Imorgon är en annan dag

Jag har väldigt svårt att ta till mig mitt liv just nu. Det här med att leva i nuet verkar nästan vara en omöjlighet.  Jag lever för morgondagen, för nästa helg, nästa månad. Nästa år. Jag vill inte acceptera förändring, även om den inte går att undvika längre.

Och jag inser att det här inte låter vettigt. Jag vet inte ens vad tusan jag babblar om. Jag vill bara att allt ska bli enkelt igen. Och jag vill orka vara lycklig.

Ja, kanske nästa helg.

/HM

Släktkalas

Ska snart dra iväg på min kusins 25-årskalas. Jag är inte överdrivet förtjust i släktkalas, även om jag har en trevlig släkt. Men jag blir lätt trött på att sitta och vara trevlig. Och nu har jag inte ens Lollo med mig den här gången..



Nåja, man får en ursäkt att klä upp sig i alla fall! Och i mina nya kläder från Veromoda dessutom!

/HM

En bit på väg

Ett av höstens stora orosmoment kan komma att bli projektarbetet.. men nu har jag och Emelie i alla fall skaffat oss en idé om vad vi kan tänkas göra! Yey!

Och imorrn ska jag släpa mig iväg till skolan.. fastän jag fortfarande är lite sjuk. Men jag blir snart galen på att vara hemma, så rastlös! Plus att det känns som om jag missar en massa. Och det är lagom kul att göra i början av terminen!

Nu ska jag ta och nana. Godnatt!

/HM

Schemat äntligen klart!

Yey, jag har ett färdigt schema! Det är inte så bra som det hade kunnat vara, men hey, nu ska jag sluta klaga. Det blir engelska istället för franska, och jag kommer att få två håltimmar som jag är helt själv på. Men äh. Det får lösa sig. Och jag får se det lite positivt - till våren blir tisdagarna lediga!

Jag hade tänkt visa hur fint mitt schema har löst sig, men bloggen vägrar samarbeta. Nåväl. Då struntar vi i det!

/HM

Varför går allting emot mig?!

Den här veckan börjar närma sig "mest påfrestande veckan någonsin"-status. Jag har nog aldrig haft sådana problem med att få mitt schema att gå ihop! Gaaah!

Det stora problemet har varit att byta mattegrupp, för att slippa läsa en 13-timmars dag. Men vet ni vad? Nu visar det sig att jag inte ens behöver byta grupp - för franskan kommer inte dra igång! Åh vad besviken jag blev! Jag som hade räknat med det, längtat efter det, och kämpat för att få franskalektionen att passa in i mitt liv - och så blir den inte ens av! Så nu behöver jag be om ursäkt till alla stackare som jag tjatat på för att få byta grupp. Dessutom behöver jag ordna så att jag kan läsa något annat istället. Och vet ni vad? Om det inte blir engelska så vill jag fasiken inte vara med!

/HM

Älska XL

Idag mår jag ännu sämre, yey! Huvudvärken sitter i, näsan är igentäppt (men lyckas rinna ändå, hur går det till?), halsen börjar göra ont. Åh vad jag inte gillar sånt här! Så ja, ingen skola blev det idag alltså.



Om jag kunde med så skulle jag börja leva i den här tröjan hela tiden. Stor och muffig och varm och go! Precis vad man vill ha när man är sjuk.. Men ja, den är ju faktiskt i stl XL, tror jag. Så gärna ville jag ha en Dana Cup-tröja! Och i efterhand visade det sig var ett perfekt köp ♥

/HM

P.S. Notera min snygga öppna mun på bilden. Enda chansen för mig att få luft för tillfället! D.S.

Inte igen!

Första "riktiga" skoldagen idag.. och den gick välan ganska lindrigt förbi! Sen att mitt schema fortfarande suger, och att jag nu jobbat mig upp till rektorsnivå i min kamp att ändra på det, det är väl en annan grej.. Men heey, det finns inget som säger att jag måste läsa matte med min klass va? Jag MÅSTE byta grupp, det finns inte en chans att jag klarar att läsa från åtta på morgonen till nio på kvällen varje onsdag i ett år. Inte en chans.

Men usch, jag har sån sjuk huvudvärk! Jag brukar aldrig ha huvudvärk, men tja, nu håller jag ju dessutom på att bli sjuk. Näsan jobbar på att sluta fungera, jag hostar och fryser. Jag gillar inte det här alls.

/HM

Loooound

Ja, Lund alltså. Där har jag befunnit mig i helgen, i syrrans nya lägenhet. Jättefin är den! Och den ligger centralt, är ganska fräsch.. jag tror att hon kommer att trivas där! Enda nackdelen, ja det är ju att hon flyttat hemifrån.. kommer att sakna min bästa vän.

Mamma och Lollo



Lunds fina domkyrka!

Vi passade även på att gå på bio och se Harry Potter. Den var väl helt okej, tycker jag nog, men fjortisarna på raden bakom.. gah, sånna som pratar en hel film igenom borde fan inte få gå på bio!

/HM

Sladd tack?

Vet ni vad? Idag har jag för en gångs skull tagit bilder på vad som skett under dagen! Men vet ni vad? Ni kommer inte att få se dem idag! Varför? Jag hittar inte den förbaskade sladden till mobilen...

Jag förstår inte att det ska vara så svårt, att om man lånar den så kan man inte lämna tillbaka den! Det här är inte ens den ursprungliga sladden som vi snackar om, utan en ny som jag fått av pojken min. Men icke.. den var tydligen inte heller menad att stanna i mitt rum.. när ska jag lära mig att märka saker?!

Imorgon tar jag nog nya kort, som jag inte heller kommer kunna lägga ut.. Nåja. Klassen ska paddla i Hindås, det kan nog bli ganska kul trots allt. Plus att vädret ska bli fantastiskt!

/HM

Tandläkare, schmandkväkare..

Jag har ont i hela min mun efter idag! Åkte tidigare från skolan för att ta mig till mitt ombokade och efterlängtade tandläkarbesök - men vad besviken jag blev! De petade runt en massa, och jag blödde och led, men sen fick jag äntligen fråga vad jag hade på hjärtat. Jag har ganska länge nu, känns det som, gått runt med en visdomstand som är på väg upp i överkäken.. Den lilla bit som har kommit ut än så länge är vass och skaver i min kind!

"Vad ska vi göra åt den då?" frågar jag.

"Nej, ingenting. Vi väntar ett år och ser om den kommer ut innan vi gör något" svarar tandläkaren.

"Men.. tänk om tänderna börjar flytta på sig om det blir för trångt?"

"Nej, visdomstanden påverkar inte tänderna längst fram!"

Jo tjena. Jag har redan tvingats se min nederkäke bli ommöblerad av en visdomstand på vardera sida, och så säger hon att det inte påverkar? Och vadå, ska jag gå ett år med skavsår i munnen?! Och om min överkäke ändras ens med en millimeter, då ska tandjäveln ut. Det finns inga mellanrum någonstans mellan mina tänder.. men än så länge sitter de rakt och så vill jag ha det i fortsättningen också!

Ursäkta utbrottet över mina tänder.. de har aldrig tidigare varit något problem, inte ens ett hål.. men med den nya visdomstanden som skaver är det svårt att tänka på annat!

/HM

Ge min nya batterier och skön sommarreggae

Usch vad jag blev stressad av att börja skolan. Vet inte varför, det är något med den där miljön och insikten om att jag måste börja plugga snart (egentligen nu, men ändå..), som gör mig så himla.. trött. Och det hjälper inte ens att schemat har kommit upp på internet nu.. jag kan fortfarande inte planera mitt liv! Gah!



/HM

9.58... 9.58!!

Usain Bolt. Ett namn som ingen någonsin lär glömma. I OS förra året sätter han nytt världsrekord med 9.69. I VM idag krossar han det med 9.58. Helt sjukt. Och jag tror att det finns mer kraft i den killen.

Men åh vad synd jag tyckte om Tyson Gay. Han sprang sitt livs lopp, 9.71, och blev ändå utklassad. Sicken besvikelse!

/HM

Den som lever får se

Det blev riktigt mysigt i stan idag faktiskt! Vi  började med en fika på Espresso House (för det är väl det som ligger i NK-huset? Jag känner mig så himla udda där. Passar inte in alls bland alla rikemansungar. Eller ja, sånna som vill lägga mängder av pengar på kläder och sånt. Nåja.).. Sen gick vi bara runt, tjötade och försökte ta oss fram bland allt folk! Och ja, vi dök in under tak så fort de där skurarna kom. Vilket ju hände lite då och då!

Jag orkar inte ens vara nervös för skolstart imorrn. Men det kommer ju innebära en nystart, med nya ämnen som man (helst) ska fatta och lyckas perfekt med. Åh. Nåja, första veckan brukar ju vara ganska lugn..

Snart är det final i 100-meter herrar i VM i Berlin. Vem tror vi vinner då?

.. Herr Bolt möjligen?

Något annat vore bara konstigt. Frågan är bara med hur mycket som han ska sänka sitt världsrekord!

/HM

Söndag.

Övningsköra in till stan och sen fika med riktigt härliga töser - ganska bra utsikt för dagen!

/HM

Höst

Idag måste ha varit den tråkigaste dagen på länge.. visst hade jag längtat efter att ha en helt ledig dag att bara slappa på, men när man är lite krasslig på den dagen och inte ens orkar rensa i garderoben.. då är det faktiskt bara tråkigt.

Jag har insett att skolan drar igång på måndag. Det är så himla mycket som jag ska ha in i mitt schema till hösten, att jag inte ens har funderat över var jag ska tränga in pluggandet... förhoppningsvis har jag en håltimme som ingen annan har, där jag kan plugga undan allt!

Saker som (preliminärt) kommer att stå på schemat i höst är:

  • Kören - med gudstjänster och övning varje måndag.
  • Skolan såklart. Men även en franskakurs som ska läsas efter skoltid.
  • Träffa min babe. Och när vi kan ses så vill jag bara spendera tid med honom, inte behöva göra något annat...
  • Projektarbetet. Som ska genomföras med Emelie, som går i en annan klass, vilket kommer innebära fritid för att få det är gjort...
  • Återuppta mitt sociala liv! Nej, det är inte helt dött, men det är så många som jag har tappat kontakten med, som jag vill "lära känna" igen!
  • Flytta! Inte så långt visserligen, bara ner i källaren, men det kräver ju ändå lite energi.
  • Körkort förhoppningsvis?

Gah, förhoppningsvis är den här planen genomförbar, utan att jag tar livet av mig. Då måste något ryka, och jag är rädd att kören får gå först... Och jag gillar att sjunga och träffa de härliga människorna som är med där!

/HM

Ååååååh!

Tror ni inte att jag har gått och blivit sjuk? Gaah, vad är det här?  Jag antar att det här med att jobba hela sommaren och stressa upp mig själv inför allt möjligt äntligen tar ut sin rätt.. min kropp strejkar. Bara lite som tur är, men ändå tillräckligt för att jag inte ska orka jobba imorrn.  Usch vad jag får dåligt samvete av att sjukanmäla mig - även om det bara har hänt en gång på hela sommaren... Men ändå, att sjukanmäla mig när jag vet att det är så svårt att hitta ersättare.. blä. Men jag vill ju inte smitta någon heller.. Vad som är lindrigt för mig kan få dödlig utgång för någon på jobbet.

/HM

Jag vill planera!

Uscha, jag mår kasst.. åh vad jag hoppas det är övergående! Det ger mig sån ångest att inte veta hur morgondagen kommer att bli, särskilt som jag har en körlektion klockan åtta imorrn.. och så ska jag jobba på lördag. Om jag blir sjuk så blir jag, men jag vill veta nu hur jag kommer att må imorgon så att jag kan planera! Gah!

/HM

Kulturkalaset

Åh, igårkväll var kul! Kulturkalaset stod på schemat, eller ja.. egentligen var det väl picknick som var den ursprungliga tanken, men det är svårt att missa kalaset som tagit över hela stan!

I alla fall så träffade jag en mängd människor som jag inte träffat på säkert ett halvår, och de är ju helt underbara så det var kul att ses igen innan alla försvinner iväg till varsin stad. Vi blir väl.. fem som stannar här i götet tror jag? Men jag ska dessutom återuppta andra bekantskaper nu till hösten, så att mitt sociala liv kan krypa fram och börjar leva igen.

Och åh, titta sicken söt bild jag hittade bland systramis Emmaboda-bilder! Jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd med den, och då det inte händer så ofta så är det välan fantastiskt?



/HM

Flytt på gång.

Jag vet att jag är riktigt löjlig ibland. Nojjar och håller på.. över det mesta faktiskt. Och jag blir så lätt trött på allt också. Kan sätta mig och vara riktigt ledsen en lång stund, bara för att allt känns så himla hopplöst..

Imorgon flyttar min älskling upp till Linköping. Det är inte på andra sidan av världen, det går bussar dit.. men jag kan ändå inte vara glad för hans skull. För jag kommer att sakna vardagsmyset. Att kunna ses när som helst. Jag kommer att sakna honom. Och imorgon måste jag vinka hejdå utan att veta när vi ses nästa gång.


Min stiliga man. ♥

/HM

...

Den här dagen kunde ha blivit hur bra som helst. På grund av en liten klantig grej har den hittills varit en enda stor besvikelse..

 

/HM

Stressss

Jisses, vad jag börjar känna att jag är dålig på tidsplanering. Två dagar i rad (eller tre?) har jag behövt springa till bussen! Idag blir ännu en sådan dag... Körlektion står på schemat, och på grund av helt puckade busstider så behöver jag åka en timme tidigare! Blä!

Nåja, veckan ser i alla fall ut att arta sig ganska bra, förutom en förflyttning av min babe då förstås.. Men ja, det är ju sista sommarlovsveckan, så nu får man se till att göra det bästa av den!

Puss, got to run!

/HM

Linköping!

Gårdagen spenderades till största delen i en bil, på färd tvärs över landet (och sen tillbaka). Yes, Linköping stod på schemat! Johan skulle upp och hämta nycklarna till sitt rum, kolla läget och så... så jag, hans syster och mamma hakade på.

Linköping var faktiskt en riktigt söt stad! Mysig, med mycket grönt och söta små torg. Och rummet verkade trivsamt dessutom. Det ligger i en studentkorridor så jag vet en som kommer att festa en del framöver.. Men vet ni vad? Nu kan jag säga att jag har en pojkvän med egen lägenhet.. lite coolt, tycker jag. Och där kommer jag spendera så mycket tid som jag hinner och har råd med.

Apropå spendera så mycket tid som möjligt med pojken min, så ska jag snart iväg och äta middag ute på Johans land. Ganska mysigt ställe det med faktiskt, när man väl kommer över det faktum att det ligger mitt ute i en skog i ingenstans!

/HM

Hemma

Emmaboda var välan helt okej, men det är skönt att vara hemma nu. Mindre skönt att jobba dock. Men ja, fyra dagar till, sedan har jag "sommarlov" i en vecka innan skolan börjar! Yey!

Okej, nu måste jag gå och lägga mig. Men det är segt att veta att man måste gå upp halv sex på morgonen... det är sjukt segt. Då drar man sig för att gå och lägga sig, av någon konstig anledning. Man vill välan inte att det ska bli morgon!

Nej vet ni vad. Godnatt. Bättre uppdatering om Emmabodafestivalen utlovas, men den kan dröja. Vi får välan se!

/HM

RSS 2.0