Första advent

Hua, nu är jag trött. En fullspäckad vecka har gått och jag är rädd för att det kommer att hålla i sig såhär fram till jul. Kom hem från gudstjänsten för typ en timme sedan och jag måste ju bara säga att första advent är maffigt! Med alla körer och storslagna sånger, och att få vara del av allt det där.. underbart.

Dock kändes det under nästan hela gudstjänsten som om jag skulle svimma, fick ingen luft! Jag tänker HOPPAS att jag inbillar mig att jag mår dåligt, men i och med viss magsjuka som kom till familjen igår så lär det väl inte dröja länge nu innan jag sitter med huvudet i toaletten.. Jag orkar inte!

Men jag är så glad att det är första advent. Julstämningen smyger sig på och snart är det julafton, jullov och allt det där myset! Ge mig det nu!

/HM


Min enda lugna kväll i veckan blev en lördag.

Ikväll blir den enda kvällen på hela den här veckan som jag kommer att vara hemma! Annars har det varit kör, basket, myskvällar och party om vartannat! Imorgon är det ju adventsgudtjänst, mys kommer det att bli! Men ikväll, som sagt, så ska jag och mamma se på en riktigt romantisk film, äta revbensspjäll och vindruvor och bara chilla. Sånt behöver man ibland!

Myströjan är på!


/HM

Eskilsby is the place to be

Godafton! Jisses, det här blev ju en produktiv dag. Men när man vaknar upp inträngd på golvet morgonen efter lite party så känner man ju sig verkligen fräsch och motiverad att ta tag i sitt liv..

Men igår var så himla kul! Anna, du ska ha cred för det hära! Så mycket folk var det, och en hel del knasiga händelser och otippad (men även uppenbara) hookups. Sånt är ju alltid kul!

Mina homies <3 (+/- 1)

Apropå hookups.. igår hade jag och min älskling varit tillsammans ett halvår! Jisses! Aldrig hade jag trott att någon skulle kunna stå ut med mig så länge, haha. Men det dumma med det här förhållandet är ju att han har varit borta snart hälften.. Hallå, jag dör här borta! Älskling, om du läser det här; vi kommer ha en del att ta igen när du kommer hem...

Näe, nu ska jag ta och hitta något att smaska på.. eller lägga upp bilder på bdb och facebook.. vi får se!

/HM


Fika är bra, men inte för mina kärlekshandtag...

Mums för fika. Mums för mysiga samtal (där man får klaga över sitt pissliv) på bussen hem. Hua för pinsamma förfrågningar.

Nu har jag behövt kila på toa i över en timme, men jag var så tveksam på om jag skulle komma i byxorna om jag väl knäppte upp dem så jag lät bli. Man kan ju tycka att nu när jag är hemma så borde jag ta mig samman. Men icke. Vet ni, jag har gått upp en del på sistone, och en del har satt sig på helt rätt ställe. Jag kan nästan påstå att jag har något som kan liknas vid byst nu! Framsteg! Men resten... det är inte smickrande att inte kunna knäppa byxor/kjolar/annat som man förr fick på sig lätt som en plätt. Fick ryck och skulle prova en gammal kjol för ett tag sen, en som ger ett gudomligt snyggt ass. Men jag kom inte ens i den. Ångest!
     Samtidigt har jag ju fått höra hur mycket friskare jag ser ut nu, när ansiktet har rundnat lite. Jag vet att det behövdes, men vad tusan, när ska någon komma på en uppfinning som sätter fettet där det behövs?!

Om någon gör det, hör av er! (Eller om ni vill skapa ett specialträningsprogram som trollar om kilona lite, det funkar det med!)

/HM

Ledig dag, ohja.

Sitter här med naturkunskapen, ska försöka skriva omdömen till de andras redovisningar.. svårt! Dels för att jag inte kommer ihåg varken något bra eller dåligt, dels för att jag inte vill peka på andras fel när jag vet hur dålig jag själv var den gången.. Nåja.

Ledig idag i alla fall, och oj vad jag skulle plugga! Men det brukar ju låta så, får ta igen det någon annan gång. Ikväll blir det nog en sväng in till Borås, på lite tebjudning. Kan nog bli rätt mysigt...

Och aj! Jag var inne och vaccinerade mig igår, och armen gör fortfarande lite ont, i alla fall när man lyfter den uppåt. Sicken dummer, inte orkar jag gå runt så här!

/HM

Pappa var allt en söt liten basketspelare!

Tror att jag ska på basket om en stund, Borås vs. Solna. Herrmatch för en gångs skull, och pappa är så söt när han är alldeles pepp. Det krävs inte ett geni för att lista ut vilka han hejar på, han spelade ju för tusan i solna när han var liten. Jag har sett en bild från det, på hela laget, och pappa var faktiskt söt när han var liten.. och blond! Vart tog det vägen?



Pappa är den andra från vänster på övre raden.

Det känns inte som om det spelar någon roll hur mycket jag intalar mig att jag ska plugga, jag kommer inte att göra det ändå.. Vissa klarar sig ju igenom hela skolgången utan att plugga alls, i och för sig, men för dem går det ju som det går ibland. Jag skulle aldrig överleva med den attityden till livet, det där "jag-bryr-mig-inte-om-dig-eller-något-annat-och-det-ska-du-fanimig-veta" - attityden. Ibland vill jag bara skrika; Även om man skiter fullständigt i något kan man väl åtminstone LÅTSAS att man bryr sig?!

/HM

Humöret åkte berg- och dalbana där en stund.

Hemkommen från kören för en stund sen, och då hade jag inte ätit något sen lunch förutom ett äpple och en halv chokladbit. Så, på åtta timmar hade jag inte fått något i mig och höll på att dö av trötthet. Så jag råkade fräsa till åt pappa, och eftersom han har samma humör som jag och kortare stubin så fräste han tillbaka. Resultatet blev en Hanna med blöta kinder..

Men kören var mysig, vi var ute i örgryte och sjöng hos en tjej där. Dock hann jag ju som sagt inte vara med på middagen, så mina bussar går så dumt. Jag var inte pigg på att komma hem 22.00 idag..

Imorgon har jag boksamtal på engelska, det får la gå som det går..

Men nu pratar jag med älskling i alla fall, yey! Han har varit och kollat på terrakottagubbar i helgen, den busen.. Fast trött är han, inte konstigt när klockan är 4 på natten där.. Men nu är jag glad igen.

/HM

sådär ensam igen

Älskling, kom hem nu ♥

Jag kommer knappt på ett bättre sätt att spendera en söndag

Min mage är full med lussebullsdeg, mums. Jag tror att jag efter den här myshelgen med Liseberg, och snö och lussebullsbak faktiskt börjar se fram emot jul! Det vore bara väldigt mycket mysigare att ha någon att mysa med. Johan vore inte fel...



Satte mig under täcket med Plaza och lussebullsbunken, mumma!

/HM

Aldrig har jag tyckt våld var så kul.

Hemkommen för en liten stund sedan och ack så trött. Men gårdagen blev bra till slut i alla fall, det var väl för väl! Vi såg på både This is England och Pulp Fiction.. och ja, vad ska man säga. Den första var väl bra, dock lite sådär obekväm stämning lite då och då. Fast den var ju söt mitt i all rasism.. om det där lät logiskt? Pulp Fiction - ja, nu har man sett den också. Inte för att jag direkt förstår varför den ska vara något man ska ha sett, fast det är ju i och för sig en hel del stora skådisar med. Och jag höll på att garva ihjäl mig när scenen som är med i Simpsons kom. Sicken trevlig överraskning! (förutom att den är rätt hemsk i filmen, men ändåå..)


Inte hade jag kopplat det här förr!


Idag har jag en sak på schemat: plugga! Om jag pluggar undan en del idag, så har jag räknat ut att jag kan få leva ett hyfsat normalt liv den här veckan. Och med diverse basketmatcher, tebjudningar and so on så vore det trevligt med lite fritid!

/HM

Nu saknar jag dig sådär mycket igen.

Jag har hållt uppsikt på skype nästan hela dagen känns det som. Men du har inte varit inne. Himla lördagkväll!

/HM

Besviken.

Jag var så inställd på att gå på Tiger Lou ikväll. De har ju släppt en ny skiva, och eftersom syrran var i Paris när de var i gbg, så tänkte vi att vi kör på Borås ikväll. Även om hans ny skiva inte är lika bra som de tidigare (den fastnar inte på samma sätt, man kan inte påstå att några av dessa låtar kommer att bli radiohits) så var jag ändå pepp att se honom live. Men nu, så nähä. Det blev visst inte av. Jag borde väl ha tagit tag i det själv, men jag trodde ju att allt var fixat. Men nu var det visst inte så.
Tiger Lou får klara sig utan oss ikväll.


Vi orkar inte riktigt fixa nya biljetter heller nu. Det känns som sådant krångel. Förhoppningsvis så kan det bli lite trevlig filmkväll istället, det är ju ändå nästan bättre om man inte är helt pepp på musiken. Nåja, det får lösa sig i alla fall.

 Igårkväll var ju mys i alla fall, även om man frös halvt om halvt ihjäl. Och våfflorna var konstigt torra. Men sällskapet var ju underbart, jag är faktiskt så oerhört tacksam för vilka härliga människor som jag får umgås med nu, dagligen. Jag älskar er, det vet ni!

/HM

Bra på att passa tider, ohja?

Snart ska jag slänga i mig lite mannagrynsgröt (mumma!) och springa ner till 100-bussen. Ikväll lär bli sinnesjukt mysigt, med massa gott att äta och trevligt folk och snö... förhoppningsvis fryser man inte ihjäl bara, men jisses, jag har tredubbla stumpbyxor nu plus jeans, jag tror inte att frysa är någon risk.

Nej, nu måste jag jalla lite, om jag inte ska behöva jaga efter bussen. Tro mig, det är sällan en bra idé att göra så!

/HM

Små trudelutter med en ny taktik

Nana-nana-nana-nana-Batmaan!

(Jag vet inte varför, det bara råkade bli en sådan trevlig inledning)

Trött som bara den, men ändå konstigt pigg och avslappnad. Jag hade nog oroat mig mer än vad jag trodde för idag. Knasigt, antar jag, jag stod ju bara där (längst fram inför hela klassen, hua!) och läste på pappret, nästan rätt av. Jag måste nästan skärpa mig, ta mig samman och skratta faran i ansiktet - Hahahahah! (Lejonkungen, ohja.)
För sällan blir det så farligt som jag trott, men oh vad lättad jag är efteråt. 

Jag har även skapat mig en ny taktik för att inte sakna ihjäl mig efter den där snubben i Kina, ja, han ni vet. Den kanske egentligen inte är den bästa, men vad tusan, värt ett försök. Och den underlättar i mitt pluggande. Nåja. Jag ska helt enkelt försöka att inte prata med honom varje dag, för även om jag saknar lite halvt om halvt ihjäl mig när jag inte får se eller höra honom så blir jag ju nästan ännu ledsnare när jag får se honom men inte ha honom här. Så nej, hur frestande det än är att ringa upp omedelbums så ska jag ta det lugnt. Chilla på ett eller annat kex (vem är det som tryckt in det där i skallen på mig?). Nej, men bara prata ibland, så att vi saknar varandra lite mer. Om någon förstår vitsen med det... Synd bara att jag missade honom idag, dock. För nu har jag testat den här taktiken i två dagar, och behöver honom. Kom hit!!

/HM

2x+13y=?

Vet ni vad? Idag har jag räknat matte. Och förstått. Nu för tiden är inte det så ofta som det händer, så guess who's happy now? Men jag förstår bara inte hur jag kunde gå från att ha matte som mitt bästa ämne, till att fatta, tja, nada. Jag antar att det kan vara för att jag alltid haft så lätt för det som det nu när det krävs tankeverksamhet kör ihop sig. Det här verkar till och med vara en trend som gäller för alla mina övriga ämnen då.... förutom spanskan. Nybörjarspråk är ju ett skämt, eller snarare att många klagar på hur svårt det är. Men fine, alla kan väl inte ha lätt för sånt antar jag...

Jag skulle plugga arslet av mig idag, har jag det tro? Icke. Men nu, NU, ska jag baskemig skriva klart naturkunskapen. Inte nog med artikeln som jag ska redovisa imorrn (om resistenta bakterier, det ni!) så har vi ju tvärredovisning på fredag. Hua, skärpning! Jag måste bara hålla mig flytande veckorna fram till jul, så snälla någon, sporra mig?

/HM

Två månader kvar!

Inga större framsteg inom pluggavdelningen just nu, dessvärre. Jag är inte säker, men det skulle kunna bero på ett rätt stort distraktionsmoment som insisterar på att ringa mig på skype stup i kvarten och sitta där och se söt ut. Jag får ju ingenting gjort! Hua, jag måste nog lära mig att stänga av både internet och tv:n, annars kommer jag sitta kvar i läxträsket till långt efter nästa sommarlov...

Förresten är det den 19:e i Kina nu, vet ni vad det betyder? Bara två månader kvar tills jag får krama min älskling igen! Nu har det ju till och med gått mer än hälften av tiden, och december kommer ju att vara helt fullsmockad med grejer. Det här kommer att gå superfort!

/HM

Jag måste flytta ut tv:n från mitt rum..

That 70's show och vänner måste ju vara de två bästa serierna någonsin, right?

Och jag skulle plugga som en galning idag och imorrn, men jag orkar inte riktigt. Det är så lätt att fastna framför tv:n.. jag får kicka igång hjärnan i reklampauserna!



Hua, dålig Hanna.

/HM




Msn på franska, ändå värt lite cred!

Gissa vad jag gör nu! Jag sitter på msn och pratar med en tjej från Algeriet - på franska! Gaah! Jag tror knappt att det är sant, men det går faktiskt helt okej. Hon trodde till och med att jag hade en översättare, för min franska var "super bien"! Haha, gud, jag sitter här och blir nervös över vad jag ska säga. När jag blir nervös så svettas jag - mängder! Därför kan jag aldrig ha annat än linnen på prov, för annars ser man mina lp-skivor under armarna. Just nu är baksidan av låren genomblöta, mumma. Men hon verkar trevlig i alla fall, så på fredag ska jag försöka prata med henne på riktigt (hon har ju börjat vara med på våra franskalektioner eftersom hon flyttat hit nu). Kanske kan jag lära henne lite svenska också, så är det en win-win-situation! Jisses, det här blir mycket, nu måste jag nog sova innan hjärnan kollapsar!

Godnatt!

/HM

Sommar och minnen från playboy



Jag bara älskar den här bilden. Hur mycket sommar skriker inte den? Åh, jag har nog aldrig någonsin varit så nöjd med en bild som jag tagit, faktiskt. Och jag blir alltid så glad av att se den, mumma!

Sitter och kikar på Girls of the Playboy Mansion, just nu började ett avsnitt som sammanfattar säsongerna hittills. Jag erkänner, jag är lite småkär i det här programmet. Hugh Hefner struntar jag egentligen i, programmet handlar ändå mer om tjejerna. De är så blonda och öppna och de lever ett sådant.. overkligt liv så att det faktiskt blir rätt roligt. Jag skulle faktiskt vilja testa att leva så (minus den 80-årige gubben). Vem skulle inte vilja det?




Harmonisk för en gångs skull

Söndag och morgonen tillbringades med att lovprisa gud. Ungefär. Jag kände mig så otroligt harmonisk på gudstjänsten idag, rösten var precis som den skulle och jag lyckades till och med utföra den afrikanska dansen som uppenbarligen var tvungen att ingå i dagens temagudstjänst. Kören did okey, men de små juniorerna tramsade mest runt. Hua, det märks att jag håller på att bli äldre, var går gränsen till gammal?

Körde gjorde jag idag också, på en väg för första gången. Det kändes faktiskt mer stabilt att köra på vägen än på parkeringen, för vägen fortsätter ju där jag annars behövde svänga runt runt på en parkering. Nog ska jag nog klara av det här förr eller senare.

Nu borde jag plugga, vi får se. Hej, naturkunskap!

/HM

Vad hände med Bellman och Boye?

Allmän undran: har vår svenskalärare schabblat så ordentligt att hon missade två författares verk helt i uppgiften, eller är det bara jag som stirrat mig blind på sidorna typ hela dagen?

/HM

Okej, nästa helg tack.

Dumtudum, litteraturhistoria är inte kul när man har glömt boken hemma och en del författare vill passa in i en väldans massa epoker. Förvirrat, ohja.

Jag tror att jag är så tråkig och trött att jag stannar hemma ikväll. Visst, jag kan slänga på mig något snyggt, sätta mig på bussen och åka iväg på fest, men samtidigt.. nja. Nog för att jag vet att det kommer bli trevligt, men helt ärligt kanske jag ska ta hand om min hälsa lite. Småfebern vill ju aldrig ge sig heller, och den här helgen tar jag mina homeopat-piller (som ska göra mig sjuk så att jag blir friskare.. eller något sådant tror jag. De har nog hjälpt mot körtelfebern i alla fall, tror jag). Så om jag är lite extratrött just idag så har jag något att skylla på.

Just nu ser jag på Most memorable swimsuit moments på tv. Jag skulle också gärna vara sådär het i bikini, ni vet, så att om man går längs stranden så stirrar alla (och inte på ens gigantiska ass, utan för att man är snygg). Någon dag vill jag baskemig ha en sådan kropp.

/HM

Fredagstrött

Snart kommer några kära vänner hit för lite film/idol/äta chips/umgås. Jag är egentligen trött nu, men jag ser fram emot deras sällskap. Det brukar alltid bli så trevligt så.

Jag inser lite då och då hur olika vänner jag har, och hur olika jag beter mig beroende på vem jag är med. Här skulle många säkert påstå att jag ändrar mig efter trycket, men det är bara delvis sant. Jag har en tokig sida som behöver få ta minst lika stor plats som min lugnare sida, och i olika sällskap väljer jag vem jag vill visa. Alla skulle inte tycka om hela mig, acceptera, javisst, men verkligen älska? Eller, jag underskattar dem nog. När jag väl låter folk komma nära (som jag ofta gör) så ser de hela mig, eller ja, nästan. Vissa sidor av mig vet bara jag om. Ingen får någonsin veta hur hemsk jag kan vara egentligen...

/HM

Förvirrade drömmar

Jag antar att jag är lite knasig och förvirrad och trött (surprise!) för tillfället. Känslomässig bergodalbana är inte kul, jag drömmer så konstigt om nätterna och egentligen har febern inte gett med sig men det tänker jag ju egentligen inte erkänna. Nej, nu är det dags att leva igen. Har man inget att göra så skapar man sig det, och det är det som jag håller på med. Men jag vet bara att jag skulle ge vad som helst just nu, för att ha dig här, ha det som förr, kunna älska dig precis så som jag vill. Nu är det snart bara två månader kvar tills du kommer hem...

/HM

Vår gråskaliga värld

Jag börjar lite smått ge upp hoppet om ett tillfrisknande och ska börja acceptera att jag verkar bli sämre varje dag. Spännande måste jag säga att det är, att se hur dåligt jag kommer att må om en veckan om det fortsätter i den här takten. Men förkylningar brukar väl ge upp till slut, right?

Har faktiskt tagit mig samman lite idag och gjort svenskauppgiften som vi fick för en vecka sedan. Jag känner mig duktig. Och trött i huvudet. På hela den här veckan har jag inte orkat arbeta med något alls, eller, jag har läst i min engelskabok. Men matte, språk, resten.. det är bara för ansträngande. När febern skjutsas på bara av att jag lämnar sängen är jag inte så pigg på att riskera hela hälsan. Men som sagt, jag har gjort svenskan, värt lite cred? Uppgiften gällde ont och gott, något som jag egentligen inte anser existerar. Vi lever våra liv i en gråskala och vad som anses gott eller ont är så olika från en människa till den nästa.

Nej, det är ju trots allt fars dag idag, snart ska han firas med presenter och blåbärspaj. Vi får hoppas att jag inte svimmar innan dess bara, för nu börjar det snurra.. dags att ligga ner en stund?

/HM

Ofrivillig rumsarrest

Jag verkar ha dragit på mig en förnyad mörkrädsla, som numera orsakar ofrivillig rumsarrest de kvällar som jag är ensam hemma. Ikväll är en sådan, men jag har laddat upp med vindruvor, pistagenötter och julmust (är det en synd att börja så här tidigt?) så jag ska nog överleva. Det enda dumma är att jag glömde min bok på toaletten, får väl se om jag vågar mig dit ut senare. Det är jobbigt att vara en sådan fegis som jag.

Jag såg ju självfallet på Idol igår, och även om det bär emot att säga det så förstår jag att Lars åkte ut. Om han släpper en skiva med sin sorts musik på så lär jag vilja ha den omedelbums, men let's face it: Lars var inte tillräckligt mainstream för Sverige. Synd, Idol hade ju äntligen fått någon som inte var rädd för att bjuda på show.

Det låter som om det är fyrverkerier ute. Har jag missat något? Någon fin högtid som resten av landet är upptagna med att fira idag kanske? Någon fest som jag inte var bjuden på? Människor som lever, till skillnad för den nuvarande jag. Jag behöver verkligen återuppta mitt liv nu, innan jag åker ur det.

/HM

Je veux aller à Paris, maintenant!

Jag vaknade upp imorse, helt inställd på att skutta iväg till skolan, har ni hört något så tokigt? Särskilt som jag sovit sådär lagom mycket som man gör när man inte kan andas alls, eller nåja, bara delvis mellan snörvlingarna, genom näsan. Men nej, tänkte jag, jag går upp ändå! Så upp gick jag, tog tempen.. och jaha, ska jag ge upp bara sådär? Nej, jag tar och äter frukost också.. och tar tempen igen. Jaha, nu har den visst gått upp ännu mer. Så det var bara att släpa sig tillbaka till sängen. Mitt liv just nu är sinnessjukt innehållslöst och tråkigt.

Systrami åkte till Paris idag. Tio dagar ska hon vara där, bo hos Ellen, träffa Karin, parta, prata franska, vara hemifrån.. vad skulle jag inte ge för att byta med henne? Jag behöver få något att se fram emot, något som är närmare än två månaders tid. Visserligen kanske jag har några små events inplanerade längs den långa, ensamma och kalla vägen fram till jul, men inget som får mig att, tja, blöta ner byxorna av upphetsning. Eller vad man nu ska säga. Jag verkar ha kört fast i ett djupt och lerigt likgiltighetsspår.

/HM

Ohja, idag är vi positiva.

Jag bryr mig inte ens om att leva den här veckan. Jag kan ändå inte andas ordentligt, jag är inte pepp för att göra någonting eller träffa någon, jag orkar bara helt enkelt inte bry mig. Egentligen skulle jag och min förkylning och minifeber kanske kunna traska iväg till skolan imorrn, men vad är det för mening med det? Just nu ser jag inte mycket mening med någonting.. det är helt enkelt en sådan dag.

/HM

Sjuk igen, yey.

För en gång skull har jag orsak till att klaga över hur jag mår, fysiskt då alltså. Lilla Hanna har blivit sjuk, igen. Ont i halsen, ont i huvudet, tung i hela kroppen. Jisses vad pigg och glad jag känner mig! Heh, eller inte...

Och som jag känner mig nu tror jag knappast att jag kommer att lämna huset på ett tag, kanske inte på resten av veckan! Tur att vi inte har några prov eller inlämningar den här veckan.. vad jag vet om i alla fall. Jag orkar inte riktigt bry mig, faktiskt..

Nej, nu vill jag ha chokladpudding med grädde! Jag antar att maten (som man vill äta) är det bästa (eller enda bra) med att vara sjuk...

/HM

Lovfin minsann




Jag är så trött nu, men tänkte ändå visa hur otroligt snygg jag faktiskt känt mig i veckan. Det är ju inte så ofta det händer, så jag tänkte passa på att njuta. Jag har faktiskt känt mig ovanligt snygg, är det bristen på skola som lättat mitt sinne?

Nåja, imorrn blir det tillbaka dit. Jag har pluggat.. nada på lovet. Så det ska vara kanske? Underbart i alla fall, men nu kommer ångesten krypande tillbaka. Men, det är bara november och december kvar till januari nu, och december kommer att gå supefort som det alltid gör, så snart kommer jag ha min varma trygga famn här hos mig. Jag längtar så otroligt, men jag oroar mig också. Just nu gör det faktiskt fysiskt ont i hjärtat, kan längtan vara så stark? Jag vet bara att allt jag vill ha nu är du.

/HM

Du.

Jag skulle behöva pussa på min Johan.

RSS 2.0