Jag bor alldeles för långt bort...

Det är lite illa att jag sitter i skolan efter att jag har slutat.. men det är väl så det får bli när man inte hinner/orkar åka hem innan kören! Segt i alla fall!

Särskilt segt blir det med tanke på att det som jag hade tänkt att plugga- engelska - inte går att plugga! Varför inte? Vartannat papper fattas! Seeegt!

Nu ska jag få något gjort. Eller vara social. Snälla låt tiden gåååå..

/HM

Fortsätta jobba.. men inte med skolarbete!

Klar med filosofin! Vilket innebär lite mindre existensnoja. Puh.

Funderar på att fortsätta försöka flytta ner i källaren. Det går vääldigt långsamt. Lite i taget. Så jag är väl nerflyttad.. lagom till jul? Nej, lite snabbare förhoppningsvis! Fast jag drar mig lite för att flytta ner i mörkret, till alla spindlar.. hua, jag vet inte om jag vill alls, haha!

/HM

Finns jag?

Filosofi är inte min grej. Det må vara intressant, men jag mår jättedåligt av att tänka för mycket på existensiella frågor och sådant, eftersom jag inte är säker på att jag eller den värld som jag upplever faktiskt existerar. Detta gör att jag blir lite snurrig i huvudet, och lite gråtfärdig, för i slutänden vill jag ändå tro på att jag finns men jag finner inga hållbara argument för detta.

Mamma är orolig att jag ska vara ett lätt byte för en sekt eller något sådant. Hah! Det tror jag nog inte. Men samtidigt.. de människor som trillade dit lär ju ha varit normala från början. Och om man inte ens är säker på sin egen existens.. ja, då är man ute på djupt vatten.

Åh, vad jag längtar till att den här filosofikursen ska vara över. Det här är den värsta kurs jag har tagit någonsin.

/HM

Kördag!

Åh, vad jag är trött idag. Det var en riktig heldag igår, med kör från 11 till 17.30, sen såg vi på en konsert i Hagakyrkan i nästan en och en halv timme, och efter det åt vi lite middag. Själva sjungadet gick la ganska bra, även om man hade sina trötta stunder. Konserten, tja.. den var väldigt seriös. Lite för seriös för att man ska orka lyssna ordentligt när man redan har koncentrerat sig en hel dag. Däremot hade de, kören Stella från Örebro och Vokalensemblen (som igår bytte namn till Göteborg a cappella), nog den bästa klang som jag hört någonsin. Det gick inte att urskilja en enda röst, och det är något superbra för en kör! Middagen blev väldigt kort, för halva kören hade redan dragit och jag, Linda och Karin bestämde oss för att .. dra på bio!

Jag brukar inte spontangå på bio sådär, men det kändes så rätt! Och sen hade vi sån himla tur med biljetterna, vi fick tre bredvid varandra, längst bak, på The Ugly Truth. Så himla rolig var den! Precis vad man behöver efter en lång dag, att sitta och skratta åt en härlig romantisk komedi. Precis vad man behöver.



Sen att man hade med sig de här knasiga sötnosarna, det var inte fel det heller. Och så fick jag skjuts hem. Perfekt avslutning på dagen.

/HM

Godmorgon!

... eller ja, jag vet inte om man får säga så när klockan är ett alla redan. Men ändå. Det är ju faktiskt resursdag och då får man unna sig en sovmorgon! Jag sov som en liten gris inatt, det behövdes!

Men ja, som sagt, det är resursdag och jag behöver plugga. Det känns verkligen inte som om jag har koll på allt som borde göras, men idag är min chans att få det mesta av det gjort ändå! Så snart ska jag börja filosofera, öva redovisning i psykologin, plugga matte, spanska.. Har jag glömt något? Hoppas inte det..

/HM

Ny frisyr...

..Eller ja, not so much. Ganska lik det jag hade innan, bara lite kortare och fräschare. Och det är ju trevligt att se fräsch ut, eller hur?

Imorgon blir det skola igen. Jag har nästan vant mig av. Vilket innebär massor att ta igen. Yey.

/HM

Förändring är inte min grej.

Jag har köpt en ny mobil. Den är ganska så fin, lär fungera bättre än min gamla.. men jag har dragit mig så för att byta. Jag vet att det låter fånigt, löjligt, men jag kommer att sakna den gamla! Att veta vart jag kommer om jag trycker på en knapp, att hitta överallt, alla söta sms som ligger sparade på den. Dem kommer jag nog att sakna mest. Att inte kunna kolla på dem när jag vill och bara drömma mig bort...

Nej, jag var verkligen inte säker på det här med att byta. Min gamla mobil är dessutom snyggare än den nya. Åh, jag blir galen på det här! Men kom igen nu Hanna, den gamla stängde av sig när du försökte ringa, den var kass och hade dåligt minne! Sluta vara så himla nojjig!

Jag kommer snart att lära mig att tycka om min nya mobil, hoppas jag. Jag ska lära mig var allt ligger, hur man snabbt och lätt tar sig igenom den och allt sånt. Och vet ni vad? Det är upp till er som läser att se till att jag får en massa nya söta sms att le över när allting känns tungt! Jag väntar på det första plinget...

/HM

Shopping och teater

Idag tänker jag göra något väldigt ovanligt, och visa en massa bilder på mina kläder; men då har jag faktiskt köpt nya för nästan första gången sen i våras, så det förtjänar lite uppmärksamhet.

Här är min nya goströja från Kappahl:


Kofta från Pepper:


Lång tröja från Pepper:



Och sedan två par jeans som jag ärvde från mams. Jag gillar att ärva saker, även om de är liite stora;

Sen har jag dessutom inhandlat fyra par strumpbyxor (varav mamma köpte ett till mig och ett kom på köpet) som jag kan mysa runt i i höst. Ett par stövlar bara, och sen är jag helt klar för att möta hösten!

Och nej, jag åkte inte in till stan bara för att shoppa loss idag, med feber och allt.. nej, idag var det premiär på Storan för "Vem ska trösta Knyttet?" med pappas kör. Så himla söt föreställning! Jag blev visserligen helt utmattad, men det var det värt. Sen orkade jag till och med köra hem, första gången på motorväg sen körkortet togs. Lite stolt. Det gick hur bra som helst!

Imorgon ska jag vara hemma. Jag orkar inte att gå till skolan med 38 graders feber. Faktiskt. Där går min gräns.

/HM

Måste sluta slappna av, eller ta det lugnare!

Jag begriper inte hur det här gick till. Jag har försökt hålla emot, men nu när jag slappnade av lite, då slår febern till. Fy vad jag hatar det! Hatar att må dåligt, ha ont i huvudet, hatar att bli tvungen att ställa in planerna för kvällen. Åh, jag blir så trött! Jag är trött.

Igår var jag i alla fall på Håkan på Liseberg. Det var en.. fin konsert, om än något lugn. Han körde fler balader än upptempolåtar, och man blev faktiskt lite smått sömnig. Jag dissade utgången och åkte hem efteråt, var så trött, och det var väl för väl.. tänk hur mycket sämre jag hade känt mig idag annars!

Håkan sa att det dröjer innan han kommer tillbaka till Liseberg nu. Jahaja.. då får man väl kanske skaffa en ny tradition då! (Jag och alla andra tusentals som var där igår. Nästan hela gbg slöt upp, kändes det som!)

/HM

Håltimme

Åh, vad segt det är att ha tråkigt! Just nu sitter jag i skolan, jag har "projektarbete"; alltså håltimme. Och det är bara jag i min klass som har den här håltimmen, och en likadan på torsdagar.. segt! Egentligen är det här ett gyllene tillfälle att plugga, men det är fredageftermiddag och min hjärna börjar lägga av. Synd bara att jag har matte sen. Och efter det ska jag in till stan, för att se på Håkan på Liseberg. Det kan bli kul om jag bara kan orka med det..

/HM

Galen

Jag vet inte om jag är smått självmordsbenägen, eller bara helt vrickad i skallen, men när vi idag fick välja bok i svenskan valde jag att läsa Stringbergs Tjänstekvinnans son. De andra två valen var ganska lätta böcker, en hade jag visserligen redan läst, men ändå, jag bara måste välja den svåraste! Jag hoppas verkligen att handlingen fångar mitt intresse så att jag glömmer hur svårt språket är.

Annars känner jag faktiskt att jag har hyfsad koll på mina läxor och inlämningar och sånt. Tror jag. Och det är faktiskt viktigt vad man tror på. Det blir lättare att tro på något. Tror jag. Hoppas jag.

/HM

Drömmer mig bort..



Just nu vill jag hit:


Eller varför inte hit:

 

Eller varför inte var som helst där jag kan få gå runt i bikini i värmen och bara mysa och ha det skönt och slappna av. Ge mig en solresa snart, tack?

 

/HM


Svenskask*t

Jag hatar hatar hatar svenska just nu! Jag orkar inte plugga, jag orkar inte få ihop en himlans text om varför vi pratar som vi gör, jag orkar inte!

Och jag insåg precis att den ska in i övermorgon. Blä. Och imorgon kommer mamma att kräva min hjälp med rensning av förrådet. Vilket innebär att jag egentligen borde göra klart den nu. Men jag vet inte vad jag tycker eller vill ha sagt. Blä.

Nu ska jag försöka fortsätta. Egentligen borde jag hålla mina irritationskänslor borta härifrån. Men jag måste lufta dem lite ändå. Faktiskt.

/HM

It's just another manic monday

Åh, måndagar är så himla långa! Åker hemifrån åtta på morgonen och kommer hem åtta på kvällen.. tröööttt!

Ändå har dagen på något konstigt sätt varit lugn. Stavgång på idrotten (svetten rann kan jag tala om!), sen film på filosofin och en ganska lugn engelskalektion. Kör på detta och sen hem. Nu borde jag egentligen plugga, men jag orkar inte riktigt - som vanligt! Men på torsdag, eller ja, kanske imorrn, har jag de första inlämningarna. Hanna, du har börjat trean nu - dags att få tummen ur och börja plugga!

/HM

Notting Hill

Sitter och ser på en av de bästa klassikerna som finns. Den ultimata kärlekshistorian, med två av mina favoritskådespelare - Hugh Grant och Julia Roberts. Ibland behöver man lite romans i filmformat. Faktiskt.

/HM

Underbaraste helgen på länge!

På fredageftermiddag satte jag mig på en buss och hamnade uppe i Östergötland. Där möttes jag av min varma famn och en överväldigande lycka.

Så i helgen har jag alltså provat på studentliv i Linköping. Allt ifrån en grogg/plugg-kväll, till att se på dragkamp, till att laga mat i ett gemensamt kök där resten av korridorskompisarna kommer och går som de vill. Sen så har jag ju visserligen inte tvingats leva på nudlar, eller plugga något själv, men ändå.

Det här har varit den bästa helgen på länge. Vi har haft en massa tid, bara för varandra, även om det väl egentligen är alldeles för lite tid. Jag vill ha varje dag, men det kan jag inte få just nu. Då får man nöja sig med en helg ibland och ta till vara på varje sekund.

Mer sånt här, tack.

Åh, jag har varit så lycklig i helgen. Men just nu, sittande hemma igen, så känns det tungt. För jag vet att det kommer dröja innan vi ses igen. Och varje dag, varje vecka är alldeles för lång. Var är fjärrkontrollen? Det är dags att snabbspola..

/HM

Fredag!

Imorgon är det fredag. Åh vad jag har längtat! Upp till Linköping över helgen, mysa med älsklingen hela helgen. Det är ren och kär lyx om ni frågar mig, att få en hel helg. Tänk vad mycket man tar för givet när man bor nära den man älskar! Så, gör inte det!

Sen skolan imorgon kan bli.. spännande. Jag har inte orkat göra några läxor ordentligt, så jag hoppas att jag inte får skit för det. Är det illa att man redan tröttnat på skolan?

Nej, nu ska jag se klart på idol. Nu har jag sett klart på idol. Fy fan vad bra en kille var, han som var sist ut. Man ser på en del folk att de är stjärnor, men han var ingen sådan klassiskt, även om det syntes att han kunde ha DET. Och det hade han! Jag gillar att se stjärnor födas.

/HM

Shoppingsugen

Just nu känner jag för att totalt göra om hela min garderob. Ja, kanske till och med hela min stil. Jag har börjat tröttna på färgglada grejer, nu vill jag ha stort och stickat och leggins till. Kanske till och med en stor halsduk till, vem vet?

Men kommer jag att tillåta mig att ha råd med det här? Nej, självklart inte. Jag har ju kläder så att jag klarar mig. Men åh, vad mysigt det vore med en massa nytt, som är snyggt och stilrent och mer.. vuxet. Och inga fler himla luvtröjor. Jag är så trött på dem nu.

/HM

Uppladdning inför höstens köräventyr!

Nu har kören dragit igång igen! Jag var inte säker på om mitt schema skulle gå att kombinera med kören, men det har visat sig gå utmärkt och nu är det bara att köra på. Det var ganska skönt att komma tillbaka och sjunga lite med mitt härliga gäng, även om det känns att rösten knappt har använts på hela sommaren. Himlans rassligt blev det ibland!

Hösten kommer att bjuda på en massa roliga saker; körhelg och konserter, både med en sydafrikansk kör, när Hagakyrkan fyller 150 år, och med en kändis - Magnus Carlsson! Det kommer att bli fullspäckat, men superkul!

 


Fina bilder från förra årets körhelg!
Nej, vet ni vad - godnatt!

/HM

Bröllop

Åh, vilken underbar helg jag har haft! Min Johan kom hem, första gången sen han flyttade till Linköping. Åh, vad jag har saknat honom! Jag fick följa med hans familj på bröllop uppe i Uddevalla, en kusin var det som skulle gifta sig. Bröllopet var jättefint, brudens klänning gudomlig, och det var en riktigt härlig stämning. Lite sugen på att gifta sig på en gång blev man, haha!

Näe, inte än kanske. Men det var i alla fall underbart att spendera en hel helg med den jag älskar mest. Förhoppningsvis blir nästa helg lika underbar!

/HM

I love you tomorrow, you're only a day away!

Jag längtar verkligen till imorgon. För det första så är jag ledig - studiedag! För det andra kommer min älskling hem över helgen! Oj vad jag har saknat honom, saknat att krypa upp i hans famn och bara vara trygg. Visst, Skype finns så det är inte så att jag aldrig ser honom, men det är lite svårt att krypa genom camen över till Linköping. Men imorrnkväll, då är han här och då är han bara min!

/HM

Naket!

Herregud! Jag sitter och ser på ett program på femman, Trinny och Susannah : Den nakna sanningen. De brukar förändra folks stil, men nu ska de förändra ett helt land. Eller ja, de ska skapa två 40 meter långa statyer - byggda av nakna människor! Så just nu raggar de upp folk över hela Storbritannien som kan tänka sig att ställa upp och klä av sig för konstens skull.

Det här programmet är ganska spännande. De stöter på så himla många udda och fantastiska människor! Många är riktigt trygga i sina kroppar, och det gör dem imponerande. Tjejerna undersöker även hur folk ser på sina kroppar och på varandra. Det är konstigt hur många som har fel uppfattning om hur de uppfattas av andra - en kvinna satte en etta på sig själv, och hon var till  och med söt!

Det är konstigt det här med nakenhet. Så svårt att vara bekväm i det, men ändå är det något så otroligt naturligt! Varför kan vi inte bara vara bekväma i den kropp vi har? Tänk vad mycket snyggare alla skulle bli!

/HM

KÖRKORT

Åh, äntligen är pärsen över! Och nu får jag skrika ut till hela världen: JAG HAR TAGIT KÖRKORT! Åååh, vad skönt! Fast det känns ganska overkligt, jag har fått fråga mamma flera gånger om det här verkligen är på riktigt. Har jag verkligen genomfört ett körprov idag, klarade jag det verkligen, klarade jag verkligen teoriprovet förra veckan? Jag är inte säker, men det ligger ett papper med mitt namn och ett kryss i rutan för godkänd på vårt köksbord. Så ja, nu får jag ge mig ut alldeles själv...

Gud vad läskigt! Och OVERKLIGT!

Jag har tagit körkort. Äntligen!

/HM

RSS 2.0