Språknörd

Måndag igen, och en ny föreläsningsvecka börjar. Denna blir dock lite annorlunda från den förra.. idag ska vi ha gruppdiskussion, imorgon är vi "lediga" och på torsdag har vi lab. Det låter sjukt seriöst med laboration, men som jag har förstått det så ska vi bara experimentera lite med ljudvågor. Och jag hittade ett sådant program på vår dator igår. Håller man på att bli en riktigt språkvetare när man fnissar förtjust över hur roligt det är att se på ljudvågorna vilket ljud det är? Görkul ju! Klippa bort ljud, spela upp igen, hitta exakt var ett nytt ljud börjar och slutar.. det är kul det här. Kan nog se mig som en språknörd i framtiden minsann!

Kikade i arkivet och hittade den här fina bilden. Tänk om mitt hår kunde se ut sådär alltid!

Längtar

Ännu en föreläsningsvecka avklarad. Eller vad säger jag? Den första föreläsningsveckan menar jag ju såklart! Börjar så smått komma in i det, är ju åtminstone väldans intressant även om det är mycket att läsa. Får se till att plugga lite i helgen..

..men inte alltför mycket för min finaste kommer imorgon. Få bättre saker man kan få en fredagkväll när man är trött efter jobbet! (Ska jobba 7.30-17 imorgon. Bra ändå). Så imorgon blir det supermyskväll, och på lördag blir det kalas kalas. För Johans farmor minsann. Så det blir nog trevligt. (:

Längtar inte ett dugg efter söndagen. Helgen går ju så fort! Men nu ska vi inte tänka så... nu ska jag fortsätta längta till imorgon ♥


Nytt i garderoben

Var ju som sagt och shoppade i Borås idag, och drog med mig massa fina grejer hem. Bland annat de snygga jeansen från Gina Tricot här nedan. De sitter verkligen tajt, snyggt med hög midja också. Ska se om jag kan vänja mig bara (:



Sen köpte jag även helt nya träningskläder! Har ju äntligen kommit igång ordentligt med träningen, och då vill man inte se ut som något katten släpat in när man går till gymmet. Inte för att det är en modevisning direkt, men kan vara trevligt att ha kläder som inte sitter obekvämt! Så nu har jag investerat i sånna där tajta trekvartsbyxor, en ny träningsbh och nya toppar, som den nedan. Och så nya skor också! Känns bra det här (:
SOC W 2F SS TOP S11 CERISE/DK.CERISE


Down we go



Titta! Beviset på att jag har åkt skidor! Jag tog mig faktiskt ner för hela den där backen (herregud, jag tog mig upp för den med lift, är inte bara det värt beröm?), även om det tog en låååång stund. Första gången någonsin på skidor, och jag överlevde. Det var kanske inte det roligaste jag gjort, men vem vet.. kanske man lär sig gilla det?

Nu i helgen har jag hängt på Harrys i Borås, fikat i Göteborg, tränat och shoppat loss som bara den i Borås. Det har varit en minst sagt fullspäckad helg. Och nu måste jag ställa om till vardagsmode, för imorgon är det föreläsning igen. Det ska nog gå bra!

Humanist - javisst!

Sådärja. Nu var man visst student på GU. Ska tillbringa den närmsta terminen på humanisten, och lära mig allt möjligt (och omöjligt) om språk. Humanisten ligger, för den som inte vet, precis ovanför korsvägen, bakom konstmuseet och med utsikt över näckrosdammen. Lycka!

Var på introduktionen idag, och hade lite lätt huvudvärk när jag äntligen begav mig hemåt. Så mycket nytt på en gång, hua! Helt snurrig blir man. Jag tror att det kommer ta lite tid innan jag kommer in i det här. Som tur var är jag inte den enda snurriga förstagångsstudenten där - stötte på en annan gammal hulebäckare som jag tacksamt slöt upp med. Det är ändå lättare att tackla allt det läskiga om man är två!

Så får vi se sen om man lyckas lokalisera all kurslitteratur... tänk att den ska ställa till med så mycket problem!

Träningsvärk

Gah, mina axlar! Jag har äntligen kommit igång med träningen, och my oh my det känns. Har varit och tränat tre gånger den senaste veckan, så lite stolt är jag över mig. Hinner dock inget mer gym den här veckan, jobbar för mycket och sen så är det Linköping som gäller i helgen. Kommer dock dessvärre få träning där.. för älsk ska släpa med mig ut på skidåkning. Jag har aldrig åkt skidor förut, behöver jag nämna att jag är fullkomligt livrädd för att slå ihjäl mig? Hua, jag vill inte. Om inte han var så himla entusiastisk över det så skulle jag aldrig ha gått med på skidåkning. Men några uppoffringar får man göra för den andres lycka, right?

Det verkar (än så länge) som om detta blir en jobbfri dag. Vilket skulle behövas, egentligen, för min att-göra-lista är lite för lång nu! Jag har inte riktigt ro till att sätta igång med något än, klockan är bara tjugo i tio och någon kan fortfarande ringa.. men vid elva är det jag som kickar igång mig själv och får någonting gjort!

Det har förresten snöat inatt igen. Trodde nästan att vintern skulle ge med sig, men ack vad fel jag hade. Kanske att man borde utnyttja den och åka lite pulka snart? Det kanske är värt att trycka in i schemat...

 


Filmtips!

Har haft en filmmaratondag idag. Har sett på film ungefär sen jag vaknade fram tills nu, och kommer att göra det till jag går och lägger mig. Vilka filmer har jag hunnit med idag egentligen då? Hm, låt mig tänka... började filmdagen vid tolv med Planet 51, en animerad film om en planet där det helt plötsligt landar en utomjording! Hua, läskigt! Bara det att utomjordingen är människa och fredlig.. och kaxig. Nåja, bra film, ingen som man behöver se flera gånger men ändå sevärd!



Sedan fortsatte jag med Bandslam, en lagom trevlig dramakomedi om en kille som fått byta skola på grund av sin pappa. Han blev manager för ett band och de här bandet ska delta i bandslam. Kommer de att vinna? Spänningen ligger tät... och slutscenen med David Bowie är sådär perfekt amerikansk. Också bra film.



Därefter blev det den amerikanska filmen Miracle. Den var baserad på den sanna historien om USA:s hockeylag som skrällde rejält i OS 1980 när de slog Sovjet. Ooups, avslöjade jag precis slutet? Anyway, jag gillar sånna filmer, där drömmar slår igenom. Det finns en liknande sannbaserad film om ett av de första.. vad tusan är ordet nu igen? Integrerat! Ett basketlag med både svarta och vita spelare. Och i Texas dessutom. Jättebra film, jättefin om än lite hemsk historia (att människor kunde behandla svarta så illa! Är glad att jag lever nu och inte då!), jag grinar varje gång. Glory Road heter den - se den!

Miracle Poster Glory Road Poster



Därefter blev det faktiskt lite Livräddarna på Bondi Beach innan familjemiddag. Men sen var det dags igen, för Dirty Dancing. En klassiker som alltid uppskattas!



Nu ser jag på Brokeback Mountain. Har sett den förut, men det var längesen och så vitt jag kommer ihåg är den jättebra!



Sådärja, hoppas att jag kunnat glädja någon med alla mina filmtips (och hur seg och tråkig jag är idag). Nu ska jag njuta av snyggingarna Gyllenhall och Ledger (:


Laddar för vardag

Sådär, nu är det slut med helghumör och helgsynder och helg överhuvudtaget.. nu är det dags för vardag! Få rätsida på jobbet, få rätsida på plugget, få rätsida på mig själv. Ställde mig på vågen idag, och jag tänker inte skriva in några siffror här, det skäms jag aningen för mycket för.. låt oss bara konstatera att det var minst fem kilo för mycket. Jag har aldrig aktivt gjort ett val att vilja gå ner i vikt, men nu är det tusan dags att få ordning på't! Träning ska ske, snacks ska slutas med och choklad minskas betydligt. Så får vi se om något händer..

Kan i alla fall bjuda på några fina bilder från helgerna som passerat. Dessa är från nyår som ju firades nere i Skåneland:


Min stilige herre!


Det lagades massa god mat, som det ska vara på nyår!


Skål på tolvslaget med utsikt över alla fyrverkerierna.. bra grej!

RSS 2.0