Trött

Åh, huvudvärk. Jag orkar inte bli sjuk nu, ska jobba hela veckan som städerska. Kul att gå där med städvagnen och må sämst..

Kul också att jag idag fick reda på att kursen som egentligen skulle börja imorrn, börjar nästa vecka. KUL att jag hade kunnat befinna mig i 20+ värme nu istället för här. Men nej, jag valde bort det för att jag inte ville missa båda introduktionerna i två nya kurser. Ibland har man otur. Eller bara otur när man tänker..

Nåja, jag får ju pengar istället den här veckan..


Åh vad längesen det var jag hade den här tröjan! Min sjuktröja.. kanske blir dags snart igen.

Favoritfilmen

JAG ORKAR INTE MER SNÖ NU!

Nu räcker det faktiskt. Åh, mars är en förbaskat onödig månad där vädret är som en berg- och dalbana.
Förhoppningsvis lägger sig inte snön som faller nu..

Nej, nu ska jag se på skönheten och odjuret, och mumsa i mig en massa ostbågar. Bra grej.



Åh, jag vill ha en sån klänning!

Beslutsångest

Ännu en ledig dag idag. Skönt! Välbehövligt om inte annat. Var och tränade en stund, annars har jag inte fått gjort något vettigt. Men jag är nöjd med den här dagen ändå!

Och just det ja. Jag fick VG på min första tenta. Så nu har jag 7,5 högskolepoäng. Yes!

Och så har jag insett att det börjar bli dags att bestämma sig för vad man ska göra till hösten. En del av mig är lite sugen på att fortsätta plugga.. och jag funderar allvarligt på logopedprogrammet. Jag har ju erfarenhet av att arbeta med både barn och äldre, och det är ju faktiskt roligt för det mesta. Jag är väldigt fascinerad av språket och vill absolut jobba med det på något sätt - logoped borde väl kunna vara perfekt då?

Åh, jag vet inte! Kommer aldrig kunna bestämma mig..


Helgens shopping

Mumma vad fint väder det är idag! Lite mindre vind bara, och jag hade sprungit ut i mina nya solbrillor, mina nya skor och kanske en sommarklänning med mitt nya bruna skärp i midjan. Shoppade loss lite snabbt i helgen i Lund. Systrami höll på att få flipp på mig när vi var inne på DinSko och jag ville prova precis allt. Haha, så kan det gå när man är shoppingsugen!


Dessa snygga skorna fick jag med mig hem. De kommer att passa till allt!


Nya solglasögon (:

Vad hände där?

Jag följde receptet till punkt och pricka (nästan) - och detta blev resultatet:



Vågar man påstå att något gick fel eller? Förhoppningsvis smakar de gott i alla fall.. tur att de inte ska ställa upp i någon skönhetstävling!

Och som man säger - det är insidan som räknas! Synd bara att insidan har läckt ut..

The Ark

Jag har unnat mig en helt ledig dag idag. Inget jobb, inget plugg. Inga måsten, inga borden, inte göra något som jag inte känner för. Så ja, jag har inte gjort så mycket idag..

Kände för att sova tills jag vaknade av mig själv, så det gjorde jag och sov till tolv. Kommer inte ens ihåg senast jag inte hade ställt en väckarklocka och haft en tid att passa.. Kände inte för att klä på mig, så det struntade jag i. Kände för att sola lite, så jag satte mig i morgonrock på altanten och njöt av vårsolen. Har känt väldigt mycket för att se på tv, så det gjorde jag också. Och så har jag laddat upp en del snygga bilder från lördagens konsert med the ark i malmö, som jag och syster var på. Så himla bra blev de! De flesta finns på fb, men några kan jag bjuda på här också.


Bästa bandet <3


Ola och Moto Boy sjöng lite duett.


Allas vår ängel som gav allt trots att han var sjuk. Så bäst!

Mohaha, fatta att jag har tagit de här snygga bilderna. Stolt!

Nu känner jag nog kanske för att baka tror jag.. Har ett recept på kakor med center i, det bör provas..

Ciao!

Yes

Sådärja. Två tentor av två avklarade. Och jag tror att båda är minst godkänt. Jag hoppas det i alla fall!

Efter tentan tog jag och en kurskamrat och satte oss i solen vid konstmuseet med varsin mcflurry. Ah, sååå bra.
Jag var lite sommarklädd också idag. Jeansshorts, linne, nya fina beiga skor.. och så vinterjackan och en halsduk över. För lite kallt är det änna fortfarande. Så kallt att till och med Karin Boye fick ha vantar, mössa och tröja häromdagen.. (:


Godisgris

Sådär, en tenta avklarad. Nästa är på måndag. Och jag rååkade på något sätt bestämma mig för att inte plugga något idag. Vilket kanske inte är det smartaste att göra då pluggtiden i helgen kommer att vara ytterst begränsad. Men jag orkar inte. Och det gick ju bra idag, right?

Har promenerat runt en del i stan idag. Tentan tog bara en timme att skriva, så sen satt jag och tjötade med några andra snabbskrivande klasskompisar i en halvtimme. Därefter gick jag från vasa till bergakungen, vidare till stadsbiblioteket och sedan ner till valand där jag tog en buss. På något sätt hamnade jag på 4-gott, där jag kan ha råkat komma ut med en 64-kronors godispåse. Woups. Men det var jag värd, eller?

(och till er som fortfarande hävdar att 4-gott är "Four gott" - det är fyra gott! Gott gotti gott gott!)

Sedan hamnade jag på H&M där jag kom ut med ett köp som jag tvivlar lite på. Linnet nedan. Görsnyggt tycker jag egentligen - men vågar jag ha det med bara bh under? Jag har en bh i exakt samma färg och det blev ganska snyggt... men vågar jag?


Tentaångest

Åh, imorgon har jag min första tenta någonsin. Nervös? Om! Visst känns det som om jag kan det mesta ganska bra, men det är ändå en läskig situation. Tänk om jag misslyckas.. Jag vill inte.

Nä, okej, pepptalk:
Det är bara att ta sig samman och få det gjort. Jag kan det här. Så det så!

Sådärja. Nu känns det.. inte så mycket bättre. Jag försöker så smått undvika böckerna nu känns det som. Allt annat känns så mycket mer.. motiverande. Pratade med en god vän om tentaångest förut idag (har tillbringat en del tid på telefon idag, bra sätt att få tiden att gå..), och hon konstaterade att dagen före en tenta var absolut bästa tillfället att göra sådana nödvändiga saker som att till exempel klippa tånaglarna. Det hade jag redan gjort när hon föreslog det! Så kan det gå (:

Nej, bara att få det gjort. Så att jag kan börja nojja för tentan som jag har på måndag och faktiskt inte kan.. gah.

Kattvakt



Den här lilla damen har flyttat in hos oss nu i två veckor. Gud, mer sällskapssjuk katt får man leta länge efter! För en stund sen kom hon här och jamade och tyckte att jag hade suttit här vid datorn för länge utan att komma och kela med henne. Vad gör man då? Jo, man hoppar såklart upp i knät och kurrar lite. Denna taktik fungerar bra för henne - så fort hon känner sig ensam kommer hon jamandes och sätter sig bredvid och kurrar. Får man vara så kelig?

Nåja - hon ger mig en bra anledning att inte tentaplugga..

Ibland får jag ont i magen av världen..

Igår morse svepte en tsunami in över Japan och dödade gud vet hur många. Nu ligger siffrorna på 1700 och de kommer bara att öka. Idag skedde en explosion i ett kärnkraftverk till följd av jordbävningen. Vi har inte hört det sista från den här katastrofen.

Igårkväll skedde en frontalkrock mellan två bilar mellan Bollebygd och Hindås. I den ena bilen fanns fyra tjejer i 20-årsåldern, varav tre inte överlevde.

Dessa två händelser är egentligen inte jämförbara, ändå är det den senare som har fått mig att vanka av och ann i oro hela förmiddagen, sökandes efter vilka det rörde sig om. Nu är jag fylld med en konstig blandning av känslor; lättnad över att ingen av de inblandade var någon som jag kände personligen, men ändå en stor sorg över att något så hemskt kan ske. Ingen ska behöva förlora en vän, en dotter eller en syster på det här sättet.
Ingen.

Ännu en känsla dröjer sig kvar; det hade lika gärna ha kunnat vara jag. Jag som satt där i bilen som krockade. När detta händer så nära, både geografiskt och åldersmässigt, blir det så mycket mer verkligt än en tsunami på andra sidan jordklotet.

Idag hålls ett öppet hus i Bollebygd, för alla som behöver stöd i den här sorgen. Jag kommer inte gå dit, men jag kan ändå säga och mena detta:

Jag känner med alla som har drabbats av den här sorgen.
Vila i frid


.

En vecka kvar..

Ännu mer snö idag. Hur det är möjligt vet jag inte.

Jag ska alldeles snart ta och bege mig till skolan, har dubbla föreläsningar idag så slutar inte förrän fem. Kommer att vara trött sen, har jag en känsla av. But then again, när är jag inte det just nu?

Jag har lovat mig själv att jag ska plugga hela den här helgen, med ett uppehåll endast för melodifestivalen på lördagkväll. Jag bör nog försöka hålla det löftet, eftersom jag är bortrest nästa helg.. välplanerat. Satt i alla fall och kikade på övningstentorna i det ena ämnet nu, och det mesta verkar jag ha en hum om. Sen så var det i och för sig några grejer som jag inte kunde alls, men jag har faktiskt en vecka kvar att trycka in dem i huvudet också!

Och just det ja, imorrn är det ju jobb som gäller. Men visst kan man se det lite som plugg det också.. eller? Förstaspråksinlärning liksom.. (:

Nej, nu är det hög tid att dra på sig mössan och ge sig ut i det blöta! Ciao!



Tänk att man tyckte det var så mysigt med snön när den kom i november..

Stenväderprognos

Tänk vad man kan hitta på tjuvtittat.. (:


weatherforecastingstone

Insnöad

Hej!

Hua, en vecka kvar till första tentan nu, det börjar kännas i magen. JAG VILL INTE! Fast jag vill ändå ha det överstökat. Och så vill jag att alla artikulationsställen, invariansproblem o. dyl. ska fastna i huvudet. Gärna bums. Så att jag kan andas lite.

Min dag idag blir mestadels plugg. Egentligen borde man väl ta några steg utanför dörren, möjligen till och med påklädd. Om inte annat för att gå och göra en sådan primitiv sak som att posta ett brev!

Men att gå ut känns sådär lockande. Varför? Jo, det är snöstorm ute. Marken som för några timmar var fullt synlig är nu begravd under ett vitt kallt blött lager igen. Åh, och jag som hade bestämt att det var vår nu. Varför vill inte vädret lyssna på mig?


Sitta i en park i shorts med solen i ansiktet - JA tack!

Danssugen

Åh, ibland hittar man låtar som man blir så glad när man hör. Det här är en sån låt. När jag hör den måste jag kämpa för att inte börja dansa loss! Det är ju inte helt okej att göra på korsvägen..

Njut lite. Och dansa loss!



Presentglad

Sådär, nu har jag varit 20 sen i måndags. Inte för att jag har börjat vänja mig än, och om någon skulle fråga skulle de nog få ett "nitt... eh tjugo" till svar. Var inne på systemet i måndags, och det kändes som om jag skulle bli utkörd vilken sekund som helst. Nåja, första köpet avklarat i alla fall. Och som hon i kassan sa, så känns det lite som om det har blivit en modern tradition.

I alla fall, har fått en massa fina grejer. En görstor matberedare, fina smycken, pengar, presentkort, en fin blå genomskinlig blus och lite andra grejer. Åh, smyckena är så fina så jag dör lite. Dels ett halsband med en guldfjäder, dels halsband som är till viss del konjaksbrunt plus guld och silver, och armband som är helt konjaksbrunt. Så snyggt! Ska ha på mig dem på fredag då jag och mina tjejer ska ut och göra stan osäker. Eller gråta en skvätt för att vi inte kommer ses på görlänge. Eller både och!


Fick en parfym också. Escada Taj Sunset. Den luktar sjukt gott! (:

Nej, nu ska jag vara ambitiös lite till och plugga. Håller på att läsa in mina föreläsningar på mobilen så att jag kan lyssna på dem på bussen. Åh, vad trött jag blir på den här idén..


RSS 2.0