Glad påsk ska det bli snart

Onsdag, och efter en otroligt kort skolvecka är det bara en dag och två lektioner kvar innan lovet. Lite påsk ska man allt hinna med då, med letande efter påskägg i trädgården (tack gudskelov att snön nästan är borta), och allmänt mys och pyntande. Sen blir det London minsann.

Nu är jag trött och vill sova. Sova länge helst. Får sova länge på fredag istället, imorgon ska jag få gjort sista redovisningen innan lovet. Ska bli skönt att ha det gjort. Att få stryka något mer på listan!

Bjuder på en riktigt glad bild på mig och jätteödlan, bara för att vi är så glada att påsklovet närmar sig! (Jag lovar, ödlan är glad han med för att jag får lov)



/HM

Höjdrädslan har fått på nöten!



Här uppe bodde vi, på elfte eller trettonde våningen beroende hur man ser på saken. På bilden ser vi mig och en bit ner solstolarna där vi tillbringade dagarna. Stor Hanna, små stolar. Världens utsikt hade vi från vår balkong, där jag gick ut det första jag gjorde på morgonen för att se på Teide och ut över havet, och där jag kröp ihop på en stol på kvällen för att se på alla ljusen. Så himla mysigt. Kolla bara på de här bilderna så förstår ni vad jag menar.





Underbart vackert! Och högt! Men så högt att det blir overkligt.

/HM

Hemma igen

Hemma från Teneriffa. Och glad är jag över att kunna säga att de pessimistiska väderleksprognoserna inte stämde alls! Större delen av veckan har vi haft sol och värme, trots ordentliga mängder blåst. Har hunnit med en hel del - utflykt till Teide, spaniens högsta berg som även är en vulkan, sola såklart, äta massa god mat i alla ljuvliga bufféer (all inclusive in my heart), promenerat en massa runt i staden... och bara haft semester och lugnt och skönt. Så himla vacker stad, Puerto de la Cruz!


En varm kväll med systrami på den svarta stranden i Puerto de la Cruz

Inte lika härligt att mötas av regn när man kommer hem. Dock mer härligt att få en massa kramar och pussar av sin älskling som man saknat ihjäl sig efter! Nu är han hemma i en vecka, innan vi drar till London. Längtar ♥

/HM

Tenerife, here we come!

Dagen före, om lite mer än ett dygn är vi på Teneriffa! Jaaa! Bra grej, bra grej. Och det ser ut som om det kan bli helt okej väder. För Teneriffa är det väl ca 25 grader som gäller i veckan. Synd bara att vi ska bo på den minst solsäkra platsen på hela ön bara, haha. Men 20 grader, det kan man nog hoppas på i alla fall. Så får man lite lite färg om man har tur också!



/HM

Mams <3

Idag fyller min lilla mamma år. Grattis tycker jag att vi säger till henne ♥


Det finns otroligt få bilder på oss tillsammans! Den här är bara en halvbra sak, från Dublin.

/HM

Drömmar om sol





Älskar de här två bilderna. De är från en fin solig semester i åttan, till Sicilien om mitt minne inte sviker totalt. Så himla vacker ö. Och ja, snart ska ju bege mig till en ny vacker ö, så då får man drömma sig bort lite. Drömma om att ligga i solen med en bra bok och bara njuta, så som bilden nedan (där boken visserligen fattas). Den andra bilden, med utsikten, kommer nog alltid vara min favoritsemesterbild. Synd bara att jag var inne i en period då jag inte ville le på kort! Och då hade jag ändå ingen tandställning, utan perfekta tänder!

Tycker i alla fall att det är fascinerande att se tillbaka på hur man såg ut för några år sedan. Jag var ju smal! Och söt! Tänk att jag inte förstod det då. Synd. Tur att jag börjar förstå det nu!


Solstolen, here I come!

/HM


Hälsan först

Önskar så att jag kunde se lite mer positivt på saker och ting, men idag har det varit svårt. Skulle ha gått till skolan och genomfört två ganska viktiga redovisningar. Problemet var bara det att jag låg inatt med frossa och vaknade upp fullkomligt förstörd. I vanliga fall skulle jag inte tveka om att stanna hemma när febern ligger på långt över 38, men nu hade jag ju redovisningar att tänka på. Och det var now or never som gällde. Så vad gör man?

Jag var så nära att gå. Gjorde mig till och med i ordning. Men att göra sig i ordning tog alla mina krafter. Blev helt utmattad. Så jag blev tvungen att prioritera min hälsa. Man borde alltid prioritera sin hälsa. Även när det innebär att man sviker en vän. Även när det ger uruselt samvete. Idag valde jag min hälsa. Och nu mår jag lite bättre. Lite lite.

/HM

Nej, nej, nej!

Det är något allvarligt fel på mitt immunförsvar. För nu har jag dragit på mig en förkylning IGEN! Kanske inte så konstigt egentligen, när lilla mams också är sjuk och går och hostar hela dagarna, men snälla, kunde jag inte bara ha fått slippa? Än så länge är det inte så farligt, visserligen, bara lite snuva och lock för öronen. Men det måste ju nästan bli sämre för att bli bättre..

Nåja, imorgon ska jag till skolan oavsett! Två viktiga redovisningar ska inte missas på grund av en förbaskad förkylning. Så det så.

Nu ska jag fortsätta förbereda redovisningarna också. Har ångest för dem båda, fast på olika sätt. Men varför tänker jag inte berätta..

/HM

Seg väntan

Och så blev det måndag igen. Solen skiner, snön håller på att smälta bort, vilken perfekt dag att gå på stan egentligen! Men jag orkar bara inte. Sitter hellre här, där jag kan ha det lugnt och skönt, som Ferdinand skulle säga.

Orkade dock inte släpa mig hemåt nu, så här är i skolan.. ska försöka få lite skolarbete gjort, är tanken. Börjar kännas som om det mesta är under kontroll, men färdigt ska det ju faktiskt göras. Bara att bita i sura äpplet antar jag.

Sitter och myser på skolan...

Men sen, om en stund, blir det kör. Hoppas på en rolig sångstund. Och att jag inte somnar innan dess!

/HM

Melodifestivalen är över.. men vänta bara

Jag tror att jag håller på att bli hjärntvättad. Hur vet man om man blir det? I alla fall, så börjar jag tycka att alla låtarna som var med i final igår helt okej. Till och med ganska bra. Sitter och kikar på Peter Jöback nu, och tänker att "hmm, helt okej snubbe, mysig låt". Är den det eller har jag blivit knäpp?

Hua, satt och gungade med i Timotejs klämkäcka "hej vi är populära och snygga så vi behöver inte göra bra låtar själva utan vi kan bara sno från andra artister, och vi behöver inte ens låtsas spela instrument"- låt. Till och med Annas låt, vinnarlåten, börjar låta okej. Och jag ogillar henne starkt som artist. Hennes röst, hennes utseende, hennes attityd.. hon är bara fel. Åtminstone för mig. Säkert jättegullig tjej i verkligheten, men som artist - inte min smak alls. Men låten växer, det får jag väl hålla med om. Även om den är tråkig och Europa inte kommer att förstå den alls.

Nej, Salem al Fakir säger jag bara. Där har vi en riktig artist, som dessutom råkar vara en charmknutte. Satt och hoppades in i det sista på honom. Att inte kuppen med Björn Gustavsson på flygeln gick hem?! Nej, fy tusan, synd.


Söt, söt, söt!

Och det här var vad jag tycker om årets melodifestival. Även de låtar som jag ogillat växer, hjärntvättad som jag håller på att bli. Och nästa år kommer jag sitta bänkad igen. För melodifestivalen, hur kan man inte älska den?

Nu håller vi tummarna för Anna.

/HM


Puerto de la Cruz

Nej, nej, nej! Kikade på en väderprognos för Puerto de la Cruz, dit vi ska, och den ser inte positiv ut. 16 grader som max?! Jag vill ha soool. Det är ju det som jag längtar efter. 80 % chans för sol visserligen, men vad tusan, kan man med att ligga i bikini och pressa om det är såpass kallt? Fast, det här var ju visserligen en av de mest negativa prognoserna. Andra talar om kanske uppåt 20 grader. Det kan jag leva med.



Och annars blir det mycket shopping och utflykter, vilket det ju lär bli ändå. Puerto de la Cruz är uppenbarligen en ganska gammal stad, från 1600-talet, så det finns massor att se. Och dessutom ligger staden nära bland annat några vulkaner, en djurpark.. ska nog få fullt upp!

Men, väderguden, om du hör mig: ge mig sol och värme!

/HM

 


Borås borås





Idag blev det en liten shoppingtur till borås. Hittade den här fina bikinin på H&M.. är riktigt snyggt och fräscht med blå-vitt! Längtar efter att få lite färg nu, så blir det ännu fräschare (:

Tog även en sväng på Body Shop och inhandlade body lotion. Clementindoft på en och citron på den andra. Ännu en fräsch grej nu till våren/sommaren! 

/HM

Vårsol <3

Fredag efter en förvånandsvärt snabb vecka. Två prov klarades av galant, nu blir det en helg med datorn som sällskap för att få klart inlämningarna!

Men lite annat ska det väl bli också. Måste ju passa på att njuta av vårsolen! Så himla härligt! Det är små vårfloder på vägarna nu, snön smälter för fullt. Älskar det, så länge man kan gå runt pölarna, haha.



Är så himla utmattad, känner mig fortfarande inte helt frisk. Eller så är det bara stress som säger till. Så ikväll blir det lugn hemmakväll med massa gott. Imorgon blir det nog en sväng till stan, ska hitta lite saker inför utlandresan. och på kvällen blir det melodifestivalfinal! Jag vet inte vilken låt som jag egentligen tycker kan få vinna, men jag vet en hel del låtar som jag inte vill släppa iväg...

/HM

One down, one to go

Matteprovet avklarat nu. Schablade bort ett ganska lätt tal med mycket poäng på, men i övrigt gick det nog helt okej. Huvudräkning är dock inte min grej så blir glad om något blev halvrätt. Bara spanskaprovet kvar idag nu då. Yey.

Men ändå skönt att få stryka några saker från listan. Förhoppningsvis kan en av redovisningarna bli helt förberedd idag också, så slipper man tänka mer på den förrän nästa vecka.

Känner att skolan är mitt liv just nu. Och jag som alltid har motsatt mig att det ska bli så. Men det är väl bara en och en halv vecka till som det är så, sen har jag gjort klart det mesta som ska göras innan lovet. Och då får jag belöning i form av en vecka i solen. Märks det att jag längtar?

/HM


Pluggar på för glatta livet..

Ledig tisdag som jag hittills spenderat i soffan med matteboken. Imorgon blir det prov, och jag är nervös som vanligt. Är ju för tusan bra på matte, men ska alltid hålla på att stressa upp mig! Men det gör jag ju för allt, och det brukar ju gå bra.. så det här går nog vägen det med.

Gud, solen skiner in på datorn, så jag sitter och håller på att svettas ihjäl! Och då har jag ändå bara t-shirt och undies på mig. Brukar inte orka klä på mig på tisdagar, och inte heller idag lär det bli så. Så himla skönt att strosa runt i morgonrock och tofflor!

Nej, resten av dagen blir mer plugg bara.. kommer verkligen behöva ligga i de två veckorna som kommer nu, innan semestern. Två prov, tre inlämningar, två (möjligen tre?) redovisningar.. det här är baskemig de två mest intensiva veckorna under hela trean hittills! Fast båda proven ligger imorgon, så efter det kan jag koncentrera mig på att skriva på inlämningarna..

/HM

Lördagsmys

Lördagkvällen blir hemma den med. Känner trots allt fortfarande av att jag har varit sjuk, så behöver vila.. och plugga. Ja, jag sitter och pluggar en lördagkväll. Man kan sjunka så lågt. Men om mindre än en timme blir det melodifestival, och jag och mamma har laddat med revbensspjäll, vitlöksbröd och massor av god frukt. Ska nog bli en hyfsad kväll ändå. Och sova tidigt blir det sen så att jag inte blir sjuker igen (:

Tog mig faktiskt ut en sväng i alla fall, i vårsolen. Riktigt varmt blev det efter en stund! Promenera ute i det fina vädret borde man göra varje dag!


Kan man snart börja ha mysiga grillkvällar vid en sjö månntro?

/HM

2007



Mitt i all melodifestivalyra hittar jag den här fina bilden från 2007. (På bilddagboken av alla ställen. Det är verkligen en plats för minnen!). En bild från en tid då jag fortfarande gick på högstadiet.. fortfarande spelade fotboll.. kan inte påstå att jag saknar något av det. Men det var himlans mys att vara med och jobba på melodifestivalen. Undrar så smått om det inte var det året The Ark var med och vann, och att de tävlade i Götet? Just det ja, det här var även på den tiden då The Ark var ett av mina favvoband.. vad har hänt med dem nu?

/HM

Update:

The Ark var med det året. Vilket jag ju insåg när jag bläddrade framåt bland mina bilder. Hittade då även ett fint skämt som programledaren (Luuk?):

Vad händer när man vänder på Ola Salo?
Han skriker: Hjälp, släpp ner mig!


Hattigt



Borde man skaffa hatt? Eller lära sig att göra normala miner på foton? Eller inte tillbringa sin fredagkväll med se på en massa knasiga bilder? Trevligt dock. Bra när man har varit sjuk. Vila och plugghelg väntar.

/HM

Torsdag

Åter i skolan, och det känns bra även om de två veckorna som kommer är smäckfulla med skolarbete. Men det är bara att hugga i och få det gjort, antar jag..

Lite kul ändå, hur spekulationer går. Inte kul om de hade varit sanna, visserligen, men nu var det lite kul i och med att de inte är det. Intressant att se hur rykten skapas ur ingenting! (:

Nej, lite nytta nu. Ju mer jag pluggar nu, desto mindre behöver jag plugga sen.

/HM

Tv-nörd

Laddar för att återvända till skolan. Lustigt, att nu när jag är frisk har jag inget emot att stanna hemma några dar till, haha! Men nej, måste ändå lämna huset nu, det finns bara ett visst antal dagar i rad som man klarar att tillbringa hela dagen framför tv:n innan man håller på att dö av tristess. Håller nog på att närma mig den punkten.. och eftersom jag gillar att se på tv är det nog bäst att låta den vara lite. Vill ju faktiskt inte riskera att tröttna helt!

Vet inte riktigt hur jag ligger till på skolfronten nu.. inte jättebra tror jag dessvärre. Kommer att få jobba arslet av mig imorgon (för ett spanskaprov där jag inte ens vet vad som är med) och sen ännu mer i helgen. Jag ska ju trots allt missa en vecka till innan påsk, och då ska jag baskemig inte ha skolarbete hängande över mig!

Nej, nu blir det lite mer tv. (Okej, jag kommer aldrig att tröttna). Först "En plats på landet", jättemysigt program där de - ni kan aldrig gissa - letar efter ett hus på landet. Sen blir det säsongspremiär av Grey's Anatomy, vilket också är en liten längtan. Ser inte på serier på internet, för jag tycker att väntan är halva nöjet! 



/HM


London nästa!

.. eller ja, först blir det ju faktiskt Teneriffa och sol och bad. Men en vecka senare, på påsklovet, drar jag och Johan till London! Nästan en vecka med att upptäcka staden (vi har inte varit där förut) bara vi två, låter inte det som en dröm? Dessutom får vi bo hos en av Johans kompisar, hur snällt och bra är inte det?! Det här kommer att bli en fantastiskt mysig resa med min älskling (: ♥



Kikade precis på ett nytt datingprogram, där man dejtar i mörker. Bra idé, rent teoretiskt, men grymt mot dem som deltar. Ja, man kan säkert få kontakt i mörkret, men första intrycket är viktigt och då den bild som de har fått i huvudet av varandra inte stämmer så ska de bara välja bort varandra bara sådär. Utan förklaring. Vilket himla sätt att få känna sig ful och oönskad på! Av de sex personerna som var med idag var det fyra som ville fortsätta dejta. Problemet var att av dessa fyra var det bara två som ville ha varandra. De andra två blev dissade av sina tjejer. Utan förklaring. Inte okej, enligt mig. Insidan var visst inte tillräckligt viktig för de här tjejerna.

/HM

Nya äventyr

Glad om än trött tjej här idag! Det verkar som om det kan bli fler resor i vår än bara teneriffa-resan, och det tycker vi om! Jag älskar att resa och upptäcka nya saker, och eftersom jag är något av ett kulturfreak (främst byggnader, avgudar fin arkitektur!) så är det superb om resan går till ett spännande ställe. Och det blir det nog..


Going somewhere new..

Var dock hos läkaren idag. Hon klämde och kikade lite och konstaterade att det antagligen är en bihåleinflammation som spökar. Så nu har jag fått kortisonnässpray, och om den inte hjälper så blir det penicillin. Förhoppningsvis ska jag snart kunna börja leva igen! 

/HM

 

RSS 2.0