Nedräkning

Okej, jag har överlevt dagen hittills... tagit mig igenom ett slutprov i spanska och en slutredovisning i naturkunskap.. gud vad lätt allting känns helt plötsligt! Nu är det typ bara samhällsarbete, och lite svenskagrejs kvar, och sen är det sommarlov! Yey!

Ska snart iväg på körlektion, och jag är lite extra nervös idag.. stadstrafik, hua! Jag som håller på att flippa bara över mängden bilar på motorvägen, i stan är de ju fler.. med fotgängare att se upp för dessutom!  Gah! Okej, jag hoppas att alla inblandade kommer ut ur det här levande..

Efter körlektionen blir det till att åka till flygplatsen och möta upp min babe. Några timmar ska vi få innan jag ger mig av till Paris... som jag btw är väldigt opepp för. Det kanske kommer. Men när man är sjuk så blir man bara trött.. och vill helst krypa ner under täcket.

/HM

Feg men stolt!

Har håltimma nu, så jag sitter och segar framför en dator. Yey. Orkar inte direkt vara social, plus att det är meningen att jag ska plugga lite. Men, samtidigt.. det är meningen att jag ska ha svenska nu. Spökhistorier. Jag vägrade och fick göra en annan grej. Alla bara skrattar åt mig, men jag är stolt över att jag stod på mig. Nu kan jag faktiskt kanske få sova ordentligt, utan att vara rädd för (nya) monster under sängen.

Varför är jag så himla lättskrämd då egentligen? Jag såg en skräckfilm, the Grudge, för över ett halvår sen, och är fortfarande rädd för att det ska vara något under täcket... löjligt, jag vet. Men snälla, acceptera att det är så och ge fan i att skrämma mig!

/HM


Fortsätt simma

Åh, utmattad! Jag har strukit nästan alla grejer på min att-göra-lista nu, och resten ska jag lyckas stryka imorrn.. gah, bara några dagar till, sen blir det sommarlov..

Visserligen kommer sommaren med ett nytt jobb till mig. Det blir ju inte slappa att springa runt och ta hand om alla på äldreboendet direkt.. när jag tänker efter så är jag lite nervös. Eller väldigt mycket till och med. Okej Hanna, pengar i plånboken, fokusera - p e n g a r  i  p l å n b o k e n. Puh.

Nu är det dags att sova. Helst innan jag svimmar. Godnatti.

/HM

Un año



På torsdag har den här sötnosen vart min i ett år. Dumdumdumresa som ska ligga över vår ettårsdag dock! Nåja, vi får fira ordentligt sen, när jag kommit hem igen. Men jag insåg nyss att jag börjat sakna min lille pojk. Han är ju i Kina, men med Dublin och alla arbeten har jag inte haft tid att sakna något. Men nu slog det till. Oh well, vi får några timmar på tisdag. Gäller att förvalta dem väl! Så komsi pojken min <3

/HM

Liten, liten, liten....

Oj, vad jag känner ibland att jag kanske faktiskt umgås en del med folk som är en aning äldre. De flesta av mina kära vänner är ju en två, tre år äldre, och det är okej. Men herregud, på festen igår låg väl medelåldern på 25! Det var en väldans massa 30-åringar där också. Ojojoj, lilla jag som inte ens passerat 20 än! Vi satt och nostalgitrippade till skivor från 2000-2001... och konstaterade att en tjej var äldre än vad jag är nu. Det är ju ändå lite lustigt, när man tänker efter. Fast, åldersnoja släpper oftast efter några drinkar..


Ännu en pluggdag framför mig. Hittills har jag packat lite (Paris på onsdag!) och epilerat benen (aj..), så nu är det hög tid att göra lite skolnytta. Men annars har jag faktiskt vart riktigt duktig den här helgen. Vet ni vad, det här kan gå vägen..

/HM

Göteborgsparty i Borås



Ja tänk så det kan gå.

/HM



Krig, yeey

Gah. Nu är jag i alla fall klar med naturkunskapen. Yey. Men samhällen går sådär framåt... ska beskriva en konflikt, så jag valde den trevliga lilla sammandrabbningen mellan Argentina och Storbritannien 1982. Bråka om några små öar, vad är det för löjligt? I alla fall.. det är svårt. Komplicerat som tusan. Och jag vill bara äta middag, packa lite och gå på fest. Men jag måste sitta här.

Puh, nu har jag klagat av mig lite. Okej, nya tag.

/HM

Morgonpepp! (ungefär)

Ögat rinner lite mindre idag... näsan desto mer. Men äh, vad fan, bara att ta sig samman! Idag ska jag göra klart naturen, och börja på samhällen.. duktig ska jag vara. Minsann. Och sen på kvällen ska jag åka och vara social och trevlig och pigg på party. Baske mig, det ska gå!



Förresten, så satt jag och kikade på gamla bilder lite. (Sitter inte vid min dator, så man vet aldrig vad man kan hitta). Här har vi i alla fall beviset: Hanna har spelat fotboll. (Men hon saknar det INTE). Det som jag tänkte på mest när jag kollade på de här bilderna, från 2004... vad var jag då? 13? Jag tyckte att jag var tjock då, i alla fall. Hur tusan kunde jag tycka det? Helt obegripligt.

/HM

Jag gillar henne vet ni.



Jag har världens sötaste syster. Och jag skulle hellre vara där än här just nu. Inga bekymmer, inga läxor, ingen himla förkylning. Ge mig?

/HM

Nu tusan!

Oj oj oj, vad jag ska plugga idag. Jag ska plugga klart alla mina ämnen, och sen kan jag bara slappa hela helgen, och allt är frid och fröjd och.. näe, inte riktigt så va. Klockan har passerat fyra redan, och jag kommer bara inte igång. Men nu har jag i alla fall gått förbi apoteket och köpt ögonskölj (mitt ena öga har flippat och rinner konstant sen fyra dagar tillbaka..), och så blev det en godispåse från godislagret också. Så nu ska jag la lyckas kicka igång min segishjärna... får vi hoppas.

/HM

You gotta love the Irish!

Det blir visst inte så mycket trafik här nuförtiden.. svårt när jag spenderar så mycket tid utanför sverige! Men ja, nu kan jag kryssa av resa två av tre den här månaden, och konstatera att jag hittills flugit sju (7!) gånger den här månaden. Skämmes ta mig fan! Miljötänkandet den här månaden är i botten...

Men ja, Dublin var fantastiskt! Förutom vädret (skurar varannan minut), så var stan urhärlig, shoppingen hyfsad (lite dyrt dock), människorna och dialekten underbara, och naturen helt och hållet breathtaking. Vi har powerwalkat i snitt en och en halv mil per dag, ätit en massa god mat, suttit på små irländska pubar och lyssnat på folkmusik och skojat med irländarna, kollat på de söta byggnaderna, bara njutit av Irland helt enkelt! Åh, det är nästan så att man får lust att flytta dit.. Trinity College nästa kanske?


Hittade två ursöta klänningar som fick följa med hem!


Naturen är fantastisk!


Här hängde vi en del.. mys!

Det kanske blir mer härliga bilder senare.. annars är det bara att spana i Facebook, där lär det hamna ett album!

/HM

Eurovision song contest

Okej, alla låtar i Eurovision är klara. Men jag var tvungen att gå ifrån tv:n en stund, för att inte flippa på programledarna. Katastrof. En del låtar är dock helt okej, och jag måste erkänna att jag tror på alla nordiska bidrag i final. Dock ingen nordisk vinst.. eller ja, i själva verket är det ju en svensk som jag tror kommer vinna! Arash som tävlar för Azerbaijan.. den är grym! Men ja, Norge lär nog ha en del att säga till om i toppstriden.. kanske till och med att Sverige har en chans.

Nåja, finalen får la ses på någon rökig irländsk pub. Med en guinnes i handen kanske?

/HM

Åh.

Jag har nog inte riktigt fattat det här med att jag ska till Irland än.. Men tidigt som skam imorrn bitti drar vi! Yey! Åh vad jag ska spana på söta små irländska hus, och kyrkor, och se om irländskt mode är något att hänga i granen.. och självklart ska jag gå runt och bara njuta av den härliga dialekten! Åh, irländare pratar så himla gulligt! (Åh, vad jag vill lära mig att prata engelska med irländsk dialekt. Jag får jobba på det nu.)

Inte riktigt färdigpackad än, men jag vet inte vad jag har glömt. Känns somom det är massor. Åh. Jobbigt. Och jag orkar inte, jag vill bara gosa ner mig i soffan framför Eurovision. Andra semifinalen idag ju, yey.

Och imorse åkte min babe till Peking igen. Jag sa till honom att han får se till att ha kul.. men inte för kul. Han måste ju vilja komma hem till mig sen igen, liksom.

/HM

Snart Dublin!

Jag är så stressad över så mycket just nu. Jag måste packa (men ingen är hemma så jag vågar inte ta någon väska), jag måste plugga, men jag orkar inte.. åh, det är jobbigt att vara lat. Och om en stund ska jag dra till Johan. Han sticker ju till Peking imorrn. Fast ja, lite kortare än förra gången. Den här gången blir det bara två veckor. Men ändå..

Men ja, på fredag blir det Dublin för lilla mig och familjen! Hjälp, med alllt annat som pågår har jag inte orkat/hunnit fokusera på det här.. men för tusan, jag ska ju till Irland! Det kommer bli underbart!

Nej, nu ska jag kanske packa. Eller äta. Eller plugga. Eller.. nä, jag sitter nog här och ser på tv en stund till.

Packningen har inte kommit längre än till sängen...

Puss.

/HM

Skönt att ha det gjort

Hjälp, jag är helt svimfärdig! Den här dagen har varit sjuk.. först matte b nationella i typ tre timmar (jag orkade inte mer), sen lite naturplugg och sen en körlektion på det. Jag är helt död. Kortslutning i hjärnan ungefär.

Men ikväll blir det mys. Eurovision semifinal för hela slanten. Antingen hamnar Sverige sist, eller så vinner vi hela skiten. Tror jag.

Nu blir det nog snart middag här i huset. Potatis- och purjolöksoppa. Mumma.

/HM

Matteångest!

Yes, imorrn kör vi - fyra timmar nationella i matte b! Gah! Hur tusan ska det gå till? Och jag måste nästan äga provet för att få mitt förbaskade mvg, och idag när jag försökte plugga gick det ... åt helsike. Ungefär. Jag förstod nada.

Så nu ska jag göra en dum grej. Jag ska skita i att plugga mer, och gå och lägga mig. Inte en chans att jag kommer att somna, men med lite tur så är jag utvilad imorrnbitti. Och så kanske min hjärna känner för att plugga matte. I fyra timmar. Gah.

Myshelg med min bästa förövrigt. Det gillar vi. Och idag körde vi konsert för föräldrarna, det gick hyfsat. Skönt att ha det gjort i alla fall.

Godnatti.

/HM

Åh, helg.

Fy vad jag är trött och seg. Och sådär på bristningsgränsen som jag blir när jag är trött. Skulle ha kunnat gå ut ikväll, festa halva natten.. men jag hade nog bara sinkat resten av sällskapet. Är bara på humör för att krypa ner under täcket med en massa godsaker och bara.. gosa. Men så blir det visst inte heller ikväll. Så ja, Så ska det låta är väl alltid okej. Lite familjekväll och så. Yey. Party.



Förhoppningsvis ökar mitt humör imorgon, och så kanske jag orkar göra något också. I värsta fall kan jag ju kila ner till torget och se på Charlotte Perrelli. Ja, ni läste rätt, hon kommer till min lilla hemort. Den ni.

Men jag hoppas på lite lördagsmys istället.

/HM

Sovmorgon!

 Man kan ju tycka att det ska innebära att man kan sova hur länge man vill, men har man tid på vårdcentralen klockan nio så är det bara till å bita i det sura äpplet och gå upp. Så nu sitter jag här,vid tio, gick upp halv åtta, och börjar inte förrän 12.10. Gissa hur motiverad man känner sig att hitta på någon nytta nu? Fast det blir nog lite lunch innan jag åker.. pizzabit. Mumma.

Nej, nu skulle det inte vara fel att kila ner till stranden, sitta och gosa i solskenet, kanske vada lite i havet.. Okej, allt vi behöver är ett hav, en strand och solsken. Nemas problemas!

/HM

Bildregn

Åh, trött idag. Trött mest hela tiden faktiskt. Men snart är det helg igen... kanske kan jag få vila lite den hära?

Har lagt in en massa bilder på datorn nu, från Venedig. De ligger i ett album på Facebook, men här kommer några godbitar ändå:

Mystjejer!

Framför en kanal i Venedig!

Medelhavet!

Åh, den här kören från Kanada var grym! Den vann, btw.

/HM

Hemma från Venedig!

Gud vad skönt att sitta i sitt eget rum, ha sitt eget space! Nog för att resan har varit underbar, men nu är jag trött.. Ska snart ta och knyta mig.

Resan har bjudit på en massa bra och dåligt... skoskav, trötthet, gnäll, allmänna jobbiga ungar.. men sen har det vart så otroligt kul också! Vi har legat på stranden, sjungt, lyssnat på massa härliga körer, skrattat.. åh, det har vart härligt.

När jag orkar lägger jag upp bilder!

Natti!

/HM

RSS 2.0