Valborg i Lund!

Imorgon drar jag ner till Lund för ett Valborgsfirande som jag aldrig lär ha sett maken till! Uppenbarligen är Valborg heligt i Lund, och hela staden hänger i stadsparken och firar på dagen. Vi ska börja dagen med en champagnefrukost och sen dra dit, hoppas att värmen håller i sig! Och så får vi se vad kvällen bjuder på.. lär ju inte vara ont om fester, frågan är om det finns några biljetter kvar... Det ska bli kul i alla fall!

Jag behöver en rolig helg efter den här pissveckan.

Åh, kom precis på att man ju måste hinna se studentkören sjunga in våren! Hoppas att vi hinner det! (:


Syster och jag i en vårig natt för ett år sedan, på Lundakarnevalen!

Jahaja

Sovmorgon och påsklov på riktigt blev det visst inte idag. Men det blev en oerhört trevlig dag i barngrupp istället. Så jag är nöjd med dagen. Förhållandevis nöjd. Klart att det hade kunnat vara bättre..


Jag och Lollo träffade en myskatt när vi promenerade häromdagen. Orange, jättemjuk och jättegosig!

Nytt och fräscht

Jag har lekt lite med bloggdesignen (och förhoppningsvis inte pajjat alltför mycket - jag vet ju trots allt knappt vad jag sysslar med). Vad tycks? Lite ljusare och somrigare, med nya fräscha aktuella bilder längst upp (: Får se om jag pysslar lite till med den, så att den bli alldeles perfekt. Men just nu så lockar solen mer än att sitta här. 21 grader strålande sol, det tackar man inte nej till!

Synd bara att min röda bikini gick sönder nyss.. nu måste jag ju köpa en till! Usch vad jobbigt, en ursäkt att shoppa!


Den röda bikinin har badat i Venedig. Det är inte alla som har det!

Men jag har bara regn hos mig

Det har varit så otroligt fint väder den senaste veckan. Idag tog jag och syster en promenad och jag svettades som bara den i mina shorts och mitt linne. Vi fick ihop ett helt gäng fina bilder, två av dem fick äran att bli nya profilbilder på fb. Bra grej.


Min nya bild.. somrig och fin (:


Min fina syster!

________________________________________________________________________________________________

Långfredagen blev dock en mörk dag. Mitt hjärta blev krossat och i helgen har det gjort ont. Det kommer nog att göra ont ett bra tag framöver.

En del låtcitat uttrycker hur jag känner bättre än vad mina egna ord kan:

En tredjedel av den jag var går hem, för en är krossad, en är din. Det här är slutet på vår film.
En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.

I got sunshine



Åh, vilken härlig dag. Sommarvärme! Kanske blir detta året som jag blir brun på riktigt.. hoppas kan man alltid (:


Matkonstnären nr 1.

Söndagen är, som den vilodag det är, särskilt efter en utekväll, den perfekta tv-dagen. Eftermiddagen/kvällen är full av bra program som följer på varandra. Lite Hellcats, Gossip girl, Big Brother... (åh, vad min tv-smak är på gränsen till smaklös ^^). Men ett riktigt BRA program som gick idag är Heston's Feast. Åh, BÄSTA matlagningsprogrammet någonsin! Fast att kalla det ett matlagningsprogram är nästan att förolämpa det. Det bör kallas ett inspirerande, nyskapande, magiskt, barnsligt roligt program.

Visar en bit av dagens program nedan. Tänk att ha hälften så mycket fantasi som Heston, hur fantastiskt vore inte det?



Annars idag då? Har njutit av solen (och påbörjat årets brännande.. samma sak varje år), och åkt en sväng till Visko. Så nu har jag nya gladiatorsandaler, och en ny liten svart väska. Nöjd tjej!


kött

Åh herre, vad slö jag är nu! Jobbade fyra timmar imorse, sen när jag kom hem kröp jag ner under täcket och totaldäckade. Vaknade tre timmar senare och undrade vad tusan som hade hänt. Ehm, inte riktigt frisk idag kanske.. men imorgon, då ska jag vara piggare! Då bjuder ju kvällen på Boråsfest, det vill jag inte missa!

Men ikväll blir det bara soffmys. Mamma har köpt revben = nöjd Hanna. Jag konstaterade häromdagen (jag brukar konstatera detta så fort ämnet kommer upp..) att jag aldrig kan bli vegetarian. Jag har visserligen inte inställningen att en måltid inte är komplett utan kött (hrm), men jag älskar revbensspjäll alldeles för mycket för att leva utan dem! Sen gör det inget om man äter lite grönsakssoppor, nyttiga goda bönsallader och en och annan falafel emellanåt! Det måste vara en balans, nu när man faktiskt vet att kött inte är så himla bra för miljön..

Och här hade jag tänkt lägga in en fin bild där jag äter revben. Men så het är man faktiskt inte när man gör det, så jag besparar er den hemska synen..

En härlig sommarbild får ni istället!


Intensivt

Åh, en trött vecka denna. Jobb och föreläsningar om vartannat, och jag får inte riktigt ihop det. Men jag ska la ta mig igenom det ändå. Men det blir en trött Hanna den här helgen.. eller ja, lördag är det party party, men fredag är jag allt bra sugen på att spendera i soffan!

Helgen som gick var mys i alla fall. Var i Linköping, och firade in våren kändes det allt som. Första glassen i solen, första grillningen, första cykelturen (nåja, för min del i alla fall..). Och så firade jag min pojks födelsedag med frukost på sängen. Vilket ju alltid är en bra grej. Och så fick han ett par skjorts. Ännu ett vårtecken!


Twister!


Massa gott kött..

Nej, nu är det snart sängdags. Behöver sova! 

Tankar

Skulle jobbat lite idag, men vips hade jag jobbat åtta timmar. Så kan det gå.

Fick deklarationspapprena idag. Får pengar tillbaka från förra året, woho! Bra grej (:

Kan fortfarande inte bestämma mig för en utbildning. Och nu är det typ en vecka kvar. Hur ska det här gå?

Nej, tror att jag ska hjälpa mamma baka en stund nu.. eller hjälpa henne att äta upp smeten. Obotlig godisgris..

ÅH. Snart är det påsk och då får man äta massor av godis!


Mumma..

Bikinidags?

Relaterat till föregående inlägg om sollängtan, så längtar jag även efter att bli vältränad igen. Som tur är har jag mamma som drar med mig till gymmet, lite då och då i alla fall. Idag körde vi en halvtimme på crosstrainern, det var ganska skönt. Styrketräningen idag var dock bara tung. Hur ska jag någonsin få kraft i armarna och axlarna?

I alla fall, är sugen på att köpa en ny bikini också. Har sett en görsnygg på H&M, men det verkar vara fler som har sett den. För överdelen kan jag inte hitta i min storlek. Får leta lite till..



Såhär vill jag se ut i sommar..

Sollängtan







Åh vad jag vill utomlands! Skönt att det börjar bli lite sol och värme här nu, men kom igen, jag vill strosa runt i shorts och linne, ligga och sola på en strand och ha det asgött! Dessa ljuvliga sommarbilder är från en resa till Sicilien när jag gick i åttan. Fem år sedan tror jag? Åh herre, tiden går!

Jag vill till Rom nu. Vem vill åka med?

Sådär..

..nu är en riktigt trevlig systerhelg över. Vi har avverkat några filmer, shoppat (massa shorts..), fikat, hängt lite på andra lång.. och idag har vi storstädat huset enbart för att slippa plugga. Så det har varit en sjukt trevlig helg.

Var och hämtade föräldrarna på landvetter förut, så nu har vi ätit god middag och så har vi fått lite presenter. Några fördelar ska man la ha med att inte ha följt med på resan! Örhängen, smink, kläder = glad tjej.

Veckan som kommer oroar mig lite. Vi har labb på onsdag, i grammatik. Jag förstår ingenting. Jag har aldrig ens gått igenom sånt som satsdelar.. gah! Det känns som om jag kan få det kämpigt i den här kursen.. men det kanske är bra att prova på! Jag som alltid har haft så lätt för mig mår kanske bra av lite motgång..


Shoppade nya jobbyxor.. tråkigt men nödvändigt!

Hey, I made it!

Jag tror inte att det är någon hemlighet att jag är rädd för ganska mycket. Mörker, spindlar, våldtäcktsmän, våld överhuvudtaget, zombies, blod.. framtiden. Och en massa annat onödigt att vara rädd för. Anyway, den här veckan har jag fått konfrontera en av mina stora ångestframbringande händelser - att vara ensam hemma. Natten till söndag skjutsade jag mamma och pappa till landvetter, för de skulle till teneriffa och sola och ha det gött (jag följde inte med för två nya kurser skulle ha börjat den här veckan.. en gjorde det..). Så från söndag till igår var jag helt ensam.

Men det har faktiskt gått bra! Ingen som har gjort inbrott, ingen som har skrämt livet ur mig om nätterna (mer än några få mardrömmar om spindlar och så..). Jag har lagat mat, diskat, städat (lite). Kanske är jag - hör och häpna - redo att flytta hemifrån snart! :O

Sen igår har jag dock min fina syster här. Så kul tycker jag inte att det är att vara ensam, trots allt. Ikväll har vi haft filmmys, imorgon blir det en sväng på stan och sen får vi se.


Ja, vi är SÅ snygga. Och så bra hade vi det förra gången på Teneriffa!

RSS 2.0