände med vädret?! 25 grader och strålande sol varje dag, i juni! Det är ju faktiskt inget som man tackar nej till ^^. Sen att det är sådär kul de dagar man jobbar, det får man la ta. Och  jag har faktiskt redan tjänat en trevlig liten summa på mitt sommarjobb. Så när den trillar in nästa månad blir det gött!

Men ja, sol och dessutom ledighet den här helgen. Perfekt tajming tror jag att man kallar det! Dessutom har jag bara arbetat kväll den här veckan, så ja, det har blivit en del solande. Fast i måttlig mängd. Inte kul att bränna sig, och så fort som jag gör det så får man passa sig!



Det är varmare hemma nu än vad det var i Venedig i början av maj!


Och allting går så fort nu. Jag blir helt snurrig. Jag vill inte. Men jag vill. Gah. Jag är nog inte redo.. men vad tusan, det är bara att ta sig samman och få det gjort, right?

/HM

Karta är bra.



För några år sedan (två kanske?) skulle jag och Kalle ta oss till en secondhandaffär ute på Hisingen. Därav denna ytterst tjusiga bild. Karta var en väldigt välbehövlig grej då! Kanske skulle jag ha behövt det idag när jag körde runt runt runt i göteborgs centrum idag. Jag blir helt snurrig av alla spårvagnar, och cyklar och gångtrafikanter och bilar.. ofta att jag någonsin kommer att köra där när jag väl tar körtkortet! Men ja, min hjärna skulle behöva en egen kompass som visade rätt mitt i smeten. För idag var förvirringen total... oh well, körkortet kan kanske åtminstone vara inom räckhåll.. snart.

/HM

50 knottbett!

Midsommarhelgen är över, och jisses vad mysigt det var! Åkte ut till Johans stuga, där alla hans vänner och familj var med och firade. Så det blev god mat, dans kring midsommarstången, några nubbar, lite boule, en massa jordgubbar och faktiskt uppehåll större delen av dagen. Vid midnatt följde vi pojkarna ner till sjön där de tog ett midsommardopp.. galningar säger jag bara! Inget som jag frivilligt hade gjort! Sen var det ju det här med knott..  jag har minst 50 knottbett över hela kroppen! Jag vet, det låter som om jag överdriver, men jag räknade... gah vad det är svårt att låta bli att klia sig.

Igår stannade jag och Johans familj kvar i stugan när alla gäster åkte hem. Vi chillade hela dagen, sov en hel del, käkade rester och mös. Ganska okej dag faktiskt.

Imorgon blir det jobb igen. Första riktiga dagen, då jag måste ta riktigt ansvar. Gah. Nervigt. Men det ska nog gå bra. Sen har jag tisdag och onsdag också, och sen är jag ledig till nästa tisdag.. Så om någon vill hitta på något så är det bara att slå en pling! Jag känner att det är dags att ta tag i mitt sociala liv igen...

/HM

Ja, kära hjärtanes

Det lär nog dröja ett tag innan jag kommer in i den här rytmen. Så ja, bara att vänja sig vid plötsliga gråtattacker när jag kommer hem! Nåja, det är väl bättre än att bara gå runt som en zombie och hålla mig trötthet inom mig. Bättre att få ut det då!

Och gudars vad skönt att midsommar har löst sig. Sen attt jag idag fick reda på att jag nog ska jobba då, det är ju en annan femma. Men äh, det ska jag överleva. Jag börjar ju faktiskt se slutet på den här veckan! Yey!

Och vad glad jag blev när jag såg hur folk peppade på mig i förra inlägget. Tack! Det behövs lite sådant ibland ♥

/HM

Fan.

Jag vill helst bara sätta mig och gråta. Jag är helt slut. Jag kommer inte att orka med det här. Det har gått en dag.

Jag är körd.

/HM

Klarar inte mer info nu...

Första dagen är avklarad. Eller ja, egentligen inte, idag var ju bara en massa information. Från 10 till 16 satt vi och lyssnade på alla möjliga människor om precis allt som på något sätt berör äldreomsorgen. Herregud vad jag är trött i huvudet nu! Mot slutet av dagen satt jag nästan och nickade till, inte det artigaste att göra när någon berättar viktig information, men vad ska man göra?

Imorgon blir det bredvidgång från 7 till 16. Gah. Om jag är helt slut idag, hur illa kommer det inte vara imorrn, när jag ska lära mig hur man gör med varje vårdtagare? Och sen onsdag, en himla heldag.. kan inte den här veckan bara ta slut?

Pengar Hanna... du får pengar för det här! Glöm tusan inte det!

Sen efter allt det här blir det midsommar också. Inte för att jag vet vad jag ska hitta på då än, men det löser sig nog. Får vi ju hoppas.

/HM

Arbetsnoja

Uhu! Imorgon börjar jag arbeta, eller ja, med introduktionen på äldreboendet som jag ska arbeta på hela sommaren. Gud vad skönt det är att ha jobb! Veta att man kommer få in lite extra cash, få en görbra merit... hur bra är inte det? Så nu gäller det bara att hålla sig frisk hela sommarn...

Apropå frisk.. stackars min lilla pojk! Inte kul att bli sjuk, och inte kul att lämna honom halvsovande och alldeles febrig heller.. men jag måste ju upp imorrn och vara alert inför jobbet. Och helst frisk. Vi får hålla tummarna för att min älskling kryar på sig, och att jag håller mig frisk!

Igår var rätt okej förresten. Sen att man inte kände en  själ på hela klubben, och att musiken inte var mer än ett beat, det är ju en annan femma. Men tja, nu har man testat på den klubben i alla fall. Bara att kryssa av från listan och hoppas på bättre lycka nästa gång!

/HM

Festfin



Det blir visst lite utgång för lilla fröken M. ikväll. Någon klubb i gamlestan, lite förfest innan dess... får la hoppas att kvällen blir lyckad! Annars lär jag väl i vilket fall som helst hamna i en varm gosig famn i Partille till slut - det får ju räknas som ett bra slut på kvällen!

/HM

Frivillig smärta!

Ibland tror jag att jag är något av en masochist (inte det lättaste att stava till!).. min pojk skulle väl kanske hävda det motsatta, särskilt när jag går på hans ögonbryn, men i alla fall; jag förstår inte hur jag frivilligt utsätter mig för sådan smärta!

Så vad är det som jag har börjat med?

Spikmatta!




Antingen så lägger man sig på den en stund, eller så sätter man sig på den.. och jäklar vad det gör ont! Piggarna åker rätt in i, tja, allt fläsk man har på låren, så det gäller att inte sitta ner med hela sin tyngd. Skulle jag göra det skulle jag nog svimma av smärta.

Men i alla fall.. det är så himla gött efter en stund! När man reser sig upp är man helt röd och varm på det området som varit emot spikmattan, och det sägs ju att detta ska öka blodcirkulationen. Så vet ni vad? Kampen mot celluliterna är så himla igång nu!

/HM

Jordgubbar



Gott.

/HM

Tråååk.

Det känns inte riktigt som sommarlov. Det spöregnar. Jag har hittills tillbringat all min tid hemma, med att städa. Fy vilket tråkigt liv det känns som om jag har!

Sedan blir det ju inte bättre av att jag får sitta här hemma själv heller..

Men imorrn, då ska jag kanske hitta på något kul om jag bara tar mig samman. Konsert kanske? Eller gå ut och klubba? Den som lever får se.

/HM

Rensa!

Jag har påbörjat mitt stora sommarprojekt - rensa ut allt som jag inte vill ha i framtiden ur mitt rum! Redan idag har jag faktiskt gått igenom alla papper som jag samlat på mig under det här skolåret... jäklar sicken gigantisk mängd papper lärare ger en på ett år! Det är helt sjukt! Jag tror att jag la en hög på typ 15 centimeter i pappersinsamlingen. Om ni tänker på att ett a4 är rätt tunt, tänk er då hur sjukt mycket papper det blir!

Till hösten, när Lollo flyttar, så får ju jag hennes rum. Då är det rätt bra att ha koll på sina grejer. Plus att det blir världens nostalgitripp att rensa alla gamla lådor. Jisses, det här kommer verkligen ta hela sommaren...

Och jo, förresten... jag känner mig lite misslyckad som inte orkar fira att jag gått ur tvåan. Eller ja, jag åt ju pizza i tisdags, min traditionella avslutningsritual. Men ändå. Borde jag ha åkt ut till havet, i världens sämsta väder, och supit skallen av mig? Eller borde jag ha tagit mig samman och hittat något annat att göra? Nä. Jag orkade inte. Jag har sommarlov. Nu ska jag unna mig att dega.

Festa kan man göra en annan dag.

/HM

De bara dog!

Första dagen på sommarlovet överstökad. Har ärligt talat inte gjort så mycket, gosade med min pojk på förmiddagen och slappade framför tv:n på eftermiddagen/kvällen. Rätt okej start på lovet, right?

Men åh! Jag är förkrossad, även om jag inte egentligen är överraskad, men sättet de hände på var så... hemskt! Ologiskt babbel, jag vet... men herregud, Izzi och George, de dog! Jag visste att de skulle ut ur serien, att Izzi skulle dö av cancer... men George! Han skulle ju iväg till Irak, och så var allt bra med det! Inte dö genom att bli släpad efter en buss... lilla George!

...jag vet, jag är besatt. Tv-serier är ett problem för mig. Men jag älskar dem. Och jag älskar att slippa tänka på mitt eget liv en stund, och bara leva mig in i en annan värld. Och ja, gråta när en påhittad figur dör. Så får man lätta lite på trycket.

/HM

Sommarlov!

Nu är sista labbrapporten ever inlämnad. Sista historiadiskussionen gjord. Några tävlingar genomförda, cider har druckits och kakor smaskats ner. Nu är jag ledig. Det känns jättekonstigt. Men ack så skönt!

Jag har fått betyg i alla ämnen utom ett, och om allt stämmer så ska jag få högsta betyg i även detta. Åh, jag är lite besviken att mitt samhäll A - betyg från förra året redan förstört mitt 20.0, men jag ska baskemig komma så nära som möjligt!

Snart en körlektion, och sen blir det en tur in till stan. Kanske ska vår 1-årsdag firas? Vi får se. Just nu är jag bara glad över att det inte regnar. Och jag är ledig. Gud sicken lättnad!

/HM

Ojrå.



Jag känner mig visst lite grym nu. Fullkomligt utmattad, men grym. Och lite lite fjortis. Men det är okej. Emellanåt!

/HM

Snart klar.. snart!

Oj. Nu var jag visst klar med allt skolarbete förutom en liten historiadiskussion. Efter att ha presterat högsta betyg på merparten (eller alla?) uppgifter hittills kan man tycka att ett MVG borde vara säkert.. men med den här läraren är sista uppgiften alltid avgörande. Så ja, imorrn, efter avslutningen, blir det till att sätta sig och låta smart. En sista gång innan sommarlovet!

Men visst borde jag vara lugn nu? Jag känner mig lättad, men nu börjar annan oro tränga på istället. Vet ni vad? Jag skulle vilja testa på att ha en dag helt utan oro. Gud vad konstigt det skulle kännas. Undrar om jag skulle trivas?

/HM

Granatäpple!






Okej, jag är trött nu. Men granatäpple är gott. Det krävs lite för att få tag på kärnorna. Men det är så värt det!

/HM


Duktig liten flicka

Jag har knappt kunnat somna på två dagar, har haft sån panikångest över allt skolarbete som jag missat. Jag vet, jag är löjlig. Men sån är jag.

Men åh. Nu är jag nästan lugn. Jag börjar få kontroll på saker och ting, och efter imorrn har jag sommarlov. Lovely!

Och nu har jag röstat också. Gud vad stor jag har blivit! Lite nervigt var det, men jag bestämde mig i alla fall till slut när jag stod framför alla valsedlar. Jag följde magkänslan. Om någon frågar vill jag kunna se dem i ögonen och svara att jag röstade på ett bra parti. Sen vad jag röstade på.. det är en valhemlighet!

/HM

Försöker bestämma mig...

Val imorrn, och jag har fortfarande inte bestämt mig för var min röst ska hamna. Det står väl mellan två partier, men jag har svårt att se någon skillnad på vad de tycker! Hur sjuttsingen ska jag veta vad som är bäst för mig? Så insatt orkar jag inte bli... oh well, det löser sig väl imorrn.

Umgicks en stund med Johan förut, vi hade en del gosande att ta igen! Men, han skulle iväg och grilla och spela lite fotboll, så ja, han åkte ju igen efter en stund. Attsing, nu ska jag också bli så frisk att jag orkar vara med på sånt skoj. Först klara av skolan, sen parta halva sommarn. Så det så!

/HM

Nationaldagen

Yey, go Sverige! Eller ja. Det märks ju egentligen knappt att det är nationaldag idag, inte för lilla mig som fortfarande sitter inne iaf. Men idag får vi vara lite extra stolta över vårt blågula land. Minsann.



Åh, jag hade faktiskt velat gå på picknickfestivalen i år igen. Inte för att det var såå kul, men det var mysigt (jag var ju där med min bästa, satt där i gräset och åt jordgubbar, mumma!), och det är en himla fin idé! Festivalen hålls för ökad mångfald, man ska acceptera alla och tja, lyssna på en massa härlig musik. Det kan väl inte bli finare än så? Fast ja, vädret är inte det bästa idag, så jag kanske sitter bättre här då, trots allt.

/HM

Det är viktigt att älska någon

Jag såg precis en film där sensmoralen var att det viktigaste är att älska sig själv. Gulligt.

Fast, just nu saknar jag mest av allt att älska min Johan. Förbannade magsjuka som ska komma här och ta alla mina krafter! Nu har vi ju bara setts en gång.. sen den 14:e. Det är ju en halv evighet! Men imorrn, då ska vi nog ses hoppas jag. Det här börjar bli outhärdligt. Jag behöver krama om min älskling. Nu.



/HM


Skylla sig själv var det ja...

Nu har jag varit duktig. Nu har jag bett tusen gånger om ursäkt till mina lärare för att jag har varit sjuk. Nu har jag frågat vad jag kan göra för att kompensera detta. Så nu har jag massor att plugga. Attans.

Jag antar att jag får skylla mig själv. Som påminde dem om att jag missat mina arbeten. Men jag vill ju ha betyget jag förtjänar, och det ska inte flyta iväg på grund av en liten sketen uppgift. Faktiskt. Så ja.. nu blir det en sista plugghelg innan skolan äntligen är över.

Förresten så mår jag bättre idag. "Peppar peppar, ta i trä". Jag har till och med duschat, för första gången på en vecka (ja, det behövdes faktiskt nu, konstigt va?). Jag är dessutom lite småhungrig, ännu ett gott tecken. Vet ni vad, jag tror till och med att jag ska ta och laga lite lunch till mig nu. Mannagrynsgröt. Vi får hålla tummarna för att magen kan ta det.

/HM

Flipp

Igår trodde jag att det var över. Idag har jag legat i sängen nästan hela dagen. Jag får FLIPP på det här.

Jag har insett att jag har typ två dagar kvar i skolan, innan sommarlovet. Och jag kommer behöver jobba arslet av mig inför dessa två dagar. Aah. Inte så mycket att göra åt dock, nu är det bara att bita ihop.. och maila alla mina lärare och ta reda på exakt hur mycket jag behöver jobba arslet av mig.



Så här fräsch var jag för en vecka sedan. Jag kan ju informera om att om man inte duschar på en vecka, så ser man inte ut sådär längre. Bara så ni vet alltså.

/HM

Ämen, kom igen!

Nu räcker det. Nu  vill jag vara frisk. Nu räcker det.

Okej, jag är trött på att vara magsjuk. Märks det?

Jag stressar upp mig för allt jag missar, men jag kan inte göra något åt det och jag får panik men jag är lugn på samma gång, fast jag får ryck på att inte orka göra något och ha ständig magkramp. Åh.

Nej, Grey's Anatomy löser alla problem. Tillfälligt. Vi kör på det istället.

/HM

Ge mig!

Vet ni vad? Jag börjar faktiskt bli sugen på lite mat nu. Det tycker jag absolut är ett steg i rätt riktning efter att inte ha ätit på två dagar.. yey! Så nu vill jag ha något fett. Gärna salt. Synd bara att sådant sabbar magen. Och tro mig, det sista jag behöver är en ännu sämre mage!

Ååh. Ostbågar. Snälla?

/HM

Printemps à Paris



Hej hopp framför Eiffeltornet.

/HM

Nej, nej, nej!

Åh, vad jag önskar att jag kunde säga att det var skönt att vara hemma från Paris. Jag skulle ju träffa min pojk, gå på inspelningen av Doobidoo, plugga klart det sista, njuta av att det är världens sommarvärme ute... men vad gör jag istället? Jag har magsjuka.

Var så trött den sista dagen i Paris, och när jag kommit hem vaknade jag upp med 40 graders feber mitt i natten. Men jag var för svag för att ta tabletter, så jag låg där, i feberfrossa. Fy vad jag hatar det! Orkade inte gå ur sängen hela dagen igår, idag har jag mest gått omkring och haft ont i magen. Blä.

Så idag har jag missat två viktiga slutgrejer i två ämnen som jag ska ha MVG i. Fan också. Jag får hålla tummarna för att lärarna har lite överseende, eller att de låter mig göra något annat istället. Annars är jag körd.

Sen har jag dessutom räknat ut att jag inte kommer orka lämna huset förrän tidigast torsdag, om ens då! Då har jag också två viktiga slutgrejer.. åh, vad jag inte har tid att vara sjuk!

/HM

RSS 2.0