Morgonstress

Jag har extremt svårt att planera mina dagar nu. Det känns lite förvirrande att inte veta dagen innan om man får jobba eller inte. Hittills har jag ju jobbat nästan varje dag, förutom när jag var sjuk.

Vaknar i alla fall tidigt nu oavsett. ligger och drar mig och väntar på att mobilen ska börja surra. Gör den inte det innan halv åtta så traskar jag upp och börjar göra mig iordning. Och sen börjar ju nästa nedräkning. Det här att gå och ha nedräkning till när bussen går, det är svinjobbigt! "Okej, nu är det tjugo minuter kvar. Ringer de nu så hinner jag ta på mig kläderna och packa väskan i lugn och ro." "Hm, en kvart.. dags att klä på sig tror jag.. ska de inte ringa nu?" "Tio minuter, kom igen nu då!" "Fem minuter. Om de inte ringer precis den här sekunden så att jag kan springa så går det inte". Vet ni när jag fick samtalet idag? På "en minut". Då är det inte läge att springa. Då får man snällt konstatera att man inte kan komma till nio tyvärr, men tio, det går bra.

Jag får jobba och jag är glad för det.
Föredrar dock ändå när jag vet om jobbet åtminstone dagen innan!


Förresten.. gissa vem som ska till Stockholm nu i höst? Två gånger blir det nog dessutom! Yey!


Längtar till imorgon




Wohooo...

Sitter och lyssnar på det härliga krasiga ljudet som mina lungor gör varje gång jag tar ett andetag. Någon gång emellanåt avbryter jag med att hosta så att det skär i hela halsen, och hela jag skakar. Bästa sättet att spendera en onsdag...

Skulle har jobbat idag, men kände imorse att det inte skulle gå. Man behöver vara med i huvudet för att se efter barn, och då är luft en bra grej att få. Så fick ringa och sjukanmäla mig. Blä.

Så idag är det jag och tv:n. Tur att vi har så många kanaler att det ständigt går någonting att titta på. Kanske börjar bli dags att äta lunch också.. mat är bra när man är sjuk va?


Happily ever after

Lördagkvällen har tillbringats med några romantiska filmer och en påse stjärnor med sourcream-smak. Började med Brudens bäste man och gick sedan vidare till Notting Hill. Två riktigt romantiska filmer, där huvudpersonerna får varandra i slutet och lever lyckliga i alla sina dagar. Jag vet inte vad det är som är så himla tilltalande med denna sortens film, men jag kan inte låta bli att älska varenda en, nästan.

Ibland önskar jag att jag fick se hur mitt happily ever after kommer att bli. Om jag nu får ett. Har mitt sikte inställt på att det ska hända, men livet är oförutsägbart. Kanske försvinner lyckan en dag. Eller så lever jag redan med min drömprins (vilket ju självklart är vad jag tror och hoppas). Men jag vill se om det kommer barn i framtiden, vad jag kommer att arbeta som, var jag kommer att leva och vilka nya drömmar som kommer att födas under de närmaste åren.

Jag vill så gärna veta. Fast samtidigt inte. För hur kul skulle det vara, att få alla svaren? Livet ska väl vara ett äventyr, även om det är otäckt att sväva i ovisshet.

Vad jag vill helst av allt, nu ikväll, är att inte vara ensam. Att ta bort de trettio milen som ligger mellan mig och mitt happily ever after, och bara få gosa in mig i min varma famn. Jag vet att jag inte kommer att få det ikväll, men nästa helg då kommer lyckan hit igen. Jag längtar.


Ge mig min axel att sova på, nu!


Kapten Röd dedikerar..

..denna versen till Sverigedemokraterna. 

För den svenska tigern lever på svensk apati. Han gör det fritt fram för deras svenska parti. YO För den svenska tigern går i tystnadens namn. Och när du och jag står tysta ja då smyger han fram. Höger Extremisten går i skuggan, han sprider sig undan för undan. Och propagerar för brott i det dunkla, sen skyller dom allting på förortens ungar. Och med en dröm om grönare lundar där dom kan gå med sina renrasiga hundar. Och men vi vet hur det går vad som stundar, så vi vägrar ge upp och vi kommer aldrig blunda.


http://www.mittwoch.se/images/kaptenrod.jpg

Kapten Röd på Lisebergs stora scen igår var så himla bra. Den sortens musik är den perfekta konsertmusiken ♥

Sedan bar det iväg ut till hisingen och bräcke, till Lindas place. Vi såg på fame, den nya. Vet inte riktigt vad jag tyckte,
det kändes väldigt mycket som en repetition på den första filmen. Kände igen så himla många scener, till och med repliker.
Tråkigt. Dock mysigt med filmkväll.

Idag blev det en liten stund på stan. Fick köpt två par jeans, för sammanlagt knappt 600. Får väl erkänna att jeansen var
identiska med ett par som jag redan hade, som har gått sönder. Men hittar man jeans som man gillar så varför inte ladda upp
med flera par? (:

Borås borås

Precis hemkommen från - hör och häpna - ännu en kväll i Borås. Denna kväll förärades jag sällskapet av de sköna damerna Hanna och Lisa. Trevligt att sitta med varsinn kall och snacka minnen. Mycket trevligt. Sen att bussen hem blev ett totalt missförstånd (mycket motion fick jag dock när jag powerwalkade till en buss som inte stannade hemma), det är en annan femma det. Annars var det ju trevligt, så nöjd är jag att jag tog mig samman!


Jag och Kalle på kräftskiva!


Känner dock i huvudet och hela kroppen att jag håller på att bli sjuk.. ska ta mig tusan klara mig igenom morgondagen också, med både jobb på dagen och Kapten Röd samt filmmys på kvällen. Så är det bara.


Raindrops keep falling on my head

Har tillbringat kvällen i ett kallt och regnigt Borås. Men fick se ett hett framträdande, så det var värt att stå och huttra lite. Peter Johansson. Behöver jag säga mer? Sveriges bästa röst, som passar alldeles utmärkt för rocklåtar à la Queen. Perfekt. Mannen som verkligen begåvats med allt som krävs för att vara artist. Needless to say I'm in love.

http://userserve-ak.last.fm/serve/252/4518690.jpg


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/30/Peter_Johansson_WWRY_2006.jpg/220px-Peter_Johansson_WWRY_2006.jpg



P.S. Älskar fortfarande min pojk mest. Såklart.

Klurar vidare..

Sitter och funderar över valet på söndag. Skrev faktiskt precis ett långt inlägg om alla mina funderingar, men känner inte att de är så relevanta för någon annan än mig. Låt oss säga att jag inte har bestämt mig än, helt enkelt.

Har lekt städtant idag. Inte lika kul som förskollärare, men ändå ett nyttigt jobb. Barn drar visserligen in massvis med sand. Men det går bra ändå.



Snurra min jord igen

Idag är det den 11 september. Tänk att det datumet fortfarande har en så hemsk klang. Nio år efter den där morgonen...

Här hemma är det inte morgon längre, men jag sitter fortfarande i morgonrock och myser. Det är trots allt lördag. Även om mina veckodagar är helt upp- och nervända nuförtiden, så har lördagar en särskild känsla. Lördagar betyder mys, snacks och stanna uppe sent. Tror aldrig att den känslan kommer att försvinna!

Och apropå försvinna.. det hoppas jag att några kilon ska göra de närmaste månaderna. Har gått och gjort något galet - köpt ett gymkort för ett halvår! Gah! Så nu är det jag som går och tränar minst två gånger i veckan, vare sig jag vill eller inte. Starting today. Önska mig lycka till..



Har förresten äntligen fått tummen ur och laddat över alla sommarbilder från kameran till datorn. Så snart har ni att se fram emot ett härligt sommaralbum på fb. Smakprov från segling i sommar med älsks familj ♥

Smile



Så här ser jag ut idag. Så såg jag inte ut igår. Skillnaden? Jag har fått min framtand lagad! Sitter och känner med tungan på tanden, men när jag kikar i spegeln ser jag inte ens vilken tand det är som är lagad. Bra jobbat tandläkaren! Nu har jag snyggaste leendet i stada!

Tandfeen kommer med en ny tand

Barn är sjukt söta när de är små. Mellan ett- och tvåårsåldern, när de håller på att lära sig att prata och gå, och ofta bara stirrar med stora ögon på alla spännande nya saker, eller ler så hela hjärtat smälter, då är de helt oemotståndliga! Nästan så att man önskar att man hade en egen liten gosunge med stora ögon.. ♥

Resten av veckan är än så länge helt blank, förutom ett tandläkarbesök på torsdag. Ska äntligen få lagat min framtand, där en flisa slogs ur på studenten. Jag försökte dricka champagne när flaket skakade till, och bonk - trasig tand. Som tur är var det ingen större bit som försvann, men ändå tillräckligt för att det är värt att laga. Får hoppas att lagningen fortfarande kommer att matcha resten tänderna!

Nej, jag behöver defintitivt en ny hobby. Kanske trots allt är dags att börja sy egna kläder, eller hitta på något annat kreativt?

Träna, det ska jag i alla fall börja med. Bokstavligen vilken dag som helst. Gah.

Kräftigt värre

Jag har väldigt svårt för att inte planera inför framtiden. Och just nu kan jag inte planera mer än några dagar i förväg, om ens det. And it's driving me insane. Existentiell ångest, hejdär.

Kom hem igår från my love i alla fall. Gav mig själv en timme hemma innan jag drog iväg på kräftskiva. Den hölls på en takterrass där Nya Ullevi var grannen. Vacker utsikt, solsken, gamla och nya vänner.. vad mer kan man begära av en kväll?

Det skulle då vara att få komma hem och sova i sin älskades famn. Är jag verkligen i rätt stad fortfarande?


Slänger in ett tack till värden! Bra fixat Dennis! (Fotot från min 18-årsutgång!)

Nyförälskad igen

Tillbaka uppe i Linköping. Och är lyckligare än någonsin. Vet att många har svårt att förstå det här med att man väljer ett långdistansförhållande, istället för att "gå vidare" med livet. Men för mig är det inget alternativ. Älskar den här pojken av hela mitt hjärta. Två år och tre månader efter att det blev vi känner jag mig fortfarande som en nyförälskad liten tös varje gång vi ses. Sitter och längtar som bara den efter honom nu.. och då är han ändå  bara i skolan för en lektion. Så snabbt blir man bortskämd med att få gosa med sin älsk igen. ♥

Får se vad dagarna här bjuder på. Har hört funderingar på filmkväll, besök till en pub med oändligt antal ölsorter, shoppingturer... Har redan hunnit se Lithe Blås spela (och Johan dansa i de oootroligt snygga utstyrslarna som "baletten" ikläder sig), samt träffa en kille från Bangladesh. Det är inte varje dag som det händer inte!



Grabben i den snygga mössan, han är min minsann.

RSS 2.0