Gott nytt!

Okej, nu kommer det gäster hit om en timma. Det är fem timmar kvar på det här året, det ni! Vi har massor kvar att fixa, känns det som, men nu är håret klart i alla fall. Slängde upp det i någon lustig uppsättning, får se hur länge jag orkar med det. Men jisses, vi ska göra snittar, och tända ljus, och klä på mig och.. var det allt? Nåja det märker vi la.

Synd bara att jag inte har någon att pussa på i år..

/HM

Hemifrån är borta

Nu har vi vinkat av våra kära föräldrar. TIden är alltså kommen att ta hand om hushållet utan andras bättre vetande, i två veckor. Det är ju nästan som om vi har flyttat hemifrån, fast att vi bor kvar...

/HM

Nu tar vi tag i nästa år

Ännu en sväng i stan idag, men idag gick det åtminstone fort att bli klar med de ärenden som man hade. Vi satte oss att fika på Le Croissant, och jag fick 1.50 i rabatt för att jag visade upp mitt CSN-kort. Bra grej det där kortet.

Och jag tycker om att säga "Vi ses nästa år!" . Det är inte så ofta jag får lov att säga det, så i slutet av året passar jag på. Minsann.

Det blir lite spännande att se hur morgondagen artar sig. Helt plötsligt så står möjligheten att vi kanske måste leka värdinnor med på listan. Jisses, jag måste städa!

/HM

Jag stressar för att ha kul

Det här med jullov är så overkligt.. hela höstlovet går man och väntar på det, längtar, och sen när det kommer så har man knappt vett att uppskatta att man är ledig. Det är så många man ska träffa, så mycket kul man ska hitta på, hela tiden, varje dag, måste man hålla igång. Jag som inte är världens mest sociala människa håller på att förlora mina krafter redan.

Idag blev det ännu en shoppingrunda, men det var knappt att jag orkade köpa något. Ett par små trosor blev det enda som inhandlades, även om jag visserligen bestämt mig för en parfym som jag vill att de kära föräldrarna ska införskaffa åt mig på sin resa. Hur pinsamt är det (även om parfymen doftar underbart!) att den bär märket.. Paris Hilton?

Ikväll blir det lugnt i huset. Lite finare middag och en massa vindruvor, någon som tror att jag tänker lämna soffan? Dessutom vill jag ju gärna umgås med mina föräldrar, som jag inte kommer att få se på två veckor nu.. Gah, det kommer att bli ensamt det här.

/HM

Det är kallt i Paris och London...

Det är kallt här i Borås stad. Så kallt har det varit att man känt hur vinden bitit i kinderna, men nåja, det fungerar ju att vara ute om man värmde sig ordentligt i affärerna. Och det gjorde jag ju, fick köpt både underkläder (välbehövligt!) och strumpbyxor, vanliga svarta och svarta med ett sött litet mönster. Strumpbyxor går ju sönder så lätt (mina i alla fall av någon underlig anledning) så nu är det skönt att kunna slänga några trasiga!

Ikväll blir det en visit uppe vid Ballasjön, och förhoppningsvis kommer värmen i huset vara igång tills när vi kommer, kanske brinner det en mysig brasa? Förhoppningsvis ska vi tillverka någorlunda söta kläder, med potatistryck, haha! Men jag trycker nog trots allt på gamla gympatröjor, för tja.. man vill ju egentligen ogärna förstöra normala kläder, och inte heller gå runt med något som ser ut som om en femåring varit på och kladdat färg.

/HM

Myskväll inplanerad.

Vi har laddat med två bra filmer - Wall-e och Into the Wild - och massa chips och ostbågar. Och godis. Ikväll blir nog bra.

/HM

Min julafton i bilder


Tomten kommer med paket redan på morgonen!



Det finns inget bättre än att komma upp på julaftonsmorgon och se alla paketen under granen, tihi.



Julfika hos lilla morfar <3



Vi kan tillbringa en lång stund sittandes framför granen, det är ju halva nöjet!



Jag är sällan söt på julafton, men det skadar ju aldrig att försöka..



Jullunch med familjen!

Efter allt detta blev det en tupplur till Kalle (som ju är såå överskattat!), julklappsöppning och Karl-Bertil Jonsson. Det är inte en riktig jul utan honom, man blir ju varm i hjärtat bara av att se honom! (läste förresten hos Blondinbella att hon tycker att Karl-Bertil är kommunisttrams, att hon inte såg det fina i att även fattiga fick vara glada till jul, för julen var för dem som kunde konsumera. Där ser man hur mycket hjärta en moderat kan ha...)

Puss på er!

/HM



Idag är en annan dag

Imorse trillade det in en liten parvel här hemma. Inga pengar hade hon, trött och hungrig dessutom. Så vi gav henne lite mat och en sovplats, försökte hjälpa så gott det gick, och hoppades att allt på något mirakulöst sätt skulle ordna sig. Jag tycker att vi allihopa ska hålla tummarna för den stackars parveln.

/HM

Julaftonskvällen

Jisses. Man inser inte hur trött man blir efter en sådan här dag. Egentligen borde jag inte sitta här nu, men jag tänkte bara stänga av efter att vi kollade vilka julkalendrarna varit de senaste åren (jul i kapernamum (?) är den första som jag kommer ihåg hyfsat, den var bra!)

Klapparna är öppnade, maten är äten, godiset och nötterna nästan slut, familjen halvdäckad framför en film.. även om jag får lite julångest över att allt är över nu, så vet jag att jag kommer att längta nästa år igen. Så länge jag bor hemma är det här helt och hållet en familjehögtid, och jag älskar min familj mer än allt annat!

Nu ska jag tillbaka och sova på soffan en stund.. vi får se, jag tog en del mysiga bilder idag, de kanske hamnar här förr eller senare!

GOD JUL!

/Hanna

Fyndig liten julklappspyssling

Godmorgon!

... eller ja, är det morgon när klockan har passerat ett? Kanske inte, men morgontröttheten sitter i, haha.

Jag och systrami sitter här och pysslar med pappas julklapp.. för en gångs skull ska den bli riktigt bra! Kan ni gissa vad det är?

.. en mp3! Vi sitter och fyller den med musik, lite som han gillar, typ Ted Gärdestad, och lite av mina favoriter, såsom Billie the vision and the Dancers. Förhoppningsvis kan han gilla dem också!

/HM

Den fängslande Twilight

Illa.. jag började läsa Twilight ikväll, för några timmar sedan. Nu har jag äntligen tvingat mig själv att sluta läsa, sömn är ett måste! Men gah, inte för att jag itne har trott på det innan, men boken är ju bra! Fängslande, spännande.. jisses, jag känner mer än någonsin att jag måste se filmen sen också. Jag har redan fått handlingen förklarad för mig, vilket borde ta bort en del av spänningen från boken, men icke.. Nej, ju fortare jag somnar desto fortare kan jag återgå till boken.

/HM

Hellre ensam men trygg än i sällskap men rädd

Nu är det bara.. två dagar kvar till jul ungefär. Idag blev det en sväng in till gbg med familjen, för lite julmys och julklappsshopping.. jag var ju egentligen klar, men hittade en grej till som jag ville ge bort! Tamtada, nöjd.

Egentligen hade det varit mys att följa med några kära vänner på bio idag, men hua, de ska se en sådan må-dåligt-film.. Låt den rätte komma in. Den vill jag absolut inte se, då bara trailerna skakade om mig ordentligt och höll på att ge mig nya tvångstankar, istället för de som jag fortfarande har kvar sen jag såg The Grudge.. på halloween. Och det var ju ett tag sen, kan ni räkna ut att jag inte släpper saker så lätt? Så nej, jag stannar hemma.

/HM




All you need is love!

Jag blir så glad av filmer såsom Love Actually.. satt och såg på den nu, och det är så härligt att sitta med ett konstant leende på läpparna! Försöker hitta en urgullig bild på min älskling, som också får mungiporna att åka upp till öronen, men den verkar ha försvunnit.. tusan också! Hur kan man lyckas tappa bort saker på sin egen dator?

Det är väl typiskt mig, som är så oteknisk och glömsk..

Och hua, nu orkar jag inte leta mer.. så nu ska liten Hanna nana.. godnatt!

/HM

Jullov, underbart!

Det har knappt hunnit sjunka in än.. men nu har jag faktiskt jullov! Underbart! Inga måsten, bara ta det lugnt och göra som jag vill.. skönt!

Avslutningen igår var faktiskt över förväntan, med underbar sång och mer humoristiska inslag.. I loved it! Fast åh vad jag ångrar att jag inte tog med mig kameran, hade velat spela in en del av uppträdandena! Bästa någonsin, med en söt liten Bgd:are på sång och piano (bäst!) och låten "Dick in a box".. haha!

Ja, nu blev det ju ingen fest till slut, men vi firade på vårt lilla sätt ändå. Singstar nästan hela kvällen, och sedan lite Spindelmannen på det, jag var helnöjd med det! Visserligen uppskattar jag inte pojkarnas sexdiskussioner något nämnvärt, men jag börjar lära mig att stänga av öronen rätt bra.. Och det fattades ju lite folk, men ändå.. vi lär ju ses på lovet.

Idag, jisses. Jag har varit så trött! Gått runt som en zombie, tills mamma beordrade mig att gå och ta en liten lur. Stensomnade! Och när mamsen väckte mig en timme senare trodde jag att det var söndag, haha. Men istället fick jag gå upp och göra kola.. sömngångarstyle. Men gott blev det ju! Mumsi.



Julmys för ett år sedan!

/HM

Skumt.

Oj jisses... nu är jag klar. Helt klar. Nu är det dags att sova.. godnatt!

/HM

Slutångesten har satt in ordentligt

Nu har jag skickat in historian. Jisses, vad konstigt det känns. Så.. tomt. Det kändes inte riktigt som om den var färdig att skickas in.. men nu är det gjort i alla fall!

Jag vet inte hur jag ska göra med turismarbetet om Nya Zeeland.. det känns inte som om det finns något mer att göra på det, men jag vet inte.. kanske kan jag utveckla analysen? Blä, jag hatar när man måste bestämma att man är klar med något.. man blir ju aldrig klar!

Imorgon är det i alla fall avslutning.. och på kvällen blir det nog party. Yey.


/HM

Borås, borås..

Jisses. En heldag i Borås tar verkligen kraften ur en.. så oavsett hur trevligt det än var så är jag lite trött och sur och blöt nu! Himlans väder.. Men snäll liten Jenny!

Men jag fick handlat de sista julklapparna i alla fall, skönt! Eller ja, där ljög jag en aning.. alla är inte inhandlade, men alla som jag behöver köpa innan jul åtminstone.. jag har en månad till på mig på den sista, tihi.

Jag inser att det låter galet.. men jag har satt mig framför datorn för att plugga lite, försöka göra klart det sista! Om jag bara gör klart turismen nu, och dessutom historian, så minskar pressen betydligt på mig under lovet. Plus att alla böcker går ut imorrn, och inte orkar jag låna om dem.. så då gör vi klart allt nu tycker jag!

Förresten, vet ni att Nya Zeeland ligger halvvägs till Borås? (;

/HM

tv4 spoilade överraskningen!

Jag måste sluta se på sådana här kärleksfilmer. Gah, sitter och gråter när det är fint, gråter när det är spännande, tja, gråter mest hela tiden faktiskt. Och så saknar jag att upptäcka hur kär man är i någon, sådär kär att kärleken i sig kan rädda livet på den andre (jamen, jag såg ju faktiskt Skönheten & Odjuret). Jag längtar till januari då jag kan få återupptäcka hur kär man faktiskt kan vara, och hur lycklig.

Apropå nykär lycka.. jag såg på Bonde söker fru ikväll också! Men gah, när alla hade valt vem de ville ha och satt och bara såg sådär nykärt på varandra (Hanna och Elias var ju det sötaste man sett på länge när de bara satt och såg på varandra sådär).. det är ju en av de underbaraste sakerna som finns! Man sitter där och bara ler, för man vet ju så väl hur lycklig man är i ett sådant tillfälle, och att se andra.. ikväll var det så underbart gulligt!

Men jag tycker att det var dåligt av tv4 att två (2!) gånger avslöja vem som Peter hade valt. Det blev ju Wille, vilket man ju kunde ha räknat ut.. men att både säga att man kommer att kunna chatta med den som Peter väljer efter programmet SAMTIDIGT som man i nedkant visar att man kan chatta med Wille efter programmet.. och senare i en reklampaus körde de ju en trailer för när de är på semester tillsammans.. fortfarande INNAN valet hade gjorts. Dåligt tv4.

Nu är det läggdags för liten Hanna.. natti!

/HM

Yey, jullov! (nästan i alla fall)

Jag vågar knappt tro det, men nu har jag snart jullov. Inga fler lektioner, och jag ska bara göra klart lite till tills på fredag.. tror jag. Vi får se om hjärnan inte redan checkat ut, haha!

Det var underbart att få gjort matteprovet idag.. inte för att jag tror att det gick så bra, men för att jag inte kommer att behöva räkna matte över lovet! Yey! (Bara samhäll och natur över lovet dårå... yey...)

Imorgon blir det en tur in till Borås för att träffa Jenny och förhoppningsvis införskaffa de sista julklapparna. Det hade ju varit lättare om jag haft någon som helst aning om vad jag ska ge mina kära, men förhoppningsvis så springer jag på den perfekta klappen imorgon.

Nu tror jag att jag ska se på skönheten och odjuret, bara för att fira. Den är en av mina absoluta favoriter!

/HM


Somna till ett sjunkande skepp

Kära hjärtanes, jag ser på Titanic nu. Jag fick stränga order på att stänga av här, så att jag kan varva ner och ha en chans att kunna somna ikväll. Men jag är så uppjagad, över matten, över turismen, över engelskan.. men det är bara imorgon kvar, sedan kan jag slappna av. Jag måste inse det bara.

Nej, nu blir det till att ta lite varm choklad, krypa ner under täcket och kika på Titanic.. fast filmen håller ju på till halv ett så nej, den ska jag nog inte se klart ikväll. Fast jag vet ju hur den slutar, haha, har sett den några gånger..

Godnatt ni kära, och hoppas att ni har lättare för att somna än jag.

/HM

So much work, so little time

Jag är så splittrad till vad jag håller på med att jag måste få skriva av mig här emellanåt. Gah.

Förresten, vet ni? Idag var minsann en udda dag. På engelskalektionen trillade det endast in.. nio personer. Och sedan gjorde naturarna nationellt prov i fysik i salen bredvid, så det blev till att stänga av filmen som vi börjat kika på.

På spanskan sedan så pratade jag betyg med Sofie (ja, jag ska börja svara på fler frågor, men vad är det för kul med det om jag kan dem ändå?). Sedan lyssnade vi på, hör och häpna, julsånger.. på spanska.. sjungna av en barnkör. Aoch. Så gällt att jag bara satte mig och höll om mitt stackars huvud, haha.


Vet ni? Imorgon har jag delprov 2 i matte B. Och jag vet inte om jag kommer att fixa det. Överhuvudtaget. Jag har gett mig fasen på att det ska göras innan lovet (resten av klassen gör det efteråt, men ORKA jobba matte på lovet) men nu börjar jag ifrågasätta mig beslut. Tillämpningar, andragradsfunktioner, polynom.. näe, jag vill inte.

Förresten, är det någon som vill förklara för mig hur man får videor in i ett sådant här inlägg?

/HM

Ett minne av en sommar



Om en vecka sitter jag här och väntar på julafton.

/HM

Nästan så att man kan ge upp nu

Bra en riktig skoldag kvar, jag försöker intala mig detta men eftersom jag sitter och panikar över prov och inlämningar där det hux flux ska vara källhänvisningar tvärs över hela arbetet så är det svårt att förstå. J*vla sk*t f*cking arbete. Rent ut sagt.

/HM

Sol, värme... orden låter så bekanta men känslan är så avlägsen



Ibland behöver man få påminnas om att värmen kommer att komma tillbaka. Och allt man gick igenom med sin gamla klass. Och att även om jag saknar stämningen vi hade så vill jag inte tillbaka dit nu.

Till Mariona däremot, i Barcelona, dit kanske jag kan tänka mig att åka tillbaka någon gång igen.

/HM

Dagen jag fick nog var en måndag.

Idag blev visst dagen då jag inte orkade mer. Bröt samman totalt i skolan, det blev bara en droppe för mycket i bägaren som fyllts på i flera veckor nu.. Det var skönt att få bli kramad en lång stund och bara låta tårarna torka. Det var så skönt att få bli sedd lite, även om jag inte begriper hur jag ska börja må bättre igen.. men jag antar att det är de små stunderna när jag bara kan få låta allt bara rinna ur mig och känna att någon lyssnar, som kommer att göra skillnad. Men jag vet ju att det jag egentligen behöver är att få sova en hel natt i hans famn. Jag hoppas bara att det kommer att räcka..

Rubriken är förövrigt en bit ur en låt med Navid Modiri & Gudarna. Dem älskar jag fortfarande.

/HM

Aktivt skolarbete..

Nanana, sitter i skolan nu. Egentligen har jag samhäll, men tror att jag kanske ska göra klart historian istället, folkhemmet ni vet. Yey. Emelie tjötar på om att de såg Henrik Schyffert i Sthlm. Gulligt. Sedan såg de uppenbarligen Adam Tensta och Pernilla Wahlgren, grattis Tigers!

/HM

Min Jenny, minsann

Ibland glömmer man hur mycket man älskar människor, och varför man absolut inte vill släppa dem ut ur sitt liv. Men när man blir påmind om hur underbara, underbara de kan vara, oj vad lycklig man blir!

Jenny, jag är så glad för att du finns. Att du lyssnar, att du ger råd och förstår mig. Att du talar om för mig att jag faktiskt kan vara underbar ibland också, för jag glömmer det också så lätt. Men aldrig att jag släpper taget om dig!


Min <3

/HM

Turismen kommer inte bara ta kål på jorden, utan på mig också.

Nya Zeeland verkar vara ett riktigt härligt land. Jag är bara lite trött på att göra ett stort turismarbete om det nu... Gaah, snälla låt mig göra det färdigt snart?

/HM


Den mest udda och otursamma Luciakvällen någonsin!

Jag är så otroligt tacksam över att jag sitter här nu, mer eller mindre välbehållen.. igår var jag ytterst tveksam till att jag skulle klara mig då ALLT gick mig emot!

Systrami och jag bestämmer oss (trots att vi ju är lite sjuka) för att åka in till stan och se på luciatåget i domkyrkan, av kören Röstrum där ju pappa är med. Sagt och gjort, vi går ner mot tåget, bara för att mötas av det trevliga meddelandet:
All tågtrafik i västsverige är INSTÄLLD tills vidare pga tekniskt fel!


Okej.. jaha. Och när går nästa buss? 17.51.. det är typ då vi ska vara på plats i kyrkan.. okej. Men som tur var, så var det ju inte bara vi som skulle in, så vi och en till fick skjuts med en som hade bil. Där hade vi tur i oturen! Men sedan..

Ungefär när vi kommit till Landvetter känner jag att det börjar liksom.. pirra i vissa nedre regioner. Vad tusan tänkte jag, har låren somnat? Kan de göra det ens? Pirret forsätter, och det sprider sig. Vänta lite här nu, det känns ju nästan.. blött! Jisses, tänker jag och sliter upp min flaska med julmust ur väskan. Den som från början var full innehåller nu endast en tredjedel vätska. Resten har jag i knät. Det ser ut exakt som om jag har kissat på mig.

Så, jag sitter där i bilen och försöker desperat torka upp lite av julmusten, samtidigt som jag försöker låta bli att bryta ihop. Väl framme i Göteborg ställer jag mig mot en vägg och inspekterar skadan; gigantisk fläck fram, bara lite där bak. Okej. Så med väskan som skydd skyndar vi oss mot närmaste McDonalds och låser in oss på handikapptoan. Där påbörjas torkningen.

Min klänning är genomblöt, men det torkar snabbt under blåsen, strumpbyxorna och trosorna blir marginellt torrare, men jag kan ju inte vända upp och ner på mig. Jackan torkar såpass mycket att man inte tänker på fläcken. Allt i väskan är dränkt i julmust.

Jag köper godis med en blöt femtiolapp och sedan går vi och sätter oss i kyrkan. Konserten är underbart vacker, som den alltid är, och jag kan starkt rekommendera att gå dit nästa år för den som vill ha julmys. Efter konserten kramar vi om pappa och skyndar iväg till bussen.

Vi kommer fram precis lagom, samtidigt som bussen kommer, och jag pustar ut när jag slår mig ner på min favoritplats i bussen (ungefär i mitten, på höger sida). Jag tänker att nu, nu är kvällen över och inget mer kan gå fel. Hallå, peppar peppar? Vi kör förbi Bgd skola, där bussen stannar. Jag börjar klä på mig, vi närmar oss centrum, jag tänker "Kanske borde man trycka på stopp?", men nej, bussen stannar ju alltid i centrum. Alltid. Förutom idag.

I panik känner jag hur bussen börjar gasa vid hållplatsen, precis samtidigt som någon trycker på stopp. Helvete, näe, jag vill inte, jag ORKAR inte åka till Borås nu. Puttar på min syster, som sitter ytterst; "Nu går du fram och säger till honom att stanna!". En annan kvinna hinner först, övertalar honom att stanna, innan vi ens kommit fram till HP. Tack gudskelov.

Igårkväll var inte riktigt min kväll...

Men det bästa av allt var ändå när jag fick ta av mig mina julmustblöta och fläckiga trosor.

/HM


Nej, det kan inte vänta till imorgon om du kan göra det idag.

Helt obegripligt att jag klarat mig igenom den här dagen. Mitt huvud går på halvfart, men samtidigt har dagen gjort det också. Och jag inser att många anser att jag är galen, som resonerar tvärt emot mina kära vänner, men ska man ändå till en lektion kan man lika gärna gå hela dagen. Och är man ändå där kan man ju arbeta. Men det är ju bara vad jag tycker...

/HM

Min omelett blev pannkaka.

Min spis ser ut som bara den.. är det någon som vet hur man vänder tortillan?

Gud, vet ni vad som händer om.. en månad och nio dagar? Johan kommer hem! Nu har han snart varit borta i tre månader, är det någon som begriper att jag klarat mig helt ensam så länge? Ibland får jag nästan för mig att han är här, och att han när som helst kommer att krypa tätt intill i sängen, så att jag kan somna i hans famn. Snart, snart får jag det igen. Nu är det faktiskt inte lång tid kvar, älskling.

Nu ska jag se på Grey's.. godnatt!

/HM

Enkelt middagstips för den trötte.

Ännu en dag hemma och mitt huvud känns långt ifrån bra. Men jag orkar bara inte missa något prov såhär på slutet av terminen, så ska ta och släpa mig till skolan imorrn, antagligen fullproppad med ipren. Precis så man ska hantera ett idrottsprov right?

Jag har åtminstone kommit på att jag mår lite bättre när jag äter, ordentlig mat alltså. Så jag tror att det är dags att gå och laga lite tortilla. Så lätt, så gott, och jag som knappt gillar omelett egentligen. Nåja, det här är underbart i alla fall:

Hacka 2-3 potatisar och en halv lök
Stek dessa i smör tills de blir mjuka
Blanda med 3 ägg och stek tills omeletten får färg

Tada!

/HM

Folkhemmet - lite comme si comme ca om ni frågar mig

Jag har faktist kommit igång lite med historian idag, jag är nästan stolt över mig själv. Särskilt idag när jag mår lite comme si comme ca. Historiaarbetet är i vilket fall som helst en diskussion angående Sverige och folkhemmet, och ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker. Så mycket som gjorts i folkhemmets namn har varit fel, men så mycket har också gett oss som bor här i landet ett skyddsnät som väl ingen vill ta bort? För kom igen, vem vill ha ett USA här också, där man verkligen kan trilla ner och slå i botten om man bara missat att teckna en sjukförsäkring? Hua, jag vet att jag inte skulle vilja ha det så i alla fall.

Men snart ska jag ut och kila, bort till vårdcentralen och sedan ner till Bolles. Jag kommer inte ihåg riktigt vad jag skulle införskaffa, men det löser sig nog, haha.

/HM

För morgondagen blir det morgonrock.

Yehey, nu har jag bestämt mig för att stanna hemma imorrn. För ärligt talat, det är inte värt att köra slut på mig med en onödig dag (engelska och spanska, knappast som om jag missar något). Och nu känner jag verkligen att något i kroppen inte är som det ska, feber borde vara en ledtråd? Det är nästan tradition att jag kör slut på alla de sista krafterna inför ett lov och sedan ligger sjuk hela lovet.. och jag orkar inte göra så i år, särskilt när jag inte fick något sommarlov pga den dära himla körtelfebern. Nej, nu ska jag bromsa in, försöka i alla fall, så att jag landar mjukt och fint nästa fredag. Här ska inte springas in i några fler väggar!



Förresten så hittade jag den hära gamla bilden. Jag måste erkänna att det känns skönt att man kan vara söt osminkad och i sin gamla morgonrock. Hur skulle jag klara mig utan den? (plus att jag vill ha sådana lockar jämt, ge mig?)

Godnatt!

/HM

måndag och orken är redan slut.

Förresten, så stannar jag hemma från kören ikväll. Jag har huvudvärk och feber och är allmänt deprimerad. Förra gången jag mådde såhär på en måndag och trots allt släpade mig till skolan var jag sjuk i en vecka, och jisses vad jag inte har tid med det nu! Eller ork.

Eftermiddagen kommer att tillbringas nedkrupen under täcket, med tidning, choklad, tv och eventuellt lite läxor. Vi får se med det.. Jag måste bara ta mig samman någon gång också.

Och hua, nu blir jag sådär lockad att sitta kvar här i några timmar och prata med min älskling. Men jag orkar inte det idag, jag skulle inte vara något trevlig att prata med. När jag är såhär så är jag ärligt talat knappt trevlig mot någon. Men för varje dag som går så närmar sig dagen då han kommer hem ♥

/HM

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/55075/hanna?claim=ucf9mv4h49q">Följ min blogg med bloglovin</a>
 
Jag hade tänkt att visst vore det trevligt om ni som läser här (även om ni tillhör en väldigt liten grupp) fick reda på när jag har skrivit ett nytt inlägg? Då tycker jag att ni kan följa mig via bloglovin! (inte för att jag förstår hur det funkar än, men visst låter det trevligt?)

Puss på er.

/HM

Jag borde börja närma mig mållinjen nu.

Jag tror att jag har blivit sjuk. Jag har så inte tid att vara sjuk nu, uuusch. Det gäller att bita ihop och bara helt enkelt hoppas att jag inte svimmar eller något annat trevligt i skolan imorrn. Och i värsta fall får jag la åka hem när historian är över...

Det är så inte kul att drunkna i arbete. Jag börjar inse att det egentligen är hyfsat lugnt, men med två prov och tre inlämningar (av vilka jag planerar att lämna två den här terminen!) så borde jag ta tag i mig själv och få någonting gjort. Men nu är klockan åtta, och jag ska ta och hoppa i duschen. Förhoppningsvis kan jag krypa ner under täcket inom en timme.

Nu ska vara den bästa tiden i mitt liv, men jag önskar mer än någonsin att jag bara kan få slippa mitt liv. Och slippa alla som bara påverkar det negativt och får mig att må ännu sämre. Snälla, låt mig må bra igen.

/HM

Andra advent






Andra advent idag och som varje år läste vi vår lilla dikt:

När andra ljuset brinner
Lucia snart är här
Hon bjuder oss på kaffe
Och bud och julen bär

Jag gillar traditioner!


Det är inte varje dag det sker ett mirakel

Kära hjärtanes, fredagstrött så det skriker om det. Jag somnade så gott på tåget hem idag, och det är lustigt, man förstår inte riktigt vad som händer runt omkring när man är i det dära slumrande tillståndet. Jag drömde att min kompis pratade med mig, så till slut var jag tvungen att öppna ögonen, bara för att se att hon också sov.. nåja.

Lite kul på mina språk idag. Visst vet jag att jag är lite av en språkbegåvning, det här med att komma ihåg ord och förstå hur saker och ting ska uttalas, men idag på dels provet och dels ordleken på spanskan så poppade en massa ord upp bara sådär. Mitt lag bara stirrade på mig och jag försökte tafatt förklara att jag bara lär mig. Kan inte hjälpa det.

Vet ni vad som hände igår? Skolkatalogen kom! Jag hade börjat tvivla på att den skulle dimpa ner i brevlådan detta året, men ett mirakel inträffade och vi fick den bara... typ två och en halv månad efter att vi tog fotona. Yeey. Fast det är inte lika spännande i år, hela årskullen som försvann förra året var ju de som jag kände mest av. Trist...


Min ack så snygga klass...

Ha en bra helg sötsaker!

/HM

Inte nådigt trött på allt just nu.

Nu ska jag snart ta och kila i säng, efter att ha tillbringat hela kvällen med att baka lussekatter.. gah, trött! Och min rygg, inte nådigt utmattad är den. Gud vad jag bara vill krypa ner under mitt varma täcke, visserligen helst inte ensam, men vad gör man inte. Ikväll har jag inte pluggat ett piss, men jag har ju tjänat pengar för lussekatterna som ska till mammas jobb.. inte fy skam, right?

/HM

Dåligt duktig Hanna.

Okej, dagens dåliga Hanna borde ha pluggat som en galning med alla tusen saker som ska vara klara innan jullovet (som är tre veckor bort!). Skärpning!

Dagens duktiga Hanna har faktiskt tränat lite. För första gången på... jag minns inte ens. Men jag ska komma igång nu, jag ska! Före varje dusch ska jag träna åtminstone i några minuter, ni vet, för att stilla samvetet. Kanske kommer det att växa fram muskelmassa lite här och var förr eller senare. Man kan ju hoppas!

Jag förstår verkligen inte min franska heller, och provet är på fredag. Paniken börjar smyga sig på...

/HM

Måndagarna kommer allt för ofta

Måndagkvällar är inte min favorit. Visserligen är det kör då, men jag är ofta så trött att jag mest står och piper. Idag tog jag i ordentligt med magen, men till slut tog rösten ju såklart och slutade fungera. Sådär lagom kul mitt i en låt där man måste sjunga rent och starkt (vilket man ska göra på alla, men på denna HÖRS det verkligen om man inte gör det..).

Imorgon ska jag redovisa en grej som jag började med idag. Jag hade faktiskt gett upp hoppet om att kunna göra den överhuvudtaget, och stanna hemma imorrn, men icke. Nu blir det till att släpa sig dit och leka glad och pigg. Jag funderar på att släppa taget om den roll som jag måste spela dagligen nu. Men jag vet inte om jag skulle klara av hatet. Eller likgiltigheten.

/HM

RSS 2.0