Sista rycket

Men hjälp vad varmt det är idag! Det var 24 grader när jag kom upp vid niotiden imorse, och solen tittade fram vid tio så då parkerade jag mig i en solstol. Varmt och skönt var det, önskar bara att jag hade varit ensam - och inte använts som landningsbana av alla himlans insekter! Hua, hela gräsmattan surrade idag. Det gör det helt klart svårare att sitta och mysa i solen.. men lite färg blev det nog idag i alla fall!

Lite plugg har det blivit också. Har tenta imorgon, den sista i kursen. Åh, jag vill bara ha det gjort nu! Och helst få godkänt. Men så dåligt tror jag inte att den här tentan ska gå.

Sen när den är färdigskriven blir det tv-inspelning. Doobi doobi doobidoo. Det brukar vara mysigt, håller tummarna för bra artister!

Och sen flytthelg i Lund. Ja, dagarna rullar på nu..

Släktmys

En riktigt trevlig lördag blev det, i stort sett! Började dagen med ett träningspass, sen blev det till att stressa hem och göra sig iordning för finbesök. Pappas kusiner + mina sysslingar (eller tremänningar, som de säger) kom på besök! Dagens spenderades med lite god mat, en vända på stan byn och såklart massor av tjötande om allt möjligt (: Så himla trevligt! Min närmsta släkt är ju ganska liten, har bara fyra kusiner, så det är trevligt att ha fått kontakt med de yttre delarna av släkten också!


Mina fina sysslingar (:

Kvällen bjöd sen på lite festande runt om i Bgd. Det är inte något som jag gör alltför ofta, men kanske borde man försöka sig på det fler gånger?

Idag har lilla mamma blivit lite firad. Jag har ju världens bästa mamma, så egentligen borde varje dag vara hennes ♥

Nu är det hög tid för mig att börja plugga på tentan som är på onsdag. Någonstans måste jag ju kunna hitta motivationen och orken för att klara den..

Det är över nu

Fredagkväll och jag är helt slut. Den här veckan har inte varit rolig.. åtminstone inte fram tills igår. GUD SÅ SKÖNT att ha gjort semantiktentan! Jag är nästan hundra på att jag klarade den, annars så gör jag tusan inte om den ändå.. så vi får hoppas att det gick vägen!

Nu ska jag börja plugga på nästa tentan, som ligger på onsdag. Men den känns lite "lättare", jag vet faktiskt vad jag ska plugga på inför denna. Och jag har koll på huvuddelen av den. Så det känns ju bra.

Varken igårkväll eller idag blev det så mycket pluggat. Igår blev det ett gäng cider på en uteservering med några trevliga tjejer. Och idag har jag storstädat nedervåningen (jees, det behövdes!), tvättat, handlat och bakat muffins (med hallon och vit choklad, mumma). Imorgon får vi nämligen finfrämmat från Dalarna. Några av sysslingarna mina kommer hit, så det ska bli kul!

Får se om man kanske går förbi "fäst" sen på kvällen också. Bgd:s årliga fest.. i år ska Robert Wells hit och uppträda. Det kan man ju bara inte missa..


Ungefär såhär mumsiga ser muffinsen ut. Varför bakar man inte mer?

Waka waka

Kors i taket, nu har jag tränat två gånger på en vecka. Bättre sent än aldrig att komma igång, right? Ikväll blev det Zumba som testades på, för första gången. Jees vad kul! Det kändes som om det inte spelade så stor roll om man hängde med i rörelserna eller inte (vilket jag faktiskt gjorde större delen av tiden!). Det viktiga var att man rörde på sig och hade kul, och det hade jag verkligen! Det blir så mycket roligare att dansa när man gör det till bra låtar. Waka waka, Beyoncés Single ladies, J-Los On the floor.. bra dansmusik, och framförallt roliga danser!

Kommer ihåg en fest i höstas, nere i Lund, då jag hamnade inne i ett korridorsrum vid tre på natten, med syster och några killar jag aldrig träffat förut, dansandes som bara den till Waka waka. DET var riktigt kul!



När jag tänker efter var det samma kväll som en kille tyckte att jag var så sjukt lik, om inte identisk med, någon han kände, men han kunde inte komma på vem. Jag väntar fortfarande på att få träffa mig dubbelgångare..

Ont!

Börjar få lite svårt att röra på mig.. träningsvärken börjar kicka in! Det är smärtsamt att sätta sig ner, lyfta saker, gå.. och gå i trappan ska vi inte ens tala om. Det var längesen jag tränade såhär ordentligt! Och när jag ändå är igång så bokade jag in Zumba på tisdag. Jag har noll koordination, så det kan bli spännande!

Åh, hoppas att jag ska kunna röra på mig imorgon. Ska jobba några timmar imorgon, då kan det vara bra att kunna fungera hyfsat normalt..


Drömland

Åh, är det verkligen okej att vara så beroende av eurovision song contest att man saknar det när det har varit? Det är lite som med julafton - det borde vara fler gånger än en gång om året!

Det är nästan så att jag funderar på att lägga pengar på årets skiva. Tycker uppriktigt att årets tävling var full med massa bra låtar! Därför blev ju omröstningen så spretig som den blev också, och alla bra låtar tog sig inte fram. För kom igen, vem kan låta bli att le och dansa när Serbiens charmiga Nina jazzar loss?



En liten fundering om drömmar också. Visst är det konstigt att man kan väva in drömmar i varandra, och olika ställen, och ändå veta precis var man är. Inatt var jag på ett ställe, men jag visste att jag var på ett annat, och ett höghus från en dröm som jag hade för flera månader sedan var där. Väldigt underligt. Och väldigt kryptiskt blev detta, men detaljerna i drömmen vill jag helst hålla för mig själv..

Kommer fortfarande ihåg en dröm som jag hade för många år sedan, mellanstadiet måste det ha varit på. Jag gick på promenad med några gamla klasskompisar på en väldigt spansk och färgglad gata. Jag var även fullt medveten om att det var en dröm, så en bit in i drömmen frågade jag en kompis:
Tycker inte du också att det här är en väldigt trevlig dröm?


Hårresande..



Efter duschen idag snörde jag upp allt hår på huvudet. Kan det vara så att detta är en frisyr man borde satsa på i framtiden? (;

Idag har jag faktiskt, hör och häpna, varit och tränat. Cirkelträning blev det, och just nu (innan träningsvärken har satt igång) så känns det sådär skönt. Skönt att ha tränat, skönt att ha orkat träna, även om jag är en liten klenis. Kanske är det så att jag ska lyckas träna i sommar trots allt? Särskilt om jag har en snäll liten vän som drar med mig...

Resten av dagen har varit plugg. Och sova i soffan. Och lite mer plugg. Jag har kommit på bästa motivationen till att plugga arslet av mig till den första tentan som kommer nu - om jag lyckas få godkänt behöver jag aldrig mer läsa semantik!

Energisnålt

Jag är såå trött. Är verkligen inte inne i en energigivande period i mitt liv nu - det känns snarare som om allt jag gör tar energi från mig och gör mig ännu tröttare. Att balansera jobbet med de sista föreläsningarna och tentaplugg är ungefär det enda som jag orkar ta på mig just nu. Och egentligen är det väl nästan för mycket. Det känns som det nu i alla fall.

Jag har planer på att börja leva igen i juni. Bli en glad människa igen som har energi och lust att umgås och hitta på roliga saker. Just nu ska jag dock bara ta mig igenom de här veckorna..


Glad tjej i solsken.. det satsar vi på!

Eurovision

Åh, bästa kvällen ikväll! Jag är en sån eurovisionnörd, att det inte är sant. Jag har följt alla inför-programmen, sett båda semifinalerna och ikväll är det äntligen final!

Jag måste hålla med experterna om att det inte finns någon självklar vinnare i år. (Dock tänker jag inte hålla med om att frankrike hör hemma i slutstriden.. pompös otäcking är sångaren..). Irland lär ta hem det här, men det kan lika gärna bli Finland, Bosnien Hercegovina, England, Sverige, Ungern.. ja, vilket bidrag som helst egentligen. Förutom några få som typ Rumänien (de tippar jag som sist!).

Jag tycker faktiskt att det är väldigt hög kvalitet på låtarna i år. En del år sitter man ju och undrar varför man kollar överhuvudtaget, men i år är det bra. Självklart håller jag tummarna för Sverige, men jag vet inte om vi står oss i konkurrensen..

Två av mina favoritlåtar från 2000-talets eurovisioner får ni här i alla fall!





Ingen av dem vann, tyvärr. Men jag älskar dem ändå! Turkiet har haft 00-talets starkarste eurovisionslåtar, vågar jag nog påstå!

Hua..

Åh, jag har lite skolångest idag. Ni vet, sådan man får efter långa lov, då man nästan glömt bort hur det är att plugga. Det dumma med detta är att jag inte har haft lov... eller ja, det har jag ju, fast inte bara. Innan påsk jobbade jag, under själva "påsklovet" hade jag av förklarliga skäl ingen lust att plugga och sen efter valborg blev jag sjuk. Så nu är det tre veckor sedan jag var i skolan, tre veckor nästan helt utan att plugga. Och två veckor är det till tentorna.. Ångest.

Men hur ska man hitta lusten till att plugga på ett ämne som är fullkomligt ointressant? Av alla delkurserna är semantik utan tvekan den tråkigaste... semantik handlar om språkets mening och kursen känns ändå helt meningslös!

Vad värre är att trots att vattkopporna är borta nu, så gör det lite ont när jag andas djupt. Lunginflammation är en av följdsjukdomarna till vattkoppor. Men det är säkert inte det. Hoppas hoppas...


Sing song



Jag har börjat sakna så förskräckligt mycket att sjunga i kör! Jag är ingen vidare solist (vilket klippet ovan bevisar) men jag saknar ändå att sjunga. Det är något magiskt med att vara med i en kör, när alla stämmor sitter och smälter samman. Att stå mitt i det.. ah, ren magi.

Får se om jag kanske söker in till någon kör till hösten.. det måste jag nästan, saknar det så. Rädslan är bara att jag inte ska bedömmas som tillräckligt bra. Nerver och min röst är inte bästisar..

Förresten, klippet ovan är från en konsert i Hagakyrkan för ca ett år sedan. Jag sjunger solo i Good Morning Starshine. Gah. Överlevde åtminstone.. Sen blir det lite Let the sunshine in på slutet också. Fint ♥

Lundabilder

Har äntligen fått ändan ur och lagt upp bilderna från helgens valborgsfirande i Lund. Hysteriskt många blev de inte, i och med att jag blev sjuk lördageftermiddag. Men några fina bilder från stadsparken hann det bli i alla fall. Njut!


Dagen började med champagnefrukost hos Maria.


Sedan blev det häng i stadsparken..


Fina tjejer!


Det var GALET MYCKET folk i parken..

Bikinisugen..

Åh, är så sugen på att köpa en ny bikini! Går det att göra då med vattkoppor? Nä. Men drömma kan man göra lite. Och ha något att se fram emot när jag känner igen min mage igen!

Tycker att det är så mysigt att kika runt och drömma!

Yellow Floral Bandeau BikiniMulticoloured Paisley BikiniRed Spot Print frill Bikini
Dessa karameller är från Topshop.


Är fortfarande förtjust i denna från H&M.. har bara inte hittat den i min storlek.

Denna sötsaken är från MQ. Men den passade inte :(
Closeness Randig Bikiniöverdel
Åhlens överraskade med denna fina saken.. som inte heller passade.

BikBok ger oss denna (: gillar blinget och färgen!

När jag blir prickfri ska jag runt och prova bikinis för glatta livet. Shoppingbuddie anyone?


Uuuuuttråkad.

Vattkoppsföljetongen fortsätter... Det känns som om det här kommer att bli en otroligt spännande vecka. Eller inte. Är prickig över precis hela kroppen, till och med i munnen har jag prickar nu. Sen så kliar de väl i och för sig inte så farligt som jag var rädd att de skulle göra.. men ändå fullt tillräckligt. Och jag har aldrig kännt mig såhär äcklig! Usch! De flesta har tur som får vattkoppor när de är små och inte har vett nog att känna sig äckliga, på samma sätt. Fast jag har ju vett nog att inte klia. Så det går la på ett ut.

Och jag får ta tillbaka det där om att café Viskan hade den godaste kladdkakan. För jag tror att jag kan ha gjort den igår. Aldrig har jag fått till en kladdkaka med så perfekt konsistens och smak. Herre, sjukt god! Krispig yta och lagom kladdig hela vägen igenom. Klapp på egen axel! (eller nej, då kanske det börjar klia igen..) Men man får glädja sig för det lilla nu!

Imorgon ska jag försöka plugga. Lagom kul att missa en veckas föreläsningar! Särskilt när det är knappt en månad till tentorna.. hua.

Vattkoppor

Det blev en hyfsat bra valborgshelg - eller ja, åtminstone första halvan. Fredagen spenderades med en långpromenad i Lund, där jag bland annat fick se Lollos nya lägenhet. Sjukt fin! Där vill jag också bo (: Sen blev det lite parkhäng med trevliga människor.

Lördagen spenderades som en valborg ska spenderas i Lund - i stadsparken! Vi började dagen med champagnefrukost och sen hängde vi i den knökfulla parken från typ nio till fem. Solen sken, musiken var bra (lite hög dock), och människorna trevliga. Men jag var trött. Och sen, efter middagen, så fick jag frossa. Hmm.. inte bra inte bra. Så det blev hem och sova för min del.

På söndagen hade jag börjat bli rödprickig. Och idag är jag fullt rödprickig och håller på att klia ihjäl mig. Tror ni inte att jag har fått vattkoppor? Jag försöker låta bli att klia och är jäkligt duktig får jag säga. Men svårt är det.

Konstigt är det också att jag inte haft det förrän nu. Huden är ändå mitt svaga område. Men den senaste tidens förskolevik verkar ha gjort susen. Så nu kör vi! Har fått virushämmande, klihämmande, tar febernedsättande och doserar fritt med kylbalsam. Och försöker distrahera mig med annat. Allt för att låta bli att tänka på hur mycket det kliar..

Nej, nu ska jag börja äta på kladdkakan som jag nyss tog ut ur ugnen. Om jag inte får klia så får jag i alla fall ha en tjockisvecka!


Åt förresten världens godaste kladdkaka på café Viskan häromdagen. Helt sjukt vad god den var! Och så satt vi och hade det gott i solen på uteserveringen.. Har kidnappat bilden ovan, men den ger en uppfattning om hur STOR kladdkakan var!


RSS 2.0