Halloweenfest!

Lov förstör helt mina matrutiner. Den senaste veckan har jag knappt varit hungrig alls. Det är jätteknasigt! Men nu sitter jag i alla fall här och känner doften av middagen, och det kurrar i magen. Biffar och ugnsstekta grönsaker. Mums!

Ikväll blir det Halloweenfest. Jag tänkte nästan ha samma utklädnad i år som förra året, men hey, hur tråkigt är inte det? Så i år tänker jag köra på en riktigt klyschig klyscha - och vara utklädd till Playboybunny! Jag vet, knappt ens okej, men när jag redan har köpt en sådan outfit för klassfotot, då måste jag ju nästan använda den igen, eller hur?

Så jag kommer att matcha pojken min fint, om han nu klär ut sig till det som han sa att han skulle. Ganska omaka par kommer vi att bli, haha! Vi ska se om det kan bli några fina bilder på det senare..

Halloween förra året. Jag var allt en riktig liten djävul då, mohaha.

/HM


En riktig lovdag

En riktigt seg lovdag idag, men jag kände att jag behövde en sådan. Igårkväll blev det ju en jättemysig tjejmiddag, och sen utgång, men man blir lite trött dagen efter. Särskilt när man behövde upp och arbeta med projektarbetet. Hua! Nåja, det var värt att vara ute och ha urkul igår, ändå.

Vi var på kyrkogården för en stund sedan. Kallt som bara den var det, men lite mysigt. Fast ja, ändå så otroligt sorgligt. Jag insåg hur mycket jag saknade morfar, farmor, och mormor även om hon väl egentligen fortfarande är vid liv. Jag tänker inte gå in mer på det. Men att förlora någon som man älskar, det gör ont. Det gör ännu mer ont att tänka på när andra människor som jag älskar kommer försvinna ur mitt liv. Så jag tänker inte tänka den tanken. Där går min gräns.

Nu ska jag glömma att det är allahelgona, och se på Idol. Jag är alldeles för lat för att gå ut två kvällar i rad. Nej, mys för hela slanten får det bli!

/HM

Ännu en dag, ännu en bakelse...

Om min utsida speglade min insida, så skulle jag vara tjock. Inte jättetjock, kanske, men ganska knubbig. Och varför tror jag detta? För allt jag gör verkar vara att fika hela tiden.

Idag bar mamma hem två gigantiska bakelser, formade som pumpor. Jättesöta och goda, men ändå. Det här är inte okej. Men det går ju ändå inte att låta bli. Aja, vad ska man göra? Skulle ni kunna motstå dessa? :

 

Nu bär det av in till den stora staden, för mysmiddag och kanske utgång. Ikväll kommer att bli toppen!

 

/HM


Mys tar slut alldeles för fort!

Höstlov, och de första dagarna har varit riktigt mys. Systrami kom hem i fredags, och jag insåg att jag har saknat henne mer än vad jag trodde. Samtidigt så har jag vant mig vid att hon inte bor här hemma. Konstigt. Aja, någon helg framöver blir det en tur ner till Lund, för att parta loss ordentligt med min favvosyrra.

I söndags gick bussen upp till Linköping - och vet ni vad? Det bussbolag som jag åkte med stannar nästan precis där Johan bor. Hur jäkla smidigt som helst! Synd att de bara kör en tur om dagen, annars skulle jag lätt växla från swebus till svenska buss!

Förutom att ha myst så mycket som det bara funnits tid till, så har jag även hunnit träffa David! Vi turistade lite i Linköping, även fast det väl inte fanns så mycket att se. Men domkyrkan, den blev jag dock lite småkär i! Jag vet inte vad det är med mig och kyrkor, om det är atmosfären, eller arkitekturen, men oavsett så blir jag förälskad så himla lätt om allt bara stämmer. Linköpings domkyrka ligger inte i topp, men fin var den.

 

Fiin kyrka.

Vi tog oss en fika. Min kameramobil samarbetade sådär.

Åh, godaste och sötaste bakelsen! Chokladsbollssmet täckt i marsipan. Åh. Lovely.

 

Sedan har jag även tagit mig igenom att se en (väldigt) nervös fotbollsmatch, sittande i ett vardagsrum med fem (galna) IFK:are. Tack gudskelov att IFK inte förlorade, då hade välan stämningen inte blivit så trevlig. Men det är bra ändå att den avgörande matchen är här nere; då får jag ner min pojke en stund i helgen! Yeei!

Men imorgon får jag vara lite tjejig igen. Åh vad jag längtar! En riktig tjejmiddag är precis vad jag behöver!

Men nu ska jag kanske nana. Så godnatt.

 

/HM


Laddar

Håller på att fixa iordning mig inför kvällen. Vet inte riktigt vad den kommer att bjuda på, om det blir utgång, eller film.. vi får se. Men jag gillar inte att mitt huvud har börjat göra ont. Jag gillar det inte alls.

Men nu ska jag fortsätta packa inför linköping, samtidigt som jag snurrar runt med allt annat.

Kram!

/HM

Early in the morning



Lite glädje, från mig till er på den här gråa lördagseftermiddagen. Det är visserligen inte min kör, men det är (nästan) lika bra för det. Star Choir är så duktiga!

/HM

Höstlov!

Inga fler lektioner på en hel vecka. Bara slappa är, eller var, planen. Men nu har jag slappat fram till lovet, med allt som jag skulle ha gjort tills nu.. så ja, någon gång behöver jag ta tag i det. Den dagen, den sorgen.

Men vet ni vad? Om mindre än två timmar kommer min käraste systrami hem över helgen! Det känns så konstigt att knappt ens höras, nu när hon har flyttat ner till Lund, men ikväll ska vi ha systerkväll. Lite catching up på skvallerfronten vetni.

Jag vet, vi är så snygga ibland att man bara dör lite, eller hur? Och vi har inte alls inbyggt att göra samma min, nejdå.

Och på söndag blir det till att sitta på bussen 9.10 upp till pojken min, och vara där några dagar. Det ska bli mys... men ja, jag måste fördriva den tid som han har föreläsningar på något eget sätt. What to do? Turista i Linköping kanske? Eller vara duktig och ta kontakt med en kompis som man kan hoppas på är ledig? Vi får se. Jag ska ta med mig den tredje Twilight-boken, så det finns en viss risk att jag inte vill gå ut alls på dagarna!

Men sen, hemma, så har jag insett att jag inte har några planer för halloween. Är det någon som ska göra något roligt som man kan haka på tro?

/HM

Effektiv är mitt mellannamn

Idag har varit en låång dag. Det kanske blir så när man bara har en lektion? Det känns som om jag har hunnit med så mycket! Började dagen med ett engelskaprov, därefter visade vi ettorna hur de ska rädda liv (eller kanske hur de ska låta bli att göra.. oh well). Sedan, väl i Bgd, löste vi både det finansiella, informationshämtningen och bokning av guide till vårt projektarbete. Effektivt kallas det!

Sedan har jag hunnit städa rummet, boka biljetter till Linköping (280 spänn - fynd!!), räknat matte, samt köpt ett par stövlar. Vet dock inte än om jag ska behålla dem.. får se!

Nej, nu är det middagsdags! Sen ska jag hinna med att vara ännu mer duktig, så att jag har lovet fritt!

/HM

Ser lovet hägra, minsann

Jag har nästan redan nu gått in i lovkoman. Ni vet, när man struntar i allt vad läxor och prov och inlämningar och redovisningar heter. Lite knasigt kanske, när jag har två dagar kvar.. men jag räknar med att de blir slappa som bara den. Engelskaprov, som inte går att plugga på, och visa ettorna hur man livräddar, det är allt jobbigt som är kvar. Det här ska nog gå.

Höll mitt svenskatal idag, om herr Strindberg. Det gick bra, riktigt bra om man ska tro min lärare.. MEN. Jag kan inte låta bli att speeda upp det. När jag övade hemma blev det exakt 5 minuter - när jag höll det idag blev det en minut kortare! Det är inte okej. Skärpning inför nationella.

Förresten, talet var inte det enda som gick bra idag. Vi körde hårt med vårt projektarbete, och kom en liten bit till på vägen. Dessutom fick vi tillbaka våra spanskaprov. Jag hade tre fel av 90. Det är ganska okej, tycker jag.

Nu väntar en kväll med Grey's Anatomy, och kanske en god risifrutti. Jag är beroende.

 

Låglaktos risifrutti - mumma!

 

/HM


Star Choir


 

Igår var en helt fantastisk kväll. Tillsammans med min kör, Hagakyrkans ungdomskör, och några andra göteborgskörer, hade jag förmånen att få sjunga med Star Choir, en sydafrikansk kör, och Triple & Touch. Så himla mäktigt! Alla biljettintäkter gick till ett projekt som heter Star for Life, och de vill bromsa spridningen av HIV/Aids, och ge hopp till ungdomarna i de länder där de verkar. Så himla fint, och bra känns det att få ha varit med om det.

 

Sedan, att stå minst 100 personer och sjunga och röra sig som en kropp, det är en upplevelse som knappt ens går att beskriva. Man måste stå där. Känna hur alla hör samman. Känna glädjen. Mäktigt, det är det enda som jag kan säga. Och sångarna/sångerskorna i Star Choir är så sjukt begåvade! Deras glädje var nog det som påverkade mig mest igår. Musik är verkligen ett språk som alla förstår, och vi svenskar borde följa i afrikanernas fotspår och låta glädjen ta över när vi sjunger. Det blir så himla mycket roligare då!

 

/HM


Konsert imorgon!

Nu har jag varit jätteduktig och skrivit klart mitt svenskatal! Fattas bara att öva in det också.

Imorgonkväll blir det konsert i Annedalskyrkan, med en sydafrikansk kör, och diverse andra göteborgskörer. (Men huvudattraktionen är ju Hagakyrkans ungdomskör, right?) Det kommer bli sjukt svängigt, åh vad jag längtar! 19.00 och 200 kr för den som är intresserad!

Men nu ska jag faktiskt nana. Kommer att sova som en stock. En nöjd och glad liten stock som efter att ha pratat med sin älskling kommer att drömma om att inte vara helt ensam under sitt molntäcke..

/HM

Tipspromenad och sjunga i staden


Underbar och idyllisk tipspromenad idag. Njut av bilderna av en kylig men solig morgon i oktober!

 

Senare under dagen blev till att ta en tur till den stora staden, och tralla lite. Dessutom tog jag bilen in, ensam. Stolt!

 

/HM

 

 


Stuck in the middle

Det är lite smått jobbigt, tycker jag, att ha en pappa som hejar på AIK, och en pojke som hejar åt andra hållet, på IFK. Detta gör att jag i år har bättre koll än någonsin på allsvenskan. Att AIK och IFK (och kanske Elfsborg) kommer att slåss om guldet, och att IFK tar emot AIK den 1 november och att den matchen kommer bli galen.

Jag tänker inte vara i närheten av götet den 1 november. Det kan bli då allting avgörs, och halva göteborg lär vara på fötterna. Och ett rekord i antal poliser tror jag på också. Yey.

Och att jag vet att det i matchen mellan AIK och Gefle precis blev 1-0 till AIK. Det innebär att AIK nu leder med 4 poäng. Och imorgon måndag måste IFK nästan slå Malmö, för annars får de det tufft.

Herregud, jag trodde att jag slutade bry mig och fotboll när jag slutade spela för några år sedan!

/HM

Godmorgon.

Buhu, I'm up. Att ha ont i magen måste vara den värsta väckarklockan som finns - det går inte ens att snooza ju!

Men det är nog lika bra. Jag har fortfarande ett svenskatal att pyssla ihop, och jag har insett att det är idag eller aldrig som det måste bli gjort. Attans!

Kikade på Idol igårkväll.. gud vad synd att inte Niklas äntligen åkte! Jag är lite rädd för att fjortisarna snart ska falla för honom, att han ska bli den nya Johan Palm. Och jag vill inte ha en till halvknäpp kille som inte kan sjunga så bra, som fjortisarna avgudar. Faktiskt.

Igår lagade jag även middagen, en jättegod, lyxig (fast billig) mandelsoppa. Perfekt med lite gott bröd och brieost till! Dessvärre överlevde inte en av mina naglar potatisskalning.. för tillfället är den limmad med Karlssons klister! Får se hur länge det håller.

/HM

Svenska Hollywood-fruar - Parodi!

Åh, jag hittade precis en så himla klockren parodi på Svenska Hollywood-fruar. Titta och njut!



/HM

Gaah.

Jag har hicka. Jisses vad irriterande!

Andra irriterande saker:
  • Religionen kommer aldrig att bli klar eller bra.
  • Jag kan inte alla spanskaglosor och jag orkar inte bry mig.
  • Jag kommer antagligen drömma mardrömmar om spanskaprovet inatt igen.
  • Jag har upptäckt att mitt sociala liv har nått botten nu och jag vet inte vad jag ska göra åt det.
  • Jag har fortfarande inte flyttat ner i källaren, och i det här tempot låter nästa år ganska troligt.. möjligen.
  • Jag vill ha ostbågar men ostbågar ska inte ingå i min plan mot att äta nyttigare.
  • Jag vill bli vältränad, men jag orkar aldrig träna, och när jag väl börjar så blir jag bara sjuk.

Ursäkta, jag behövde klaga. Men att skriva den här listan fick i alla fall hickan att sluta - yey! Nu ska jag bara ta mig samman och plugga lite till.

Och lite glad är jag ju trots allt. Jag fick höra min favoritröst en stund. Helst skulle jag ha den lite närmare, men hey, man tar vad man kan få!

/HM

Funderingar inför skräckens årstid

Yes, hemma idag igen, men med giltigt skäl - vi är har buffertdag; alltså är vi befriade från att behöva gå till skolan idag. Inte för att jag hade gått idag ändå, men det är skönt att slippa ta ut sjukdag och få ännu mer frånvaro. Men imorrn, då blir det skola minsann, har jag tänkt! Om jag inte hinner bli sämre.

Hur länge kan man ha ångest inför ett arbete innan man tar tag i det? Jag håller på att testa mina gränser nu med religionsarbetet.. imorgon är deadline och jag är inte ens halvfärdig. Och så måste jag plugga på spanskaprovet också (jag drömde en mardröm inatt om att jag kom dit och inte kunde något. Senare i drömmen var det en otäck och ond kvinna som typ jagade mig. Jag hann vakna innan hon gjorde något, men det var bara till att tända lampan och vänta tills jag slutade hyperventilera innan jag kunde somna igen.)

Jag gillar inte riktigt att det är dags för Halloween snart. Det brukar kunna innebära skräckfilmer, och jag har gett mig själv ett löfte om att aldrig se en sådan igen. Jag har fortfarande allvarliga men sen den förra, som var minst ett år sedan. Men på något sätt så hamnar man alltid där, där man är osocial om man lämnar rummet i en och en halv timme, och det vill man ju inte vara heller. Så, usch.

Är det någon som vill ha en stor härlig Halloweenfest?


/HM

Tortilla!

Även om man är sjuk så måste man äta. Så istället för att äta en pizzabit (vi hade visserligen inga hemma, men ändå) så lagade jag till en tortilla. Jag börjar äntligen få till dem helt perfekt!

Tortilla är spansk omelett med potatis i, och den är så enkel att göra (som sagt, när man väl lärt sig ordentligt).
Allt man behöver för en portion är två potatisar, två ägg, smör och lite salt och peppar. (Man kan även ha lök i, men jag brukar skippa det). Skala och skiva potatisen tunt, så tunt som du bara kan! Annars blir det jobbigt att få den bra och ordentligt mjuk, det är där jag alltid har misslyckats förut. Potatisen ska stekas mjuk i smöret, innan man blandar den med ägg och kryddor. Sedan är det bara att försöka få den jämnstekt, och att lyckas vända på den. Oavsett så blir det jättegod! Tar ca en halvtimme att göra. Mumma!

/HM

Jag förstår inte och jag vill inte

Äntligen har jag påbörjat religionsarbetet, som ska in på fredag. Men som vanligt tycker jag att vår lärare har gett en aning luddiga uppgifter. Jag är helt enkelt inte säker på var jag ska börja. Och det värsta med det här arbetet - ja det är att några av mina klasskamrater kommer att få läsa det och döma det, och tycka att jag är en knasig idiot om jag skriver en masa fel. Ingen press. Ingen press alls.

Fortfarande känner jag mig lite ostabil, off my game. Förhoppningsvis är jag frisk till på fredag. Annars blir det bara jobbigt.

/HM

Hua, inte igen.

Nej, nej, nej! Varför ska jag lyckas bli sjuk när jag har som mest att göra? Tål min kropp inte mer helt plötsligt?! Varför ska det gå såhär, hela jäkla tiden?

Det blir alltså till att stanna hemma från skolan imorrn. Dessvärre är alla lektioner imorrn viktiga, men vad ska man göra då, gå dit och smitta halva skolan och kollapsa själv på köpet? Nej tack.

Men attans.. detta innebär att jag måste plugga allt hemma, som är till på fredag. Synd att jag inte tog med böckerna hem, till religionen, bara.. Gah!

/HM

Tillbaka till verkligheten

Åh, underbar helg. Alla helger borde vara såhär. Alla dagar borde vara med min älskling. Men det är de inte just nu. Så jag får ta vara på de dära underbara helgerna.

I helgen har jag (förutom en massa mys) testat att cykla på herrcykel. Läskigt! Varför är den där himla pinnen där, egentligen? Det är ju näst intill omöjligt att komma upp på cykeln (om man inte behärskar den "manliga" svinga-benet-över-sadeln-rörelsen), och när man ska stanna så når man ju knappt ner till marken, för pinnen är ivägen. Jag kan bara säga som så, att jag var livrädd hela vägen in till Linköpings centrum. Livrädd.

Jag har inte riktigt kommit igång med den här veckans att-göra-lista. Den är dessvärre ganska lång. Så jag använder mig av en effektiv försvarsmekanism - förnekande. Jag intalar mig själv att jag inte har några läxor eller prov eller inlämningar - bra va?

Blir inte lika kul när verkligheten slår till bara..

/HM

Julafton kom tidigt!



Åh, nöjd Hanna! Mamma hade beställt en massa grejer från Yves Rocher, och jag fick en massa av dem! En mascara, eyeliner, läppstift (i ursnygg färg! helt naturligt, har på mig det på bilden!), handcréme, ansiktsmasker, spegel.. massa roliga saker. Jag vet att jag är tjejig, men jag blir så glad för att få en massa nya saker att pyssla med. Yey!

Imorgon blir det Linköping. Åh vad jag längtar! Nu var det visserligen bara en vecka sen vi sågs, knappt, men man hinner sakna ändå.

Nu blir det Idol, och myskväll med mamma. Godnatt!

/HM

Välkommen höst.

Nu är det alltså höst på riktigt. Kallt som skam om mornarna, mörkt och grått, regn och rusk och usch.  Nu börjar jag längta efter julen, med julmys och pyssel och värme. För just nu är min värld på gränsen till genomfrusen.

/HM

Utmattad och tjurig

Det var jätteskönt att komma iväg och träna! Dock var träningen lite annorlunda mot vad jag hade trott att den skulle vara, men det blev bra ändå.

Men oj vad jag blev tjurig nu! Det slog till helt plötsligt, och jag känner mest av allt för att kasta något i väggen, eller tugga sönder en penna (det gjorde jag alltid när jag var mindre och blev arg. Rekommenderas, faktiskt). Egentligen kanske lösningen är så enkel som att jag borde sova, efter en så utmattande dag. Men jag känner inte för det heller. Jag känner för att sitta här och vara tjurig. Konstigt nog.

Jag ska nog ge sömnen en chans ändå.

Godnatt.

/HM

Intensivt.

Idag var en lite småtuff dag. Effektiv, visserligen, men påfrestande. Jag kan inte påstå att jag är på topp efter ett ursvårt matteprov, religionsförhör, skrivande av hela projektplanen, sen missa tåget med fem minuter för att spanskan är inställd. Det har varit en intensiv dag.

Och än är det inte slut. Nej, hör och häpna; jag ska gå och träna! Första ordentliga träningen på hela terminen förutom idrotten, så det är minsann dags nu. Visserligen mår jag liiite illa, men äh. Det är nog psykiskt. Och allt bacon jag åt till middag. Nu kan jag inte skjuta upp det här mer! Så, go Hanna, go!

/HM

Helgen i snabba drag

Just det ja, jag ville ju visst berätta om min helg - gud vad min hjärna ligger efter. Fredagen började i alla fall med en konsert på kvällen - Champions of Rock. Den var riktigt bra! Det var en hyllningskonsert till Queen, Peter Johansson sjöng med hjälp av musikalstjärnorna Nina och.. en engelska, jag kommer inte ihåg hennes namn.

Här är i alla fall Peter och Nina;





Efter konserten åkte jag hem till min babe. Var ett tag sen vi sist sågs nu, så det var mys! Lördagen var bara regn, men söndagen bjöd på gudstjänst och på kvällen bowling. Vi behöver inte prata om vem som förlorade, hrm..



Johan har lärt sig att sy minsann - jag visste inte att det var något som man behövde kunna för universitetet! Men lite imponerande är det väl i alla fall.

Nej, nu ska jag egentligen plugga. Det är fel sätt att ignorera att man har två prov imorrn.. men jag vill inte. Det här kommer att gå uselt. Blä.

/HM

Playboyklassen

 

Jag kände att jag bara måste visa hur fina vi var på vårt klassfoto. Jisses sicken sexig klass.. eller?

 

Sen så var jag ootroligt snygg dagen till ära också. Tror dock att jag var den som var minst porrig i hela klassen.. är det något bra eller dåligt?

/HM

Helgen ser ljus ut!

Snart är skolveckan slut, och helgen har alla förutsättningar för att bli underbar. Ikväll ska jag först på konsert i Lisebergshallen - Peter Johansson sjunger Queen-låtar. Han är så himla bra och charmig, gah, jag kommer vara helt salig efteråt! Sedan får jag åka hem till min bästa, och förhoppningsvis blir det bara en massa mys i helgen. På söndag är det visserligen gudstjänst, men äh, det kan nog bli kul det med.

Så okej, ta sig samman och räkna lite matte nu, innan helgen får lov att dra igång!

/HM


Ingen sovmorgon för mig inte

Sitter och har håltimme som vanligt vid den här tiden på torsdagar... eller ja, egentligen skulle jag ha fått sovmorgon idag, men icke. Med spex klockan nio blir det inte till att sova till tio. Tyvärr.

Spexet blev ganska kul faktiskt. Jag ska visa bilder senare, för man behöver nästan se oss för att förstå hur otrooligt vackra vi var.

Som vanligt borde jag plugga nu. Men det lär jag inte göra. Istället sitter jag och drömmer om ljusare tider. Eller kanske att få sova lite till...

/HM

RSS 2.0